Ringenäsbladet nr 1-2019

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 1-2019
Ringenäsbladet nr 1 - 19

Klubbchefen har ordet

Nedräkningen har börjat… Nu längtar vi efter våren!


Kvällarna börjar bli ljusare även om vädrets makter gör att vi just nu måste hålla banan stängd, men vi ser ljuset i tunneln. Vintern till trots så är det riktigt bra aktivitet här på klubben, vi har väldigt många grupper i träning. Äntligen har man börjat förstå hur kul det är att träna golf året runt och samtidigt förbereda sig för säsong 2019. Vi har dessutom närmare 100 lunchgäster varje dag vilket är oerhört glädjande samt fler och fler konferenser som gästar oss och trivs här på Ringenäs. 


Vi har jobbat en hel del med banan under vintern, så ta gärna tillfället i akt och kom och lyssna på vår Course Manager Mikael Hjerp som med egna ord berättar om alla banprojekt under årsmötet på Tylebäck den 13 februari kl. 18.00. Jag ser fram emot att få träffa så många som möjligt av er där. Vi och klubben kommer även berätta mer om vad som händer på Ringenäs framöver. 


Sedan vill jag avsluta med ett stort grattis från hela Ringenäs till Ingrid Lindblad och Thomas Lindström för hennes fantastiska seger i Annika Invitational USA!

/Maria Skoglund
Banan

Nu är banan väldigt blöt och hal på grund av den senaste tidens snö och regn som kommit i kombination med den frusna marken. Eftersom det är tjäle har nederbörden svårare att sjunka undan vilket gör att det översta lagret i marken blir väldigt sårbar. Det är därför vi tyvärr tvingas stänga banan nu under vissa perioder, då vi både värnar om banans skick men likväl för att upprätthålla säkerheten för er spelare. Vi ber er därför att kontrollera banstatus på vår hemsida eller ringa hit innan ni ska ut och spela, då banan kan vara stängd vissa dagar eller perioder.

För dig som är nyfiken på vad som annars händer på banan just nu så håller bankillarna på och bl.a. bygger tre nya vindskydd till Röd 4, Röd 8 och Blå 7. Mer information om alla projekt på banan för stunden kan du även höra mer om på klubbens årsmöte den 13 februari. Tävlingar

Nu är klubbens tävlingsprogram spikat och tävlingarna kommer finnas tillgängliga på hemsidan inom kort. I det stora hela är programmet likt sig mot tidigare år, men med ett antal justeringar. En rolig nyhet för året är en tävling som heter Ladies Invitational. Det är en inbjudningstävling där alla damer får bjuda upp en herre till spel. Det är alltså en partävling (mixed) med spelformen Scramble. Denna kommer spelas i maj och vi hoppas på bra uppslutning och en mycket trevlig tävling. 

I övrigt ser vi mycket fram emot tävlingsåret 2019!

Restaurang

Luncherna i restaurangen rullar på fint. Våra hemlagade raggmunkar på måndagar är fortfarande populära, detsamma gäller vår hemlagade ärtsoppa med pannkakor på torsdagar som verkligen är en favorit hos många! På alla hjärtans dag, den 14/2, har ni möjlighet att äta en härlig trerätters middag hos oss. Klicka gärna här för att se menyn och priser (observera att bordsbokning gäller denna kväll). Ni som inte har möjlighet att komma då, kanske hellre önskar komma på vår populära Brunch den 10 mars (även då gäller bordsbokning). Mer information om Brunchen och fler event framöver kommer inom kort publiceras på hemsidan och även annonseras i framtida mailutskick, så håll gärna utkik efter dessa!
Golfutveckling

Redan nu är det full fart på klubben både på dag- och kvällstid. Förra veckan startade ca 140 personer sin gruppträning som kommer hålla på fram till vecka 15. Det är verkligen roligt att se så många barn och vuxna träna golf här hos oss även så här års! 


Golfutvecklarna Thomas och Peter "Frasse" vill även passa på att tipsa om att boka in en personlig konsultation senast den 1 mars samt kika in på hemsidan om andra kurser såsom utvecklingskortet, närspelskurser, nybörjarkurser och camps för barn. Dessutom har vi precis publicerat en nyhet gällande resor i höst! I oktober kan du följa med Ringenäs på en prisvärd fyradagarsresa till Tyskland där det bjuds på trevlig golf! Vill man hellre till lite varmare breddgrader kan vi rekommendera Greklandsresan i början på november där Costa Navarino är ett helt fantastiskt resmål som golfutvecklarna nu valt att återvända till i år! Du kan läsa mer om alla resor på vår hemsida!
Shopen

I shopen håller Tessan just nu på att röja undan fjolårets kläder m.m. för att skapa plats till årets alla nya härliga produkter som snart kommer i stora leveranser! Vi ber därför om ursäkt för att det stundtals kan upplevas lite "tomt" i shopen, men det råder vi snart bot på! 

Om du skulle vilja köpa Golfhäftet 2019 vill vi passa på att tipsa om att du just nu kan köpa Golfhäftet och få PLUS på köpet! Detta erbjudande gäller fram till och med den 28 februari och har du inte möjlighet att komma inom shopen under våra öppettider kan du från och med i år enkelt beställa det direkt online på vår hemsida! Välkommen med din beställning! 
 


Öppettider

Shop & reception

Måndag - fredag: kl. 08.00-15.00


Restaurang

Måndag - fredag: kl. 08.00 - 15.00. 
Lördag: stängt
Söndag: kl. 11.30 - 15.00. 
Lunch serveras måndag - fredag och söndag mellan kl. 11.30-14.30. 


Det händer framöver: 


Golfutveckling
Här kan du se det aktuella kursutbudet.

Banstatus
För att se vår banstatus kan du klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.