Ringenäsbladet nr 8-2019

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 8-2019

Ringenäsbladet nr 8 - 2019

Klubbchefen har ordet

Hösten går mot sitt slut och lugnet lägger sig över Ringenäs. 
Det kan man kanske tro, men hos oss innebär inte höst och vinter att vi stänger och släcker ner, utan bara att vi tar på oss en annan skrud.  Visst är det härligt med årstidernas växlingar på en golfklubb!  Full aktivitet är det på rangen, banan, konferensen och i restaurangen. 
Just nu planeras det för fullt inför Jul på Ringenäs, som i år kommer bli än mer omfattande än de senaste årens succéer. 


Planer läggs inför 2020 och i köket har de första grönkålskoken gjorts och julborden är snart fullbokade, så vänta inte för länge med att boka. Flera av våra gäster från i somras vill komma tillbaka till oss och har bokat golfpaket med julbord vilket är en nyhet för oss. Visst är det härligt att kunna erbjuda golfpaket i december i Sverige.


Bunkerprojektet på Blå slinga är långt kommet. Ta gärna en höstpromenad och se med egna ögon hur bra det blir. När det gäller banan får vi fortfarande fantastiska lovord från både gäster och medlemmar. Jag vet inte hur många gånger som jag har hört ”Banan har aldrig varit bättre”. Vi ska verkligen vara otroligt stolta och glada över vår anläggning. 
Läs mer detaljerad information om kommande aktiviteter och händelser på Ringenäs längre ner i detta mail.


Detta är mitt sista Ringenäsblad efter tre år som Klubbchef. Jag är stolt och glad över vad vi alla har åstadkommit tillsammans och är helt övertygad om att Ringenäs kommer att fortsätta sin utveckling mot Sveriges mest moderna och familjära golfanläggning. 


Tack för fantastiskt roliga år!
Maria

 

Jul på Ringenäs

För tredje året i rad kommer vi att arrangera julmarknaden Jul på Ringenäs som har blivit en stor succé. I år går den av stapeln torsdagen den 21 november kl. 17.00-20.00. Vi erbjuder denna kväll en stor rea i shopen, goda smaker från restaurangen och ni kommer även möta alla våra fantastiska utställare som säljer allt från tomtar och ljus till granar, kransar och närproducerad julmust. För att se vilka utställare som kommer kan du följa oss på vår Facebooksida eller vår hemsida. För barnen kommer det även finnas möjlighet att både träffa tomten och delta i julbus med Frasse.


Varmt välkommen till en kväll där du får en försmak av julen!

 

Banan

18-hålsslingan är öppen och i fantastiskt skick för årstiden. Bra att veta är att vi har utslagspall på en del hål samt att det är manuell bollränna som gäller, dvs. bollrännan som står framför restaurangen. Eftersom 9-hålsslingan (Blå slinga) är stängd pga. markarbete med bunkerprojektet så används inte bollrännan för 9 hål just nu, utan när ni vill gå 9 hål lägger ni er boll i rännan för 18-hålsslingan. 

 

Vi vill också passa på att informera er om att nu när vintern smyger sig på med frost, kommer vi vara tvungna att stänga banan tills frosten har lagt sig för dagen. Detta gör vi tills gräset har vintrat in för att inte förstöra det. För aktuell banstatus vid ev frost ser du på vår hemsidaFacebook-sida eller ring in till oss i receptionen.

 

För er som är nyfikna på hur bunkerprojektet går så kan vi meddela att vi arbetar på för fullt ute på Blå slinga. Grundarbetet är nu gjort med finjustering och torvning. Det är sedan först under våren 2020 som vi kommer att så alla ytor och då se helheten. Men vill du se lite hur arbetet gått hittills har vi lagt upp några bilder på vår hemsida.

 

Arbetet som vi mer har framför oss är att fylla upp bunkersanden i dessa bunkrar. Bunkrarna som är ombyggda är på Blå 1, 2, 5 och 9. Vi har även påbörjat ett arbete med Gul 7:as tee 56 och Röd 6:as tee 56. Ombyggnation av golfbilsförrådet vid Gul 1 är också i full gång och det ska bli ett förråd till Golfutvecklingen.
 

 

Tävling

Än är inte tävlingssäsongen över för året - vår traditionella och mysiga Jultävling börjar närma sig. Lördagen den 7 december spelar vi 9 hål med gemensam start kl. 10.00. Därefter samlas vi i restaurangen och avnjuter en varm gulaschsoppa tillsammans, med efterföljande prisutdelning. Tävlingen spelas i en singelklass slaggolf och en lagklass med spelformen Fyrboll poängbogey, där de två bästa resultaten i bollen räknas. Ni anmäler er på golf.se senast onsdagen den 4 december.

 

Vi hoppas att många av er vill vara med på denna mysiga dag, vi längtar redan!
 

 

Världshandicapsystemet

Med början den 1 januari 2020 kommer det införas ett nytt handicapsystem som blir gemensamt för hela världen. Vi i Sverige kommer gå över till detta från och med den 1 mars och övergången från spelarens nuvarande handicap till det nya räknesättet kommer ske automatiskt via Golfens IT-system.


Tre representanter från Ringenäs har nu varit iväg på en första utbildning och de är mycket positiva till det nya världshandicapsystemet. Det hela grundar sig i ett snittsystem där ett genomsnitt av spelarens 8 bästa ronder utav de 20 senaste ronderna skapar spelarens exakta handicap. En stor fördel med detta är att Världshandicapens snittsystem reagerar snabbare på förändringar och speglar din aktuella spelstandard bättre än det tidigare systemet.


En annan intressant sak är att vi nu kommer kunna registrera alla ronder som är mellan 9-18 hål, alltså kan vi nu även registrera till exempel den ronden man får avsluta efter 14 hål pga mörker och ändå tillgodoräkna alla hål man hunnit spela. Mycket spännande och bra tänk!


Våra medlemmar i klubben kommer få möjlighet att delta på en kortare utbildning framåt våren, men generellt är det ingenting den vanliga golfaren behöver hålla koll på. Det viktiga är att registrera alla ronder man spelar för att få ett så rättvist handicap som möjligt!
Vill du veta mer om Världshandicapsystemet kan du läsa mer här.

 

Restaurang

Det närmar sig som sagt jul och i restaurangen förbereder vi för fullt både för Fars dagJul på Ringenäs, Julbord och Nyårscatering


Trots att mörkret börjar falla, stänger vi inte igen restaurangen helt. Vi har öppet mellan kl. 7.00–15.00 alla dagar i veckan. Vi serverar lunch som vanligt mellan kl. 11.30–14.30. Fredagen den 20 december är vår sista dag för lunchservering under 2019. Vi öppnar åter igen för lunch onsdagen den 8 januari 2020.


Är ni däremot ett större sällskap som vill komma en kväll och äta, får ni gärna kontakta oss så ska vi försöka hjälpa er. Naturligtvis har vi även vår cateringverksamhet igång som vanligt. Vårt första julbord dukar vi upp fredagen den 29 november och sedan varje fredag-söndag till och med den 15 december. Mer information om detta finner du på vår hemsida.


Som vanligt kommer vi även i år att erbjuda Nyårscatering och mer information om det finns nu på vår hemsida

 

 

Golfutveckling

Håll gärna ögonen öppna om träningsutbudet för 2020. Vi sitter just nu med planeringen och snart kommer vi publicera vinterns utbud på hemsidan. Har du kanske något förslag på en rolig kurs du önskar att vi ordnar är du varmt välkommen att kontakta oss så kikar vi på om det går att ordna!

 

För dig som dock inte vill vänta med att starta 2020 års säsong har vi förberett rangen med både bollar och belysning så det går bra att träna även när det är mörkt. Har du däremot svårt med motivationen men skulle vilja träna är du hjärtligt välkommen att kontakta våra golfutvecklare, så hjälper de dig att träna på rätt saker under vintern. Både Thomas och Frasse finns tillgängliga för privata tider under i stort sett hela vintern!

 

Det börjar även bli fullbokat på dem populära resorna under våren. Går gärna in och läs mer om dessa på vår hemsida. Välkomna!

 

Shopen & receptionen

Vi passar på att be er medlemmar att tömma era bagar (som står i skåp här på Ringenäs under vintern) på ev. ätbara produkter, så att inte mössen gör det åt er. Varje år när det börjar bli kallt letar sig de små liven in i värmen och det kan då vara dumt att ha nötter eller liknande i sin bag.
 
REA
Shopen är ommöblerad med fantastiska REA-erbjudanden! Till exempel kan du fynda klubbor av föregående års modeller med upp till 50% rabatt, fina märkeskläder med riktigt bra pris, Titleist Pro V1 samt Pro V1X för endast 399 kr/dussin och många andra bra erbjudanden!
 
 
Julklappstips:
 
Mellan den 7 november - 5 december kan du beställa Titleist-bollar med personligt tryck på. En mycket uppskattad julklapp där du kan skriva allt från ett namn till en hälsning på bollen. Vi garanterar leverans innan jul. Välkommen in i shopen för mer information.
 
 

Öppettider

Shop & reception:

Måndag - fredag kl. 07.00-15.00

 

Extraöppet innan jul:

Söndagen den 10 november kl. 11.00-16.00 (Fars dag)

 

Torsdag den 21 november kl. 17.00-20.00


Julstängt mellan den 21 december och 7 Januari 2020.

 

Restaurang:

Vi har öppet alla dagar mellan kl 07.00 - 15.00*. 


Lunch serveras måndag - fredag mellan kl 11.30-14.30 och lördag - söndag mellan kl. 11.30 - 15.00.

 

*Våra öppettider i restaurangen kan komma att variera beroende på hur många gäster vi har. Vissa dagar kommer vi ha öppet längre, ring oss gärna för att veta våra exakta öppettider den dagen ni tänkt komma.

 

Det händer framöver:  

 

Golfutveckling

Här kan du se det aktuella kursutbudet.

Banstatus

För att se vår banstatus kan du klicka här.

Restaurang

Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.