Ringenäsbladet nr 5-2018

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 5-2018
Ringenäsbladet nr 5 - 18

Klubbchefen har ordet - Glad midsommar 

Midsommar står för dörren och äntligen fick vi det efterlängtade regnet. Många banor har haft det riktigt tufft under det varma och torra vädret och har tagit stor skada. Ringenäs har klarat sig bra tack vare ett genuint arbete med banan under de senaste åren. Våra greenkeepers har gjort ett fantastiskt jobb med att hålla torkan i schack. Stor eloge till dem. 


Jag ser nu fram emot sommarens alla aktiviteter. Vi inleder med traditionellt midsommarfirande med trubadur, midsommar buffé och dans kring stången. Du har väl inte missat att vår årliga medlemsfest går av stapeln 30 juni. Det blir spännande att se vad vårt fantastiska kök hittar på denna gång. Vi ser också fram emot en lång golfsäsong. Hinner du inte spela 18 hål så gå gärna ut en 9-hålsrunda på kvällen och njut av utsikt och härlig sommargolf med familj och vänner.


Jag vill avsluta med ett stort grattis till Julia Engström som vunnit sin första tävling som professionell golfspelare och Ingrid Lindblad som kom hem med en VM-medalj från Japan. Våra andra tjejer Lynn Carlsson, Josephine Janson och Emma Svensson har även de skördat fina framgångar under våren, Ringenäs har verkligen blivit golfens Tärnaby. 


Önskar er alla en riktigt härlig Midsommar!

/Maria Skoglund


 


Banan

Äntligen kom det lite regn och med det en mildare temperatur. Detta behövde vår bana efter så många veckors torka. Eftersom bevattningen har varit på så mycket under lång tid, har vi fått ett par foregreener som blivit mättade med vatten (Gul 1, Röd 7 & 8). På grund av detta ber vi er undvika att gå eller köra på dessa områden för att det inte ska ta skada. 


Under hösten och våren tog vi bort en hel del sten och stubbar. Alla dessa återfylldes med jord och såddes, men torkan har gjort det svårt för gräset att ta sig på dessa områden. Vi kommer därför att så om dessa så fort vädret blir optimalt, men fram till dess får vi leva med dem. 


Kommande tävlingar

Vi kör en traditionsenligt Midsommartävling på midsommarafton, vilken nu är lottad och publicerad. Det är gemensam start kl. 09.00 med efterföljande midsommarbuffé och dans kring stången kl. 13.00. Nästa tävling är Midsommarscramble by Dagmar Glemme Art Center som är en partävling och den spelas på söndag 24 juni. 


Under vecka 28 är vi även en stolt arrangör av SM för D30 och D50 här på Ringenäs. För dem som är nyfikna på SM-veckan i Halmstad kan ni läsa mer om det här. Sedan är det äntligen dags för Ringenäsveckan under vecka 29, då vankas det tävlingar i dagarna fem! Se veckans tävlingsprogram här nedan.Greenfee-samarbeten

Under vardagar i juni, september och oktober kan Ringenäs A- och B-medlemmar spela på Allerum GK norr om Helsingborg till reducerad avgift och under SM-veckan (då banan kan vara stängd till och från) kan du spela på Ullared/Flädje GK den 9-13 juli och på Rydö GK den 12-14 juli för Hallandsgreenfee. Du kan läsa mer om detta på vår hemsida.

Restaurang

Juni brukar vara en lugnare månad för oss i restaurangen, men i år har det har hänt mycket. Vi har haft flera stora tävlingar med mycket folk i omlopp. Vi har provlagat och bytt À la Carte-meny, all sommar personal har introducerats och är på plats och nu har vi midsommarhelgen framför oss med två roliga tävlingar och en härlig midsommarbuffé på midsommarafton. Inte nog med detta så planerar vi för medlemsfesten den 30 juni. Har ni inte anmält er är det god tid att göra det, det finns inte många platser kvar. Du anmäler dig via Min golf eller genom att kontakta receptionen.

Golfutveckling

Sommaren är i full gång och juniorerna inviger sommarlovet med övernattningsläger idag till imorgon. Annars har alla juniorer som går i träning precis gått på sommarlovsschema hos oss (detta betyder att alla träningstider för juniorer mellan 9-21 år ändras under vecka 25-33) medan våra knattar (2-8 år) tränar vidare under sommaren på ordinarie träningstider.


För dig som kanske får besök av några yngre under sommaren har vi fortfarande några platser kvar på våra knattecamps på Ringenäs under sommaren. Det är en rolig tredagarskurs som riktar sig till barn mellan 5-9 år. Känner du någon som är nyfiken på att börja spela golf och ta grönt kort har vi även nybörjarkurser i juli för både juniorer och vuxna. Vi har några få platser kvar men kan alltid även ordna privata upplägg. 


Missa inte heller vår förmånliga kurs i närspel nästa vecka. Lördagen den 30 juni mellan kl. 10.00-12.00 håller Thomas en lärorik kurs i chip och putt!
Att boka tid på 9-hålsslingan

Vi tar tillfället i akt och passar på att påminna om hur vår digitala bollränna på 9-hålsslingan fungerar då kanske inte informationen nått alla. Denna digitala bollränna gäller mellan kl. 07.00 - 18.00 under högsäsong och innebär att det är precis som en vanlig bollränna där ni får den första lediga tiden. För att spela på 9-hålsslingan behöver du gå in i receptionen för att kolla hur det ser ut i bollrännan. Efter kl. 18.00 är det däremot "vanlig"manuell bollränna utomhus som gäller. 

Vänligen uppmärksamma att vi även kan ha startförbud på 9-hålsslingan, detta ser du i vår kalender. (T.ex. brukar vi har stängt på dagtid på tisdagar pga. banarbete).


Öppettider

Shop & reception:

Måndag - torsdag kl. 07.00-19.00

Fredag - söndag kl. 07.00-18.00


Restaurang:

Måndag - söndag kl. 07.00-20.00

Lunchen serveras mellan kl. 11.30-15.00

Bistromenyn serveras mellan kl. 11.30-19.00

À la carte serveras från kl. 18.00


Det händer framöver:  Golfutveckling
Här kan du se det aktuella kursutbudet.

boka Starttid
För att boka starttid på vår 18-hålsslinga kan du klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.