Krocketspelet - Golf Croquet"Alla har vi väl med glädje spelat krocket på någons bakgård med nära och kära".


Ringenäs Golfklubb i samarbete med The Win & Tonic Croquet Club har möjlighet att sätta upp en spelplan för Golf Croquet vilket är en lite mer avancerad spelform än vanlig krocket och som kombinerar teknik och taktik som i engelsk krocket. 


På Ringenäs Golfklubb kan utbildade Golf Croquet instruktörer från The Win & Tonic lära ut hur spelet skall spelas och olika typer av slag, taktik, spelformer och spelregler. Sveriges skickligaste krocketspelare ställer upp och kommer att kunna lära ut spelet på en mer avancerad nivå, vid speciella tillfällen.


Krocket spelas genom att med en klubba slå klot genom bågar. Spelplanen är av hög kvalité med fastställda mått. Klubborna, kloten och bågarna är också helt annorlunda, av bättre material och utförda med större precision än den traditionella krocket-formen vi känner till sedan barnsben.

 

Det finns flera olika spelformer, allt från det enklare och snabba Golf Croquet till det mycket avancerade och väldigt taktiska Association Croquet. Även om skillnaden är stor så är det samma glädje och med lite grundläggande övningar så kommer man snabbt igång med spelet och reglerna är enkla.


All utrustning finns tillgängligt för spel. Tävlingar kan komma att arrangeras både inom klubben men också mot andra krocketföreningar till matchspel.


Fakta

Spelplan: 32 x 25,6 m eller två mindre 16 x 12,8 m.

Gräslängd: 5 – 6 mm högt gräs (jmf. med golfgreen 3 mm).

Utrustning: Egen eller uthyrning/lån från Win & Tonic.

Spelformer: Golfkrocket, Svensk krocket, Ricochet m.m.

Spelare: Singel där varje spelare har två partner klot eller dubbel där två par spelare spelar mot varandra.

Tidsåtgång: 20 - 30 min per match.


För mer information eller ”Prova-På” kan du kontakta Pege Gustafsson som är ansvarig för detta på:

Mail: pege.gustafsson@peggus.se 

Mobil: 070-536 00 01


Läs gärna mer om krocket-klubben som Ringenäs samarbetar med på www.win-and-tonic.se