Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 3 - 19

Klubbchefen har ordet

Äntligen är det påsk!


För mig är påsken den bästa helgen på hela året. Påskhelgen har inte samma krav och måsten som andra helger, man njuter med familjen och vännerna samt av naturen på ett betydligt lugnare sätt än andra storhelger. Våren knackar på dörren och naturen är så underbart vacker. Konstigt att man kan bli lika förundrad och glad varje år när den anländer. Våra strandskator vid dammen tycker nog likadant och har kommit tillbaka till oss från varmare breddgrader för att föda sina ungar. Vår säsongspersonal återvänder även dem en efter en inför den stundande säsongen. Så kul att ha alla tillbaka! 


På Ringenäs är det såklart väldigt mycket fokus på banan för tillfället. Denna vecka öppnar vi hela banan och konstaterar ännu en gång att vår vinterslinga klarat vinterns spel mycket fint. Vi tackar också för allas förståelse för att vi inte vill riskera den genom att släppa ut er för tidigt under de frostiga morgnarna vi haft senaste tiden. Banan ser otroligt fin ut och jag hoppas ni tar tillfället i akt och får njuta av den under det vackra vädret vi ska få till påskhelgen. 


En annan väldigt positiv sak är, att genom de nya reglerna, vilka närmare 400 medlemmar har tagit del av, har vi fått indikationer på att rondtiderna gått ner avsevärt. Vidare är vision 50/50 nu i full gång och jag ser fram emot att det kommer att göra oss till en än mer välkomnande och inkluderande klubb, där alla får plats. I linje med detta har vi haft uppstartsmöte med information för våra nya medlemmar och kommer ha ännu ett sådant möte den 5 maj. 


Varmt välkommen till oss i Ringenäsfamiljen och en riktigt Glad Påsk önskar jag er alla. 

Njut av våren på Ringenäs, det kommer jag göra. 

/Maria Skoglund
Banan

Glädjande nyheter är att vi igår kunde öppna alla våra tre 9-hålslingor där samtliga tee nu är öppna. Dock har vi under de senaste dagarna haft banan stängd några timmar på morgnarna pga. kyla och risk för frost. Även imorgon, onsdag den 17 april, är det risk för frost på morgonkvisten så eventuellt måste vi även då skjuta på första start. Tänk gärna på att kontrollera banstatus innan ni går ut, då banan kan vara stängd vid fler tillfällen nu under vårkanten pga. kyla. För att se aktuell banstatus hemifrån kan ni kika på vår hemsida eller ha koll på vår Facebooksida för er som har möjlighet till det, alternativt ringa till oss. Observera att vi nu även har banarbete på 9-hålslingan på tisdagar vilket gör att den är stängd på dagtid under dessa dagar. Planerade startförbud kan ni se i vår kalender på hemsidan.

Banan är i bra skick för årstiden men såklart uppskattar vi som alltid att vi alla hjälps åt att laga torvor och nedslagsmärken för att behålla den i detta skick. På 18 hål gäller tidsbokning under receptionens öppettider. När receptionen stängt är det istället manuell bollränna som används. 

Städdag på banan

Vi vill passa på att än en gång säga ett extra stort tack till alla er medlemmar som var med på städdagen i mars och hjälpte oss att göra banan fin inför säsongen! 
Tävlingar

Äntligen är tiden inne för att dra igång årets tävlingar igen. Redan på skärtorsdagen har vi juniortävlingar på Ringenäs och sedan startar vi upp tävlingssäsongen för er andra med en singeltävling, Vårslaget by Peak Performance, på söndagen den 28 april och första partävlingen, Damernas Invitational, på söndagen den 19 maj. Vi hoppas på ett grymt tävlingsår 2019 och att ni vill vara med och tävla med oss!
Du kan anmäla dig till samtliga tävlingar på Min Golf på www.golf.se. 


Restaurang

Det märks verkligen i restaurangen att säsongen dragit igång då det numer ofta är full fart där. Det är många ligor som startat upp igen och som besöker oss under golfrundorna samtidigt som vi t.ex. har haft säsongens första gäster som bokat golfpaket hos oss. Det är riktigt kul att höra att de gillar vår anläggning lika mycket som vi. Såklart har vi ju även många lunchgäster varje dag vilket är så härligt! 


Påsken är nu nära och det märks då vår påskbuffé är fullbokad både på påskafton och påskdagen. Har man inte hunnit boka bord går det naturligtvis bra att sitta ute och äta med, så länge vädret tillåter vill säga. Där har vi nämligen möjlighet att ta fler gäster.   

Vill vill även passa på att slå ett slag för vår fantastiska à la carte servering som är öppen varje kväll från kl 18:00. Du hittar hela menyn på vår hemsida.
Golfutveckling

Thomas Lindström och Peter Franzén har fullt upp här på Ringenäs med privat golfutveckling och gruppkurser för både stora och små! Nu är säsongen igång igen och lagom till sommarvärmen kommer igång startar även sommarterminens gruppträningar igång. Under vecka 18 startar både knatte- och juniorträning för de yngre, medan utvecklingskortet och passgolfen körs igång för vuxna. För dig som vill passa på att utveckla din golf men vill kunna välja lite mer fritt bland olika träningspass, kan vi varmt rekommendera vår populära passgolf där du kan välja mellan 70 pass under 14 veckor!


Läs gärna mer om respektive träningsvariant här:

Passgolf

Utvecklingskort

Knatteträning för medlemmar

Juniorträning för medlemmar

Knatte- & Juniorcamps (behöver ej vara medlem)
Shopen

Demodagar

Nu under våren kommer vi att ha flera demodagar på Ringenäs där vi har både klubbmärken och även ett skomärke på besök. Under våra demodagar kan du alltid boka en tid för att få en egen stund med experten som är här, eller så kan du såklart bara kika förbi och kolla utbudet. Boka gärna in följande datum redan nu:

 • 20 april (Påskafton) kl. 11.00-15.00 besöker klubbmärket Cobra oss!
 • 2 maj (Pingstafton) kl. 15.00-19.00 finns klubbmärket Ping på plats!
 • 22 maj kl. 14.00-18.00 gästar skomärket FootJoy oss!
Stormiga medlemserbjudande
Har du ännu inte hämtat ut din bagbricksetikett och fått ditt kuponghäfte (fylld med medlemserbjudanden) så passa på att gör det i påskhelgen (se våra öppettider längre ner i mailet)! Observera att kupongerna är giltiga till den 5 maj.

Damernas modevisning
Shopen vill passa på att tillsammans med Damkommittén tacka alla damer som kom på årets modevisning. Den gick av stapeln den 10 april och det var väldigt roligt att se så många på plats. Hoppas ni alla hade lika trevlig kväll som vi!

Ladies night på Rejmes Bil
Under en kväll fylls Rejmes Bils anläggning i Halmstad med lokala utställare, liveband, mingel, fördrink, god buffé och dryck. Dessutom erbjuds provkörningar av nya och lyxiga bilar. Ta del av en oförglömlig kväll med väninnorna, arbetskollegorna – eller nya Halmstadbor! 
Vi på Ringenäs kommer finns på plats med massa trevliga erbjudanden! Hoppas vi ses där!   

(Biljettpris: 190 kr för 2 personer. Biljetter förbokas via: josefine@chaleniusfredins.se. Läs mer om eventet på Facebook.)Följ oss gärna på Facebook & Instagram

På både Facebook och Instagram kan du följa vad som händer på Ringenäs varje dag.  Klicka på ikonerna nedan för att enkelt hitta just våra sidor på dessa sociala medier. Klicka gärna i att följa oss så kan du få uppdateringar direkt i t.ex. mobilen. 

  

Informationsträff för nya medlemmar

Söndagen den 5 maj kl. 15.00-17.00 vill vi passa på att bjuda in er som nyligen blivit medlemmar hos oss (eller er som tidigare inte haft möjlighet att komma) till vår kommande informationsträff. Vi träffas i restaurangen där vi bjuder på fika och informerar om lite allt möjligt gällande Ringenäs Golfklubb. Vi kommer även ha en kort rundvandring för att visa hela anläggningen.

Om du är ny medlem och önskar komma på vårt informationsträff kan du anmäla dig genom att ringa 035 16 15 90 eller maila golf@ringenasgk.se


Öppettider

Shop & reception

Påskveckan:

Måndag - onsdag kl. 07.00-16.00

Skärtorsdag kl. 07.00-18.00

Långfredag kl. 07.00-18.00

Påskafton kl. 07.00-18.00

Påskdagen kl. 07.00-18.00

Annandag Påsk kl. 07.00-17.00


Öppettider mellan den 22/4 - 4/5

Måndag - söndag kl. 07.00-17.00


Öppettider fr.o.m. 5/5

Måndag - torsdag kl. 07.00-19.00

Fredag - söndag kl. 07.00-18.00


Restaurang

Måndag - söndag: kl. 07.00 - 20.00. 
Lunch serveras måndag - söndag mellan kl. 11.30-14.30.
Bistromeny går att beställa från mellan kl. 11.30-19.00.
À la carte meny går att beställa från mellan kl. 18.00-20.00 


Det händer framöver: 

 • Skärtorsdagen den 18 april - Juniortouren 18 hål
 • Skärtorsdagen den 18 april - Juniortouren 2 generationer/syskon
 • Påskafton den 20 april - Påskbuffé på lunchen 
 • Påskafton den 20 april kl. 11.00-15.00 - Demodag med Cobra
 • Påskdagen den 21 april - Påskbuffé på lunchen
 • 28 april - Vårslaget by Peak Performance
 • V. 18 - sommarterminens grupper startar för knattar, juniorer och vuxna.
 • Pingstafton 2 maj kl. 15.00-19.00 - Demodag med Ping
 • 5 maj kl. 15.00 - Informationsträff för nya medlemmar
 • 19 maj - Damernas Invitational
 • 22 maj kl. 14.00-18.00 - Skodemo med FootJoy
   

Golfutveckling
Här kan du se det aktuella kursutbudet.

boka starttid
Klicka här för att boka starttid på 18-hålsslingan.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.