Ringenäsbladet nr 2-2018

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 2-2018
Ringenäsbladet nr 2 - 18

Klubbchefen har ordet - Än så är det vinter...

Mars - den första vårmånaden är här - men än så är det vinter. Jag hade jag precis börjat städa ur garderoben för att plocka fram lite vårkläder (och fylla på med lite nya.) Då kom snön och kylan! Men visst är det vackert med det vita ändå. Dagarna blir längre och ljusare, samtidigt som fåglarna sjunger vårsånger i snön.


I kansliet jobbar vi för fullt för att vara klara till Grand Opening i påskhelgen. Sommarpersonal anställs, shopen fylls med nyheter och vi bokar in många sommargäster på önskade golfpaket. 


För egen del har jag kämpat med ryggen under slutet av förra säsongen och vintern, så jag lägger mycket tid att lära om och göra rätt. Thomas är en tålmodig golfutvecklare och jag har bestämt mig för att verkligen ta till mig min nya och för ryggen betydligt snällare sving. Ett extra plus är att jag faktiskt slår längre när jag gör rätt. Det gör det mycket roligare att träna och lägga in de där extra passen på rangen.


Banan har planerats att öppna till påskhelgen. Dock är påsken tidig och vintern sen i år. Vi hoppas fortfarande på att det ska gå att öppna i påsk, men det känns en aning tveksamt just nu. Även om våren kommer temperaturmässigt snart, behöver även marktemperaturen höjas innan gräset börjar växa. Det kan ta sin tid och målet är en lika fin bana som förra säsongen. Som vanligt är det Micke (Course Manager) som allsmäktigt tar dessa beslut. Önskar er alla en riktigt fin mars och hoppas att nästa gång jag skriver är våren här på riktigt.

/Maria SkoglundBanan

Förhoppningen är att öppna 18-hål till påsk men eftersom vintern hänger i, är det som sagt osäkert i nuläget. Så fort vädret tillåter kommer vi även påbörja arbetet med att installera vår nya robot-bollplockare samt byta ut mattan på rangen. I år kommer vi att komplettera mattan med nya permanenta gummipeggar som vi hoppas blir uppskattade. 


Boka gärna in lördagen den 17 mars i din kalender, då kommer vi att ha årets städdag på banan. Alla är hjärtligt välkomna att komma och hjälpa oss att snygga till banan efter vintern mellan kl. 10.00- ca 12.00. Efteråt samlas vi som vanligt och grillar lite korv tillsammans.Tävling

Tävlingsprogrammet för 2018 finns nu på vår hemsida.

Välkommen att anmäla dig på golf.se!Restaurang

Söndagen den 4 mars serverade vi en härlig brunch och det blev en väldig fin eftermiddag med mycket folk. Vi hoppas att vi kan klämma in fler sådana tillfällen under året. Efter feedback om att det kan ta långt tid i kassan efter hål 9 har vi vänt vår smörgås- och dryckeskyl så att du enkelt kan ta det som önskas innan du betalar för att det ska gå fortare. 


Den 12 mars är dags att öppna upp restaurangen även på kvällarna under måndag - fredag och då kommer vi att ha både Bistro- och À la carte-meny. Fr.o.m. påskveckan, v. 13, kommer vi även ha kvällsöppet på helgerna (Du hittar alla öppettider längre ner).

För att fira påsk kommer vi även servera en härlig påskbuffé för 195:-/person på påskafton och påskdagen. Mer informationo m detta finns på hemsidan.


Golfutveckling

Kursprogram för kommande halvår är nu upplagt på hemsidan. För vuxna finns närspelskurser, passgolf och utvecklingskortet. För juniorer och knattar finns både medlemsträningen för sommarterminen att anmäla sig till och våra populära camps (3-dagars läger i sommar) för alla, oavsett medlem eller ej.  Såklart har vi även lagt upp flera nybörjarkurser om du känner någon som vill börja spela golf.Shopen & receptionen

Shopen börjar fyllas på samtidigt som rean fortsätter på utvalda produkter från fjolåret. För den som gillar Cobras klubbor kan ett hett tips vara att besöka Cobras Demodag på rangen den 29 mars mellan kl 13.00-16.00. Anmäl dig gärna innan i shopen om du önskar göra en utprovning av klubbor. Ett annat tips är att passa på att köpa ditt Golfhäftet i påsk om du inte redan gjort det. För mellan den 25 mars-1 maj har de kampanjen "köp ett golfhäfte och få en golfhandske på köpet".Öppettider

Shop & reception:

Måndag - fredag kl. 07.00-15.00

Fr.o.m. 12 mars har vi öppet även helger, dvs. måndag - söndag kl. 07.00-15.00.


Restaurang:

Måndag - fredag kl. 07.00-20.00 (med À la carte från kl. 18.00)

Lördag och söndag kl. 08.00-16.00 (fr.o.m. den 26 mars har vi öppet 7.00-20.00 även på helgerna).

Dagens lunch serveras som vanligt måndag - söndag kl. 11.30-14.30


Det händer framöver:  

  • 17 mars kl. 10.00 - ca 12.00 - Städdag på banan
  • 25 mars - 1 maj - Golfhäftet kampanj - få en handske med på köpet 
  • 29 mars kl. 13.00-16.00 - Demodag Cobra
  • 31 mars & 1 april - Påskbuffé vid lunchtid på Ringenäs RestaurangGolfutveckling
Här kan du se det aktuella kursutbudet.

boka Starttid
För att boka starttid på vår 18-hålsslinga kan du klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.