Tips vid hcp-registrering av 9-hål

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Tips vid hcp-registrering av 9-hål

Tips vid hcp-registrering av 9 hål

Sedan Golfförbundet gjorde om registreringen av hcp i Min Golf har vi märkt att det är lite otydligt hur en 9-hålsrunda registreras. För att undvika felregistreringar och att era hcp inte ska påverkas på fel sätt, vill vi nu beskriva hur ni fyller i en registrering av en 9-hålsrunda på rätt sätt.

 

I Min Golf väljer ni att registrera den ronden som ni har spelat, alternativt fyller i rätt datum, väljer klubb, bana och tee. Därefter kommer det viktiga steget! Under "Antalet spelade hål" väljer ni "Annat"  och sedan fyller i t ex hål 1-9. (Från och med 1 mars kan vi alltså registrera ronder med minst 9 hål, alltså kan vi spela t ex hål 1-13 och registera en hcp-rond på det.)

 

Den poängen ni har fyllt i för 9 hål kommer då räknas upp med 17 poäng (tidigare la vi på 18 poäng men det är ändrat). Ni fyller i markören och sedan är ni klara. Gå gärna in i efterhand när registreringen har gått igenom och se om det känns som ett rimligt hcp-resultat, utifrån det hcp ni har samt poängen ni hade för rundan.

 

Vi kan även informera er om att vi är medvetna om att det inte alltid stämmer med slingorna när ni ska registrera bruttoresultat per hål. Detta tog vi upp med Golfförbundet tidigt i år, att i och med att vi byter slinga på våra banor kommer registreringarna hamna på fel slinga, men vi har fortfarande inte fått någon klarhet i hur de tänker lösa detta. Vi jagar Golfförbundet vidare.

 

Slutligen vill vi önska er alla en härlig dag, solen skiner i alla fall på Ringenäs....

Golfutveckling

Här kan du se det aktuella kursutbudet.

Banstatus

För att se vår banstatus kan du klicka här.

Restaurang

Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.