Ringenäsbladet nr 4-2018

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 4-2018
Ringenäsbladet nr 4 - 18

Klubbchefen har ordet - Mellan hägg och syren är det högsäsong på en golfklubb

Vilken vår vi har. Allt bara exploderade. Hela anläggningen sjuder av liv från tidig morgon till sen kväll. Vår bankonsulent Göran Hansson från Svenska Golfförbundet besökte oss förra veckan och meddelade i sin rapport:


"Besöket startade med en besiktning av banan, vilket var en mycket positiv upplevelse. Alla ytor har klarat vintern mycket bra och jag kan inte påminna mig om att jag sett banan i bättre skick vid denna tidpunkt på året."


Jag kan inte annat än att hålla med honom. Banan är helt fantastisk, men vi behöver regn! Just nu blommar gräset på greenerna, vilket gör att de kan upplevas som något tröga och lite ojämna framförallt på eftermiddagarna. Det är ju samtidigt en del av naturens gång och säkrar sådden för nästa års greener.


För egen del har jag försökt att hinna med några 9-hålsrundor för att njuta av de vackra vårkvällarna. Jag har spelat både Trivselgolf och Damernas 9:a vilket har varit lättsamma rundor med trevliga nya bekantskaper. Vi har verkligen en härlig atmosfär här på klubben.


Du kommer väl ihåg att det är Golfens Dag med den 26 maj. Bjud gärna med dig vänner och bekanta - både golfare och icke golfare. Vi kommer visa upp hela anläggningen och för första gången att ha 9:an öppen för fritt spel efter kl. 14.00. Enda kravet är att det finns en person med i bollen som har officiellt HCP. Ta tillfället i akt och bjud in dina vänner på en runda.


Hoppas vi ses på lördag!

/Maria SkoglundBanan

Nu under våren växer gräset det så det knakar på banan och det har börjat blomma vilket gör att det kan upplevas lite trögt och hoppigt. Vi har sänkt klipphöjden på ruffen i förhoppning om att det ska bli bättre spel och mindre letande för er! Under den senaste tiden har vi även lagat några dräneringar som varit sönder så vi hoppas att det nu ska torka upp lite mer på dessa ställen. Annars är banan otroligt fin för årstiden!


I fredags bytte vi till nya fina och fler rangebollar, så nu hoppas vi att dessa ska räcka på dagarna så att de inte tar slut. Tack så mycket till er medlemmar som ställde upp och hjälpte till i fredags, trots kort varsel! 

Vi ber alla att nu framöver vara så vänligen och slänga gamla bollar i hinken vid bollautomaten om du upptäcker att vi missat någon.Golfens dag - 26/5

På lördag den 26 maj är det Golfens dag i hela Sverige och vi på Ringenäs GK kommer att bjuda på massor av roliga aktiviteter och prova på-golf. Vi kommer bl. a. ha visning av maskinparken, garageförsäljning och demodag med Ping. Du som medlem är hjärtligt välkommen – gärna tillsammans med familj och nyfikna icke-golfande vänner. 


Golfintresset i Sverige är rekordstort! Antalet golfmedlemmar har ökat fyra år i rad och det är många fler som är nyfikna och funderar på att börja spela. Golfens dag är ett perfekt tillfälle att fånga upp intresset. Därför bjuder vi in alla i Halmstad att testa att spela golf, umgås och njuta av vår fina miljö. För att vår Golfens dag ska bli riktigt lyckad behöver vi din hjälp! Boka in lördag 26 maj i din kalender och ta med familj och vänner till en rolig dag på klubben.


Hela programmet med aktiviteterna denna dag kan du läsa mer om på vår hemsida.Kommande tävlingar

Snart drar Ringenäs Matchspel 2018 igång. Sista anmälan för detta är den 31 maj då första omgången startar 4 juni. För att läsa mer om vårt roliga matchspel - kolla vår hemsida.


Är du junior som är sugen på att tävla kan vi även tipsa om Juniortourens lagtävling över 9 hål som spelas i formen scramble den 3 juni, samt Galvin Green Pro Am Kvalet (ingår i Juniortouren) som spelas över 18 hål den 6 juni här på Ringenäs. 


På söndagen den 10 juni spelas också Golfhäftet Trophy 2018, som är en öppen partävling för alla födda år 2000 eller tidigare (yngre spelare får spela med målsman) och som du kan läsa mer om här.
Restaurang

Nu rullar det på för fullt i restaurangen, både på lunchen och kvällen! Äntligen! 

Nästa event som står på tur är Mors dag nu på söndag. Vi kommer ha två sittningar och en meny som vi hoppas passar hela familjen. Titta gärna in på vår hemsida för mer information. Glöm inte heller att boka bord så ni verkligen får plats. 


Som vanligt hjälper vi er gärna även med maten till student och andra fester. Ring gärna i god tid så vi kan diskutera fram vad just ni vill ha. Annars har vi färdiga cateringförslag på vår hemsida.Golfutveckling

Nu närmar sig sommaren med stormsteg och därmed sommarlovet! Vi vill påminna alla föräldrar som har juniorer i träning, om att vi från och med vecka 25 kommer att byta till ett sommarlovsschema för juniorerna. Vi återkommer med dagar och tider, men redan nu kan du maila in till oliwia@ringenasgk.se ifall din son/dotter vill träna två gånger i veckan under sommarlovet istället för en (om du inte redan fyllt i detta vid anmälan till v.18 - då är det redan anmält).


För dig som kanske får besök i sommar av barn och barnbarn kan vi även tipsa om att det fortfarande finns några platser kvar på våra knatte- och juniorcamps i sommar. Det är en rolig tredagarskurs som riktar sig till barn mellan 5-9 år respektive 10-15 år. Du kan läsa mer om dessa här.Shopen & receptionen

Under Golfens dag på lördag den 26 maj kommer Ping ha en demodag här på Ringenäs - ring gärna 035 - 16 15 90 för att boka in en tid för klubbutprovning för att säkra din plats, annars får du självfallet gärna bara komma förbi och prova själv med.


Under Golfens dag finns även stora möjligheter att fynda på Tessans garageförsäljning där du kommer kunna hitta allt från golfutrustning och kläder till vinglas!Öppettider

Shop & reception:

Måndag - torsdag kl. 07.00-19.00

Fredag - söndag kl. 07.00-18.00


Restaurang:

Måndag - söndag kl. 07.00-20.00

Lunchen serveras mellan kl. 11.30-15.00

Bistromenyn serveras mellan kl. 11.30-19.00

À la carte serveras från kl. 18.00


Det händer framöver:  Golfutveckling
Här kan du se det aktuella kursutbudet.

boka Starttid
För att boka starttid på vår 18-hålsslinga kan du klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.