Nybörjarkurser och Introduktionskurser

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Nybörjarkurser och Introduktionskurser

Nybörjarkurser och introduktionskurser

NYBÖRJARE ÖVER 21 ÅR

ERBJUDANDE - Få kursavgiften i rabatt vid tecknande av medlemskap efter avslutad kurs! 
(Läs mer om erbjudandet längre ner vid pris)
 
På Ringenäs Golfklubb är det enkelt att börja spela golf! Vi lär dig ett skonsamt och balanserat sätt att spela golf på tack vare Balance Golf.
 
För att komma ut och spela på egen hand (utan fadder) behöver du grönt kort vilket innebär handicap 54. För att få grönt kort behöver du dels klara ett teoriprov och dels klara av att spela på handicap 54.

Här på Ringenäs har vi tre alternativ för vuxna att ta grönt kort.

 

1.    En traditionell nybörjarkurs där du får hjälp med både teori och praktik från grunden. Kursen är på 12 timmar och kostar 1995 kr

2.    En kom igång kurs för er som har spelat lite innan eller väljer att göra teorin själv men önskar hjälp med det praktiska. 6 timmar för 995 kr

3.    En Relaxkurs där vi träffas en gång i veckan och varvar spel med träning.

 

Här anpassar vi innehållet efter och rättar till de saker varje spelare upplever hindrar dem från att klara spelkravet för grönt kort. 5 *1,5 timme plus en 50 minuters privatlektion för 1395 kr.

Inga förkunskaper krävs för att gå någon av kurserna, utrustning finns att låna och ta med kläder efter väder. 

 

Efter kurs 1 och 2 är det dags att genomföra fadderronder och klara spelkravet för grönt kort, dvs att spela på handicap 54 på en slopad* bana. Blir ni medlem så kan ni spela hur många fadderronder som krävs för att klara det. För de som väljer att inte bli medlem betalar greenfee* varje gång de går ut. 


Efter kurs 3 har ni förhoppningsvis både grönt kort och en massa nya vänner ni kan spela golf tillsammans med.

 

Önskar ni enbart få hjälp med regelkunskaper arrangerar även klubben regelutbildningar.

 

ÅTERVÄNDARE

Beroende på hur länge sedan det var du spelade och hur långt du kom med din golf då har vi också lite olika alternativ.

 

Börja med att kontakta receptionen och se om era uppgifter fortfarande finns i golfsystemet GIT. Finns de i GIT är det bara att bli medlemskap och börja spela. Finns du inte kvar i systemet kan du välja någon av kursalternativen nedan samt göra ett teoriprov som du hittar på www.golf.se.

Önskar du fräscha upp dina golfkunskaper kan du välja hur du vill göra det.

 

1. Kom igång kurs där vi går igenom alla praktiska moment, Sving, putt, chip, pitch och bunkerslag. 6 timmar för 995 kr

2. En relaxkurs där vi träffas en gång i veckan och varvar spel med träning tillsammans med en fadder från klubben.

3. Anmäla dig till någon kurs eller ta privatlektioner.

4. Barn kan med fördel anmäla sig till vår knatte eller juniorträning

 

Önskar ni uppdatera era regelkunskaper arrangerar även klubben regelutbildningar.

 

NYBÖRJARE UNDER 21 

För att komma ut och spela på egen hand (utan fadder) behöver du grönt kort vilket innebär handicap 54. För att få grönt kort behöver du dels klara ett teoriprov och dels klara av att spela på handicap 54.

 

Här på Ringenäs har vi flera alternativ för juniorer att ta grönt kort.

 

1.    Anmäla sig till någon av de vuxnas nybörjarkurser (för er över 14 år)

2.    Anmäla sig till vår ordinarie junior eller knattetträning där vi har en tydlig plan för hur barnen kan ta grönt kort i sin egen takt.

3.    Gå ett Juniorcamp 9-14 år. Det är en kom igång kurs anpassat till juniorer med olika förkunskaper. Det kan vara en bra start på golfen och samtidigt vara ett bra träningsläger för de som redan har spelat ett tag.

4.    Gå ett Knattecamp 5-8 år. En kickstart på golfen där vi ger grunderna i golf och säkerhet. Ni får också en bok på hur ni ska gå vidare mot grönt kort.

 

Det gröna kortet får man genom att gå en nybörjarkurs, men man kan också som junior börja delta i juniorverksamheten vi har på klubben och få det gröna kortet den vägen. För de allra yngsta (2-8 år) har vi även knatteverksamheten! För att kunna erhålla det gröna kortet måste man också vara medlem i en golfklubb.  Här kan du se Ringenäs olika medlemskap.

 

När ni har klarat kursen är det bara ut och spela så mycket man vill. Det är du som bestämmer hur bra du vill bli. Allt beror på hur mycket tid du vill och kan lägga ner. En utmaning kan också vara att anmäla sig till en tävling. Det roliga med golf är att oavsett ambitionsnivå och spelskicklighet kan alla spela med alla på lika villkor.

 

Förutom att ni sedan kan fortsätta träna i grupp för att lära känna fler människor på klubben så har klubben också en mängd olika aktiviteter. Alla är välkomna att delta i trivselgolf, tävlingar, medlemsfest. Sedan har olika kommittér aktiviterherrkväll, TT-golf, damernas nia som alla är välkomna att delta i.


NYBÖRJARKURSER 

(GRÖNT KORT KURS FRÅN GRUNDEN)
 
Kursen omfattar alla praktiska moment samt enklare regler och golfvett. I kursavgiften ingår lån av utrustning och två fadderronder.
 
KURSER UNDER 2020:
 
Nybörjarkurs 1
11,12 & 13 april kl. 09.00-13.00

Nybörjarkurs 2
1,2 & 3 maj kl. 09.00-13.00

Nybörjarkurs 3 
21,23 & 24 maj kl. 09.00-13.00
 Nybörjarkurs 4
13,14,15 & 16 juli kl. 09.00-12.00
 
Pris: 1995 kr/person (1295 kr/person under 15 år)
Blir du sedan medlem inom 1 år efter att du påbörjat kursen får du kursavgiften i rabatt på medlemskapet!
(Hela kursavgiften i rabatt gäller vid A- & B-medlemskap och halva kursavgiften i rabatt gäller vid 9-hålsmedlemskap) 


INTROKURSER 

(INTENSIVKURS FÖR ER SOM HAR SPELAT LITE REDAN)

Introkurs 1
4 & 5 april kl. 09.00-12.00

Introkurs 2
18 & 19 april kl. 09.00-12.00

Introkurs 3
16 & 17 maj kl. 09.00-12.00

Introkurs 4
3 & 4 juli kl. 13.00-16.00

Introkurs 5
19 & 20 juli kl. 13.00-16.00
 
Introkurs 6
29 & 30 augusti kl. 09.00-12.00

Pris: 995 kr/person 
Blir du sedan medlem inom 1 år efter att du påbörjat kursen får du kursavgiften i rabatt på medlemskapet!
(Hela kursavgiften i rabatt gäller vid A- & B-medlemskap och halva kursavgiften i rabatt gäller vid 9-hålsmedlemskap) 

RELAXNYBÖRJARKURS

(FÖR ER SOM TAR DET LITE CHILL)

Relaxnybörjarkurs 1

 
*Nybörjarkurserna för juniorer är riktade till barn mellan 10 och 14 år. Där kursens innehåll grundar sig i lite mer praktik och lite mindre teori. Endast de viktigaste teoribitarna är med. Här får de alla grunder för att klara att ta grönt kort som det kallades förr i tiden och en fadderrond ingår.
 
Hittar du inte någon kurs vars datum passar dig så hjälper vi dig gärna med att istället arrangera en privat nybörjarkurs med justerade antal timmar för samma pris som en gruppkurs. Vid en privat nybörjarkurs får du en intensiv utbildning med enbart fokus på dig. Är ni fler än 1 person går det med bra, då det blir en privat gruppkurs. Exakt antal timmar beror på antalet deltagare. För att boka eller få mer information kring privat nybörjarkurs, kontakta golf@ringenasgk.se.
 

ANMÄLAN 
Du kan anmäla dig enkelt online. Annars kan du självklart också kontakta oss via mail till golf@ringenasgk.se eller ringa oss på 035 - 16 15 90 så hjälper vi dig.

FADDERRONDER

Efter en nybörjarkurs är det dags att börja spela på banan och genom våra fadderronder hjälper vi dig att klara spelkravet för att få grönt kort, både gällande regler och etikett på banan. Så länge du inte har fått grönt kort måste du nämligen ha en fadder med dig när du spelar på banan. 
 
Organiserad Fadderronder
För både barn och vuxna (som gått kurs hos oss eller gått kurs på annan plats och valt att bli medlem här) arrangerar vi organiserade fadderronder. Vi håller då banan stängd en stund och låter en fadder följa med er ut under 9 hål som hjälper er på banan. 

För juniorer under 14 år rekommenderar vi våra juniorfadderronder som sker på fredagar med start vecka????

För vuxna sker fadderronder på torsdagar varannan vecka från vecka 18??

Du kan anmäla ditt intresse av fadderrond till vår golfutvecklare Peter Franzén som har hand om detta.
 
Egen Fadderrond
Om du känner någon som kan gå med dig som fadder (kravet är att faddern har HCP 54 eller lägre) går det självfallet med bra. Säg bara till i receptionen då (detta gäller dig som är nybörjare och har gått kurs hos oss eller gått kurs på annan plats och valt att bli medlem här). Vi rekommenderar att försöka gå ut när det är lite mindre tryck på banan för att det ska bli en lugnare runda för dig som är nybörjare. 
 
Greenfee vid fadderrond
Två fadderrundor ingår när man gått en nybörjarkurs på Ringenäs. Efter det måste man antingen bli medlem eller betala greenfee för att få gå fadderrundor här (För att få gå fadderrond behöver du alltså gått nybörjarkursen hos oss på Ringenäs eller ha blivit medlem).

 

 

BALANCE GOLF-DAG 18/9
Hej Alla kära månadsutvecklingsgolfare!

P.g.a. att Erik är på semester denna vecka försvinner tyvärr drop-in möjligheten ikväll.

Du är istället varmt välkommen nästa torsdag, den 6 april kl. 18:00!

Ha en fin vecka till dess!
Nyhet - spel på banan
En nyhet för 2017 är att vi kommer arrangera en spelresa i Sverige för er som går i månadsutveckling under denna säsong. 

På resan får du chansen att lära känna de andra golfarna som månadsvis utvecklar sig precis som du! Vart och när resan blir av kommer bestämmas lite längre fram men redan nu kan du intresseanmäla dig till erik@balancegolf.se. 

Varmt välkommen med din intresseanmälan!
 
nyöppnat träningsområde
Vi är jätteglada att kunna erbjuda dig mer träningsmöjligheter tack vare vårt nyöppnade träningsområde bredvid parkeringen.

Det är även kul att se att många redan hittat dit och tränar där på egen hand. Dock är vi samtidigt ledsna för att det redan är mycket nedslagsmärken på greenen. I slutet av förra veckan hjälpte juniorerna oss under träningen med att laga dem. Vi har även upptäckt att det just nu är mycket nedslagsmärken på banans greener. 

Så SNÄLLA medlemmar, hjälp oss hålla greenerna i gott skick genom att laga nedslagsmärkena.

Tack på förhand! Tillsammans blir vi bättre!


Golfutveckling

Här kan du se det aktuella kursutbudet.

 

Banstatus

För att se vår banstatus kan du klicka här.

Restaurang

Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.