Ringenäs Golfklubb - 2020

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäs Golfklubb - 2020

Ringenäs Golfklubb - 2020

Säsongen är här

Så var vi inne i maj månad! Vår lön för många månaders uthärdande i gråväder, regn och snålblåst. Även om vår livsföring och våra umgängesvanor fått anpassas på grund av den pågående pandemin, så ska vi ändå vara mycket glada över att vi har vår kära golf. Så härligt att kunna nyttja denna möjlighet att komma ut, få umgås med trevligt folk och njuta av våra fina banor.
På det hela taget är alla medlemmar och besökare duktiga på att följa anvisningar och regler kring detta! Klubben har haft besök av inspektörer som bara gör tummen upp. Keep up the good job!

Viktigt att vi hjälps åt


Något positivt mitt i allt som händer just nu är att klubben fått många nya medlemmar! Det är vi mycket glada för. Vi är redan många som trivs på Ringenäs, nu blir vi ännu fler. Som alla vet är personalstyrkan reducerad – det ökar arbetsbelastningen för dem som är kvar. Därför är det viktigt att alla vi medlemmar hjälps åt. Börja med att ställa tillbaka din tomma bollkorg i hållaren vid driving rangen, det är en enkel insats som sparar tid på annat håll… 
Göran Svensson, styrelseordförande i Ringenäs Golf AB
 

Bana

Krattorna är tillbaka.


Det svala vädret påverkar tillväxten av gräs. I stort sett håller man jämna steg med naturen, även om man ligger efter en aning här och där. Försöket att skippa krattorna i sandbunkrarna fungerade inte alls, så nu är de tillbaka, vilket väl alla noterat. Det gäller också skumgummit i hålen på green vilka dels skonar hålen, men också underlättar för spelarna att plocka upp sina bollar.

Hälsar Mikael Hjerp, banansvarige.

 

Inga tävlingar


Tyvärr är all tävlingsverksamhet inställd fram till och med den 30 juni. Vi hoppas självklart kunna genomföra Ringenäsveckan som planerat v. 29. Detta hänger på hur allt utvecklar sig kring Covid-19 och vad Folkhälsomyndigheten ger för rekommendationer. Vi kommer gå ut med mer information till er så fort som möjligt och avvaktar ny information kring Svenska Golfförbundets rekommendationer.

Restaurang

GLÖM INTE MOR!
Söndag den 31 maj är det Mors dag! Som vanligt serverar vi lunch denna dag mellan kl 11:30-15:00. I år har ni även möjlighet att beställa en trerätters meny för avhämtning.


Restaurangchef Susanne Halling har en tydlig önskan till alla gäster: 
Låt bord och stolar stå där de står och respektera rekommendationerna om social distans! 
Det är inte meningen att man ska flytta ihop bord och stolar för att kunna sitta många tillsammans. Blir det flygande inspektion, faller ansvaret på restaurangen.

 

Utökade öppettider:

•    Torsdag - Lördag 21-23 maj kl 09:00 - 22:00
•    Söndag 31 maj kl 11:30-15:00 Mors dag
 

Shop

Nu är det inte långt kvar innan kortbyxorna åker på, vill man ha ett stalltips på vilka trender som gäller för årets golfmode, avslöjar shopansvariga Therese Jacobsson att det blir ganska mycket pastellfärger och en hel del mönstrat i år. 

 

Kommande demodagar 2020

 

Srixon/Cleveland onsdagen den 27 maj  klockan 14.00-18.00

 

Ping tordagen den 28 maj klockan 14.00-18.00

 

Cobra lördagen den 6 juni klockan 11.00-15.00

 

Callaway onsdagen den 10 juni klockan 16.00-19.00

 

Titleist torsdagen den 9 juli 14.00-18.30 Boka via länk klicka här.

 


Boka din tid i receptionen  på 035-161590 eller via mail till golf@ringenasgk.se

 

Varmt välkomna! 

 

Golfutveckling

Pro:na tipsar
Vi tänkte påminna om introduktionskurser samt nybörjarkurser och att det går att hoppa på passgolfen. Klicka på länkarna, så kan ni läsa mer!

 

https://www.rigk.se/generella-sidor/kurs/nyborjare/atervandare/nyborjare-atervandare-fadderronder
 
https://www.rigk.se/generella-sidor/kurs/gruppkurser/passgolf

 

Glöm inte heller bort möjligheten till gruppträning så du är väl förberedd inför säsongen.

 

 

En uppmaning till dej som går omkring och funderar på att uppgradera klubborna boka tid för custom-fitting redan nu. Under högsäsong kan det bli svårare att få tid med någon av våra duktiga pro:s.

 

Hotell & Konferens & Reception

Dagens work place tips! 
Är hemmet fullt och du behöver jobba hemifrån? På Ringenäs har vi lösningen för dig! Låna ett hotellrum över dagen och jobba i lugn och ro. För 295 kr kan du jobba ostört och samtidigt njuta av en fantastisk utsikt.
PS. Room service med dagens lunch levereras direkt till rummet.
Anna Käll, hotellansvarig
 

Trackman 4

Bortaspel på hemmaplan!
Den som deppat över inställda golfresor har anledning att dra på mungiporna igen. Klubben har köpt in en Trackman 4! Det är en golfsimulator som består av en kamera och en sensor vilka läser av bollens rörelse, hastighet och riktning. 
Med TrackMan får man inte bara hjälp med svingen– man får också uppleva hur det är att spela några av världens mest berömda banor. Vad sägs om Royal Portrush, Innisbrook, Muirfield Village, Albany, PGA National och de fyra legendariska St. Andrews Links-banorna – detta utan att ens behöva lämna stan!
Något exakt premiärdatum är inte spikat ännu, men det lär bli inom den närmaste tiden. Håll utkik i veckobreven, så kommer information där.
 

Klicka på länk för att se mer.

Öppettider

Shop & reception:

Måndag - Söndag: kl. 07.00 – 17.00

 

Restaurang:

Måndag - Söndag: kl. 11.30 – 14.00

Torsdag - Lördag 21-23 maj kl. 09:00 - 22:00
Lunch serveras måndag – söndag mellan kl. 11.30 – 14.00

 

Golfutveckling

Här kan du se det aktuella kursutbudet.

Banstatus

För att se vår banstatus kan du klicka här.

Restaurang

Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.