Ringenäsbladet nr 4

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 4
Ringenäsbladet nr 4

Klubbchefen har ordet - I´m singing in the rain....

Tittar ut genom fönstret på kansliet och försöker vara glad över det vi önskat och så väl behöver, nämligen regn. Går in en vända i restaurangen och försöker muntra upp ett sällskap herrar som är här för 19:e året. Det klarnar upp framåt lunch och vi behöver verkligen detta försöker jag intala både mig själv och dem. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder osv. 

Minnet är dock kort... Jag har redan glömt att förra lördagen, då vi hade Norsk Golf på besök, visade sig banan från sin absolut bästa sida. Vi fick omdömet otroligt vacker, naturskön, välskött och rolig bana. Men som sagt, vi behöver detta regn som nu till och från kommer ner från himlen. 


Vi har mycket kul att se fram emot i sommar, såsom medlemsfest, midsommarfirande och självklart Ringenäsveckan. Då får vi önska sol. 


Golfens Dag var ett uppskattat evenemang i maj, se gärna denna länk med en film från den dagen. Jag är mycket stolt över den mångfald vi har på klubben, från elit, till knattar och seniorer. Ett stort grattis vill jag också säga till vinnaren i Ringenäsorienteringen på Golfens dag -Hans Larsson - som har ett presentkort på 500 kr att hämta i receptionen. 


 Önskar er en fin juni. Hoppas vi ses på medlemsfesten!

/Maria Skoglund

  

Banan

Vi har länge väntat på att medeltemperaturen skulle bli gynnsam för gräset så att t.ex. greenerna kunde växa ihop och gräset skulle få ta fart. Tack vare värmen i slutet av maj har detta skett. Dock kom tyvärr blomningen på gräset precis i samma veva som det börja växa rejält vilket gjorde greenerna lite trögare, men vi jobbar stenhårt på att få upp stimpen (farten) på våra greener genom att klippa, dressa, vertikalskära m.m.
Med tanke på den utlysta vattenbristen i Halmstad är vi såklart ändå lite glada för det nu till och från regniga vädret, även om vi såklart önskar regn på natten och sol på dagarna!

Tävling - Midsommartävlingar och puttmästerskap

Vi har haft en fantastisk start på tävlingsåret! Vårslaget, Gökottegolfen och Golfhäftet Trophy har lockat många spelare vilket vi tycker är väldigt roligt! Kommande tävlingar i juni är Bolagets midsommartävling som spelas på midsommarafton. Det är en 9-hålstävling som avslutas med en midsommarbuffé och dans kring midsommarstången. Bjud gärna med era släktingar och vänner till denna dag, för både golfare och icke golfare kan ju dansa!


På söndagen den 25 juni har vi även Bendt Bils Midsommarscramble som spelas som en 2-manna scramble. Denna tävling ingår också i klubbens Order of Merit. Sedan har vi Ringenäs klubbmästerskap i puttning i månadsskiftet, på lördagen den 1 juli. Där går vi 9 hål och puttar från olika avstånd, samt äter en bit mat tillsammans i restaurangen efter tävlingen. Ni hittar all information om våra tävlingar på vår hemsida.


       

Restaurang - Medlemsfest och midsommarfirande!

Den 17 juni kl 19:00 vill vi välkomna dig som är medlem till vår Medlemsfest! Som vanligt blir det god mat och dryck samt härlig dansmusik. Just i år firar även golfbanan 30 år och detta passar vi såklart på att hylla under denna fest! Anmälan till medlemsfesten gör du enkelt på Min Golf på golf.se


På midsommarafton bjuder vi på en stor härlig midsommarbuffé med bl.a. sill, potatis, köttbullar och jordgubbar för 175 :-/person. För dem som spelar tävlingen denna dag ingår självklart buffén, men passa gärna på att även bjuda hit farfar, barnbarnen, frugan eller mannen så kan ni dansa runt midsommarstången tillsammans. Midsommardansen börjar kl. 13:30, varmt välkommen med släkt och vänner! 

 

Shop - Shopens egna demodag!

På midsommardagen, den 24 juni, har vi också Shopens egna klubb-demodag. Välkommen på drop-in mellan kl. 11:00-15:00! Här kan du prova både årets klubbsortiment och fjolårets klubbor som har rabatterade priser. På plats får du hjälp av vår nya duktiga klubbtekniker Johan Samewall. Han har tidigare jobbat som demo-tekniker på Callaway, tävlar själv på elitnivå i golf och har nu sedan maj arbetat hos oss i shopen. 

Nu när sommarens solstrålar förhoppningsvis skiner på dig med kan vi passa på att tipsa om att vi fått in Henrik Stensons nya snygga solglasögon.

  

Golfutveckling - Sommarkurser!

Krånglar svingen eller närspelet? Passa då på att anmäl dig till en tre dagars intensivkurs den 27-29 juni kl. 09:00-12:00.  


Lite senare i sommar kommer vi även ha ett kärt återseende av våra 2-timmars sommarkurser. Skulle du vilja djupdyka i "Putt & Chip", "Bunker & Pitch" eller "Lutande lägen" kanske en av dessa kurser skulle kunna hjälpa dig att slå vännerna!

Du kan enkelt hitta alla våra kurser och boka online här.


Sitter ni eventuellt och funderar över vilka golfresor ni ska göra i höst, då kan vi tipsa om den underbara Golf & Cava-resan till Spanien som Peter "Frasse" Franzén kommer att hålla i. Det kommer bli en riktigt härlig resa med mycket bubblor och trevligt golfspel.


Hotell - 20 % rabatt året ut!

Från och med juni har du som är medlem 20 % rabatt på logi & frukost på hotellet under resten av året! Kanske får du besök av nära o kära som behöver övernatta och då är det bara att uppge ditt golf-id vid bokning.  Samtliga hotellrum har havsutsikt med balkong eller terrass. För att läsa mer kan du klicka här.


  

Det händer framöver:

  • 23 juni - Midsommartävling. Midsommarbuffé i restaurangen. Midsommardans kl. 13:30. 
  • 24 juni - Shopens egna klubb-demodag kl. 11:00-15:00.

golfutveckling
Boka klubbutprovning eller  golfutveckling för privat eller gruppkurs här.

Boka tid
Vill du boka en golftid på Ringenäs Golfbana klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.