Ringenäsbladet nr 6-2018

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 6-2018
Ringenäsbladet nr 6 - 18

Klubbchefen har ordet - Som utomlands fast mycket närmare... på gott & ont!

Regnet lyser med sin frånvaro och sommarkänslan är total. Jag får många frågor om vatten just nu, så än en gång vill jag passa på att informera om att vi följer vår vattendom. Vårt vatten räcker just nu till att vattna tees, greenområden och resterande går till fairways. Kommer det inte mer regn snart så måste vi dock sluta vattna fairways. Det är extremt torrt nu så vi uppmanar också till försiktighet när det gäller brandfarliga saker ute på banan och kring klubbhuset. Vi gör verkligen allt som står i vår makt för att hålla banan i bästa möjliga skick under rådande omständigheter. 


Under juni och juli har Ringenäs blivit omskrivet i diverse olika golf-forum: Golf Digest, Golfbloggen i Expressen, C More Golf. Det är verkligen värmande läsning, nedan följer några av citaten: 


” Idel leenden, bra service och folk som hejar på varandra. Ute på övningsgreen kryper en tränare på green och barnen följer. Skratten är många och stämningen på topp på Ringenäs Golfklubb. Gillar också att man har foton av klubbens hjältar på väggen inne i klubbhuset. Här erbjuds en läcker mix av glädje, framåtanda och historik.”


” Ringenäs med vinden och Kattegatt som följeslagare”


”En av landets absolut vackraste banor”


En sommar går verkligen fort och sedan sist jag skrev har vi t.ex. haft en fantastiskt härlig medlemsfest samt arrangerat SM för D30 och D50 som blev en succé. Vi har fått idel lovord från de tävlande tjejerna från hela vårt avlånga land, allt ifrån bana i mycket bra skick till underbara funktionärer och personal. Fantastiskt bra arrangerat av alla. Stort tack till alla er medlemmar för att ni lånade ut banan. Familjärt när det är som allra bäst!


I skrivande stund är Ringenäsveckan i full gång med många anmälda i alla tävlingar. Samtidigt håller våra duktiga tjejer på att fajtas i SM för klubblag i Barsebäck nu. Ta gärna tillfället i akt och åk ner för att se och heja fram dem. Det är inte varje dag vi har möjlighet att se så bra golf en dryg timma hemifrån.


Önskar er en fortsatt fin juli.

/Maria Skoglund
Banan

Pga. att fairwayen är "solbränd" är underlaget mycket hårdare och därmed går bollarna längre (när bollen landar studsar den och rullar betydligt längre). Tänk därför på de golfare du har framför dig och var extra försiktig. Annars är banan otroligt fin trots torkan! 

Observera att på högersida vid Blå 5 har vi gjort markarbete. Vi ber dig som spelare därför uppmärksamma att det nu är regel MUA som gäller. Du kan även enkelt följa vår banstatus på vår hemsida.Kommande tävlingar

Nu är vi inne på de sista dagarna av Ringenäsveckan och vi är glada att ha haft så många deltagare och att allt flutit på så bra! Nästa tävling efter Ringenäsveckan är Nationell damdag den 5 augusti. Det är en singeltävling med tre klasser som spelas över 18 hål med gemensam start. Senare i augusti är det även åter dags att kora årets klubbmästare!  Klubbmästerskapet spelas den 11-12 augusti över 18 hål på lördagen och 18 hål på söndagen. Anmälan till de båda tävlingarna sker som vanligt i Min Golf på golf.se.


 


Restaurang

Vilket fantastiskt SM blev på Ringenäs - vi i restaurangen vill tacka er medlemmar för er förståelse för att det tog lite längre tid att få mat än vanligt. Nu under Ringenäsveckan är det åter mycket folk varje dag så även nu tackar vi för er förståelse då väntetiden vissa stunder varit lite längre. Sedan rullar det på för oss med både golfare och sommargäster som är här i omlopp. Har ni inte redan testat vår À la Carte-meny så vill vi gärna passa på att tipsa om att prova den. Nu i sommar är det härlig stämning i restaurangen på kvällarna och köket har öppet till kl. 21.00 varje kväll!
Hotell & konferens

Om du som är medlem snart måste återgå till jobbet efter semestern och du vet att det då är dags att fatta viktiga beslut inför framtiden, ta fram nya strategier, utbildning eller ha en härlig kickoff vill vi gärna hjälpa er att få ert möte så behagligt som möjligt. Därför får du som är medlem 10 % rabatt på en dag- eller helpensionskonferens om du bokar ert möte/konferens hos oss innan den 31 augusti. Bokningskod: ditt golf-ID. Du bokar genom att maila till hotell@ringenasgk.se.Golfutveckling

Junior & knatte

För juniorer och knattar som går i medlemsträning fortsätter samma schema t.o.m. vecka 33. Sedan kommer de som tränar terminsvis få två veckors uppehåll innan det är dags att påbörja hösttermin för de som vill. Om du som är knatte eller träningsjunior (junior som går i träningsgrupp) vet att du vill träna vidare i höst behöver du anmäla dig igen. Du hittar mer information och anmälningsblanketter på vår hemsida


En nyhet för våra juniorer som går i träning är att vi kommer arrangera flera spelträningar framöver för både dem som nyligen klarat grönt kort men även fadderronder för dem som vill ta grönt kort. Du anmäler dig till dessa via hemsidan.


Nybörjarkurs, medlemskap & fadderrond för vuxna

Känner du någon som är nyfiken på att börja spela golf och ta grönt kort finns det just nu fåtal platser kvar till en nybörjarkurs nästa vecka. Skulle kursen inte passa kan vi alltid försöka ordna privata upplägg istället för samma pris. Från 1 augusti sänker vi även medlemsavgiften för 2018 så då är det ett bra tillfälle att passa på att bli medlem.


För våra nya golfare som önskar klara spelkravet och ta grönt kort har vi precis ordnat fadderronder att anmäla sig till online på vår hemsida - mer information om detta kommer skickas ut inom kort till alla nybörjare som gått kurs hos oss!
Shopen

I shopen är det dags för sommarrea! Missa inte att kika in och kolla alla fina erbjudanden. Rean omfattar fjolårets skor, konfektion och klubbor. Imorgon, fredag den 20 juli, vill vi även påminna om att Cobra har demodag mellan kl. 12.00-16.00. Under hela dagen får du då även 10 % rabatt på Cobras klubbor (gäller på ordinarie pris)! Tessan hälsar välkommen in!Öppettider

Shop & reception:

Måndag - torsdag kl. 07.00-19.00

Fredag - söndag kl. 07.00-18.00


Restaurang:

Måndag - söndag kl. 07.00-20.00

Lunchen serveras mellan kl. 11.30-15.00

Bistromenyn serveras mellan kl. 11.30-19.00

À la carte serveras från kl. 18.00


Det händer framöver:  

*Gäller endast juniorer som går i Ringenäs GK:s träningsverksamheten.Golfutveckling
Här kan du se det aktuella kursutbudet.

boka Starttid
För att boka starttid på vår 18-hålsslinga kan du klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.