Nya rekommendationer

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Nya rekommendationer

Nya rekommendationer för Golfen!

Var rädda om varandra...

Vi prioriterar våra medlemmar, gäster och personalens hälsa och vill att alla som befinner sig på Ringenäs ska känna sig trygga. Det är därför nu mycket viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer samt de rekommendationer SGF och Riksidrottsförbundet ger oss. Vi vill med detta mail få er alla uppmärksammade om de riktlinjer som finns på golfbanan. Vi ser dagligen vilken lycka det är för alla som är här som kan få komma ut i det härliga vädret och faktiskt få röra på sig i dessa tider. Men för att detta ska få fortsätta behöver vi tänka oss för i vissa situationer. Vi har några punkter som vi vill att vi alla följer:

  • Självklart är du, som känner minsta lilla symptom i kroppen, hemma och välkommen tillbaka till Ringenäs när du känner dig helt frisk igen.
  • Håll avstånd till varandra ute på banan men framförallt inne i klubbhuset.
  • Stå gärna en bit ifrån restaurang- och receptionsdisken när du blir betjänad, vänligen häng inte över disken. 
  • Hälsa på varandra på avstånd (både i klubbhuset och på första tee), vi får kramas och ta i hand senare.
  • Vi för scorerna på vårt egna scorekort och stämmer av med varandra efter rundan.
  • Putta med flaggan i hålet och plocka upp din boll med en handske utan att ta upp flaggan - tänk dock på att vara försiktiga med hålkanterna.
  • Krattorna i bunkern kommer tas bort och vi ber er kratta till era märken med foten eller klubban efter ett bunkerslag.

 

Sammanfattningsvis vill vi med dessa små önskemål försöka hålla golfen vid liv och hoppas att så många som vill och kan vara på golfbanan ska få vara det, utan att vara oroliga. Tack för att ni följer våra rekommendationer!

 

 

Tävlingar april - juni inställda!

Svenska Golfförbundets skarpa rekommendation till golfklubbarna är att folkhälsan – och golfens ansvar att motverka smittspridningen – ska stå i fokus och att golfklubbarna ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd, att tills vidare skjuta upp all tävlingsverksamhet, men inte sällskapsspel (träning). Rekommendationen träder i kraft idag måndag 6 april.

 

Ringenäs GK följer självklart dessa rekommendationer och har redan nu strukit alla klubbtävlingar till och med 30 juni.

 

 

Tävlings-

kommittén skriver...

Hej alla.
Hoppas allt är väl med er och att golfen börjat komma igång. Denna säsong kommer inte bli som den brukar. Corona-viruset sätter begränsningar och det kommer inte vara några klubbtävlingar tills vidare. Men golf får vi spela! Håll avstånd och samlas inte inomhus.


Till alla ”ligor” vill vi be om ett bidrag. Eftersom tävlingsverksamheten i klubben är en viktig intäkt blir vi mycket påverkade av att alla tävlingar ställts in. Om ni i ”ligorna” avsätter 10:-/pers. varje gång ni spelar en ligaomgång som sedan ansvarig hos er swishar till klubben. Vårt Swish-nr. är 123 528 8428.


Detta skulle vara till stor hjälp för vår ungdomsverksamhet, seriespel och andra aktiviteter. Stort tack på förhand!
Spela väl och håll avstånd.
Janne Bengtson
Ordf. Tävlingskommittén
Ringenäs GK

 

 

Golfutveckling

Här kan du se det aktuella kursutbudet.

Banstatus

För att se vår banstatus kan du klicka här.

Restaurang

Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.