Ringenäsbladet nr 7

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 7
Ringenäsbladet nr 7

Klubbchefen har ordet - Sommaren rusar förbi...

Hur fort går en sommar egentligen. Det känns inte länge sedan vår Gökottegolf gick av stapeln och nu är vi redan inne i september. Nu gäller det att förlänga säsongen, fånga bonusdagar och kvällar. Men visst känns det lite mysigt ändå att kura in sig på kvällen efter en höstfin dag på banan. Glädjande är att vi även denna vinter kommer ha nio hål öppna och att vi har möjlighet, till skillnad från många andra att golfa året runt, både på banan och i studion. Jag har hört det viskats att golfutvecklarna har en hel del spännande och roliga kurser på gång för oss som inte vill vara utan golfen.


Nästa vecka går det ut en medlemsundersökning till dig. Din åsikt är viktig för att vi ska kunna lägga fokus på rätt saker på vår anläggning. Både vad som kan förbättras och vad som är viktigt att bibehålla och vårda. Självklart är ditt svar anonymt. Vi uppskattar om du tar dig tid att svara på denna.


Ut och njut av banan och hösten. 

/Maria Skoglund

  

Banan

I september månad kommer vi att lufta greener och tees för att luckra upp den kompakta marken och öka syretillförseln i jorden. Vi fokuserar även på att stödså fairways för att gräset ska kunna växa sig starkare. Båda dessa arbeten kan dock påverka spelkänslan under ett tag framöver men vi ber dig ha överseende med detta då det är viktigt för att banan ska må så bra som möjligt framöver.

    

Tävling

Den 12-13 augusti arrangerade vi Klubbmästerskap här på Ringenäs där Daniel Palmqvist vann herrklassen och Emma Svensson vann damklassen. Nu börjar tävlingssäsongen i klubben lugna ner sig en aning och vi börjar märka av höstens lugnare period. 


Men vi har fortfarande några tävlingar kvar, varav en riktigt rolig tävling söndagen den 17 september då vi spelar Flaggtävling för andra året i rad. Det var en mycket trevlig tävling förra året och vi hoppas på en fulltecknad tävling i år. Anmäl er senast onsdagen den 14 september. Flaggtävlingen går ut på att se hur långt på banan du kommer på ett bestämt antal slag. När du slagit dina slag (banans par plus ditt spelhandicap) sätter du ner din flagga som du fått och då är tävlingen slut för din del. Den som kommer längst på banan har vunnit tävlingen. Detta är sista tävlingen som ingår i årets Order of Merit, så passa på att samla era sista poäng!


Restaurang

I restaurangen har vi haft raggmunkspremiär på lunchen och som vanligt serverar vi det på måndagar. Annars har vi som vanligt Á la carte på kvällarna från kl 18.00. Ni kan antigen ringa och boka bord eller så gör ni det under bordsbokning på hemsidan.


Det är ju ett tag kvar till jul men vi sitter just nu och planerar julbord för fullt. Information om priser och öppettider finns på hemsidan.


  

Golfutveckling - Personliga konsultationer är tillbaka!

Under säsongen har vi kunnat följa våra tre deltagare i Ringenäs Gör om mig-projektet och snart närmar sig den resan sitt slut. 

Den 1 oktober kommer deltagarna ha sin avslutningsdag där de får sin utvärdering, men redan nu märks flera resultat av: Åsa har inte längre ont i ryggen när hon spelar golf, Edward har tagit sitt gröna kort och Patrik har sänkt sig och framförallt skapat en förståelse för sin golfteknik, så nu slipper han att bara gå på känsla och instinkt. 


Har kanske du precis som våra deltagare en önskan om att bli bättre, slippa ha ont eller bara veta hur du ska få till en ren bollträff, passa då på att boka in dig på en personlig konsultation. Mellan den 4 september till den 20 oktober kan du som medlem boka en kostnadsfri personlig konsultation med en av våra golfutvecklare och få hjälp med att veta hur du ska gå tillväga på bästa sätt.


Golfresor

Gillar du precis som vi att få njuta av lite extra värme under våren kan du passa på att följa med oss till antingen Portugal eller Spanien på golfutvecklingsresor. Du kan läsa mer om vårens och även en resa 2019 till Sydafrika på vår hemsida.


Junior och knattars hösttermin

Juniorernas och knattarnas hösttermin har dragit igång denna vecka, men om du missat det finns det fortfarande några platser kvar. Läs mer på medlemssidan


PSST! I oktober kommer ännu flera kurser - bl.a. passgolf och 7-veckors kurser. Mer info om kurserna kommer inom kort på hemsidan.


  

Shopen & Receptionen

Shopen har fått in lite trevliga höstnyheter samtidigt som rean på bl.a. sommarkläder nu fortsätter med 30 %.

I receptionen och shopen har vi nu öppet:

Måndag - Lördag 07.00-19.00 

Söndag 07.00-17.00

Varmt välkommen in!


Observera att från v. 38 gäller dessa öppettider:

Söndag - Tisdag 7.00-17.00

Onsdag - Lördag 7.00-19.00.


Nya tider på bollrännan!

Från onsdag den 13 september kommer vi ha bollränna från kl. 17.00 på både 18-hålsslingan och 9-hålsslingan. 

Det händer framöver:


golfutveckling
Boka klubbutprovning eller  golfutveckling för privat eller gruppkurs här.

Boka tid
Vill du boka en golftid på Ringenäs Golfbana klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.