Ringenäsbladet nr 3

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 3
Ringenäsbladet nr 3

Klubbchefen har ordet - Välkommen sköna maj

Äntligen har våren kommit till oss. Efter en kall april hoppas jag snart att kunna lägga mössa och vantar på vinterförvaring. Det är spännande att se hur förändringarna på banan nu börjar gestalta sig, det blir verkligen fint. Fantastiskt bra fungerar det även med ändringen till 10 minuter mellan bollarna - det är nu få rundor som tar mer än fyra timmar. 


Tyvärr har frostnätterna i april inte låtit greenerna växa och läka efter snömögel-angreppen i oktober, men bara värmen kommer nu så går det fort. 


Maj sjuder av aktiviteter här på Ringenäs. En stor händelse är Golfens dag som går av stapeln 20 maj. Temat är "dubbelt upp" och vi kommer ha en mängd roliga aktiviteter här. Bjud med en vän som inte spelar golf och visa hur kul det kan vara, eller bjud med en golfvän från en annan klubb för att visa hur trevligt vi har det här. Då du som medlem är vår bästa ambassadör kommer vi att ha en kampanj i år där du får fantastisk bonus för nya medlemmar. Läs mer om detta på hemsidan. Jag vill också be dig boka datumet 17 juni, då kommer vi att hålla vår kombinerade 30-årsfest och medlemfest. Inbjudan till denna kommer också ut inom kort. 


Önskar er en härlig tid mellan hägg och syren.
/Maria Skoglund

  

Banan

Nu återstår bara ett av alla projekt/ombyggnader som påbörjades i höstas och våras, vilket är röd 5:as nya 50 tee. Sedan väntar vi såklart även på att vädret ska bli optimalt, så att allt växer sig starkt och läker ihop. Detta gäller framförallt greenerna, så att vi kan börja bearbeta dem mer intensivt och sänka klipphöjden, vilket kommer ge oss en jämnare och snabbare spelyta.

Lägesförbättring!
Fram tills att gräset tagit fart och kommit upp i önskvärd kvalité kommer vi därför ha lägesförbättring på den finklippta delen av spelfältet och greener med ett scorekorts längd.

 

Förändringarna som gjorts på banan i höst/vinter är tydligt synliga här på Gul 5 och Gul 8 efter borttagna bunkrar. 

Tävling

I helgen tävlade 65 deltagare i Vårslaget som var Ringenäs första klubbtävling för året. Vi tackar alla deltagare för er insats och gratulerar alla pristagare. Något mycket glädjande var det stora antalet deltagare på prisutdelningen. Jätteroligt att se att vi stöttar och gläds med varandra! 


Nästa tävling är Gökottegolfen torsdagen den 25 maj. En tvåmanna scramble med gemensam start kl. 06.00. Efter tävlingen äter vi en silltallrik i restaurangen. Sista anmälan är 22 maj kl. 12.00. Du får gärna förbetala online, så går det fortare på morgonen.


   

Restaurang

I restaurangen är det hög puls. Förutom att vi har många lunchgäster har vi nu även många gäster från andra klubbar som besöker oss vilket är väldigt trevligt. För att minimera risken för flaskhalsar och underlätta att det ska flyta på för alla våra gäster har vi därför ändrat om lite när det gäller placeringen av kaffet och dagens soppa. Vi har även beställt en loungegrupp och halogen-värmare som kommer inom snar framtid så vår utemiljö blir lite mysigare.

Under maj månad kommer också en ny uppfräschad À la carte meny med lokala inslag.


   

Golfutveckling

Vi vill välkomna alla juniorer och knattar som nu i maj börjat träna igen för säsongen! För alla andra finns det självklart andra sätt att utveckla sin golf på:


Svingkurs på 3 veckor
Närspelskurs på 3 veckor


Den 14 maj finns även några platser kvar till Trivselgolfen och för dig som kanske känner någon som vill börja spela golf har vi en nybörjarkurs 13, 14 och 20 maj. Du kan enkelt hitta alla våra kurser och boka online här.

Hotell

Sommaren närmar sig med stormsteg och inför Midsommar har ni som medlemmar möjlighet till 20% rabatt på boende för nära och kära som kanske kommer på besök. Samtliga hotellrum har havsutsikt med balkong eller terrass och självklart ingår även en härlig frukost. Erbjudandet gäller 22 - 26 juni 2017. Uppge MIDSOMMARLOGI samt golf-id vid bokning. Se alla våra midsommarpaket här.Det händer i maj:


golfutveckling
Boka klubbutprovning eller  golfutveckling för privat eller gruppkurs här.

Boka tid
Vill du boka en golftid på Ringenäs Golfbana klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.