Spela padel

Dags att testa något nytt tillsammans – eller kanske utmana dina gamla rekord? Padel är den perfekta sporten både för dig som kanske någon gång testat squash eller tennis, och även för er som vill ha lite omväxling till golfen.


Vad är Padel?

Redan på 1920-talet fanns det en sport som påminde om padel, men sporten så som vi känner till den idag, uppkom i Mexico Acalpulco år 1969. Sporten har kommit på stadig frammarsch till övriga Europa, och har äntligen nått hit till Halmstad! I padel spelar man alltid dubbel (det vill säga 4 personer) vilket gör sporten till ett utmärkt sätt att umgås och samtidigt aktivera sig! Padel är en racketsport som påminner om både tennis och squash, men med betydligt enklare spelregler. Tennisbollen i padel är mjukare vilket gör att den studsar långsammare än vanliga tennisbollar. Racken är gjorda i kompositmaterial istället för uppbyggda av strängar som traditionella tennisracketar, vilket ger bollen en dovare och mer dämpad träff. Samtidigt har man i spelet hjälp av väggarna runt padelbanan, vilka integreras i reglerna. Här kan du läsa mer om reglerna i Padel.


Testa Padel hos oss på Ringenäs Golfklubb!

Sporten är perfekt både för dem som kanske inte provat på racketsport tidigare, men lika kul även för dem som redan är inbitna!


Hos oss på Ringenäs Golfklubb kan du hyra eller köpa både padelrack och padelbollar. Du bokar din tid via Matchi


BOKA TID HÄR!


Du når oss på telefon 035-161590, eller via mail: golf@ringenasgk.se.