Nybörjarkurs för att ta grönt kort i golf

   
 

NYBÖRJARE

 

ERBJUDANDE - Få kursavgiften i rabatt vid tecknande av medlemskap efter avslutad kurs! 

(Läs mer om erbjudandet längre ner vid pris)

 

På Ringenäs Golfklubb är det enkelt att börja spela golf! Vi lär dig ett skonsamt och balanserat sätt att spela golf på tack vare Balance Golf.

 

För att komma ut och spela på egen hand (utan fadder) behöver du grönt kort vilket innebär handicap 54. För att få grönt kort behöver du dels klara ett teoriprov och dels klara av att spela på handicap 54.

 

Här på Ringenäs har vi tre alternativ för vuxna att ta grönt kort.

  1. En traditionell nybörjarkurs där du får hjälp med både teori och praktik från grunden.  (12 timmar)
  2. En introkurs för er som har spelat lite innan eller väljer att göra teorin själv men önskar hjälp med det praktiska. (6 timmar)
  3. Privat nybörjarkurs (3-4 timmar) Här går vi igenom alla praktiska moment men överlåter mycket av teoridelen till er själva.

Inga förkunskaper krävs för att gå någon av kurserna, utrustning finns att låna och ta med kläder efter väder.

 

Efter kursen är det dags att genomföra fadderronder och klara spelkravet för grönt kort, dvs att spela på handicap 54 på en slopad1 bana. Blir ni medlem så kan ni spela hur många fadderronder som krävs för att klara det. För er som väljer att inte bli medlem betalar ni greenfee (en avgift) varje gång ni vill gå ut och spela.


Önskar ni enbart få hjälp med regelkunskaper arrangerar även klubben regelutbildningar.

 

1. Med slopad bana menas en av golfförbundet värderad bana så handicap kan jämföras med andra banor i Sverige.

 
Som junior kan man antingen välja att gå någon av kurserna ovan eller börja delta i juniorverksamheten vi har på klubben. Där har vi en tydlig plan för hur juniorerna ska ta grönt kort under säsongen. För de allra yngsta (2-8 år) har vi även knatteverksamheten! I den åldern är det få som klarar grönt kort på en gång utan det kan krävas ett antal säsonger innan barnet är moget för att ta grönt kort. För att kunna aktivera det gröna kortet måste man också vara medlem i en golfklubb.  Här kan du se Ringenäs olika medlemskap.
 
 

ÅTERVÄNDARE

 

Beroende på hur länge sedan det var du spelade och hur långt du kom med din golf då har vi också lite olika alternativ.

 

Börja med att kontakta receptionen och se om era uppgifter fortfarande finns i golfsystemet GIT. Finns de i GIT är det bara att bli medlem i en klubb och börja spela. Finns du inte kvar i systemet kan du välja någon av kursalternativen nedan samt göra ett teoriprov som du hittar på www.golf.se.

 

Önskar du fräscha upp dina golfkunskaper kan du välja hur du vill göra det.

 

  1. Introkurs där vi går igenom alla praktiska moment, Sving, putt, chip, pitch och bunkerslag. 2 tillfällen á 3 timmar.
  2. Nybörjarkurs kan vi rekommendera till er som har haft uppehåll på mer än 5 år då mycket har hänt i reglerna sedan ni spelade sist. 
  3. Anmäla dig till någon kurs eller ta privatlektioner.
  4. Barn kan med fördel anmäla sig till vår knatte eller juniorträning

Önskar ni uppdatera era regelkunskaper arrangerar även klubben regelutbildningar. Kontakta receptionen och hör när nästa regelkurs går att anmäla sig till.

 

NYBÖRJARKURSER 2021

Vi har inte spikat datum för kurser 2021 ännu men ni kan anmäla ert intresse redan nu. Ring till receptionen eller skicka ett mail till peter.pro@ringenasgk.se för att anmäla ert intresse så kommer ni få information om kurser så fort vi har spikat datumen för 2021.  
 

Hittar du inte någon kurs vars datum passar dig hjälper vi dig gärna med att istället arrangera en privat nybörjarkurs med justerade antal timmar för samma pris som en gruppkurs. Vid en privat nybörjarkurs får du en intensiv utbildning med enbart fokus på dig. Är ni fler än 1 person går det med bra, då det blir en privat gruppkurs. Exakt antal timmar beror på antalet deltagare. För att boka eller få mer information kring privat nybörjarkurs, kontakta golf@ringenasgk.se.
 
Pris: 2495 kr/person (1295 kr/person under 15 år)
Blir du sedan medlem under samma år du påbörjat kursen får du kursavgiften i rabatt på medlemskapet!
(Hela kursavgiften i rabatt gäller vid A- & B-medlemskap och halva kursavgiften i rabatt gäller vid 9-hålsmedlemskap) 
 

ANMÄLAN 

Du kan anmäla dig enkelt online. Annars kan du självklart kontakta oss via mail till golf@ringenasgk.se eller ringa oss på 035 - 16 15 90 så hjälper vi dig.

 

 

Introkurser 2021

(INTENSIVKURS FÖR DIG SOM HAR SPELAT LITE) 

 

Vi har inte spikat datum för kurser 2021 ännu men ni kan anmäla ert intresse redan nu. Ring till receptionen eller skicka ett mail till peter.pro@ringenasgk.se för att anmäla ert intresse så kommer ni få information om kurser så fort vi har spikat datumen för 2021.   

Pris: 1495 kr/person 
Blir du sedan medlem inom 1 år efter att du påbörjat kursen får du kursavgiften i rabatt på medlemskapet!
(Hela kursavgiften i rabatt gäller vid A- & B-medlemskap och halva kursavgiften i rabatt gäller vid 9-hålsmedlemskap) 

 

ANMÄLAN 

Du kan anmäla dig enkelt online. Annars kan du självklart kontakta oss via mail till golf@ringenasgk.se eller ringa oss på 035 - 16 15 90 så hjälper vi dig.

 

 

FADDERRONDer

Efter en nybörjarkurs är det dags att börja spela på banan och genom våra fadderronder hjälper vi dig att klara spelkravet för att få grönt kort. Så länge du inte har fått grönt kort måste du nämligen ha en fadder med dig när du spelar på banan. 

 

Organiserad Fadderrond

För både barn och vuxna (som gått kurs hos oss eller gått kurs på annan plats och valt att bli medlem här) arrangerar vi organiserade fadderronder.

Du kan anmäla ditt intresse av fadderrond till vår golfutvecklare Peter Franzén som har hand om detta.
 
Egen Fadderrond
För alla som har gått en kurs eller tagit en privatlektion på Ringenäs i någon form eller väljer att bli medlem hos oss på Ringenäs går det självklart bra att ordna fadderronden själv med någon du känner. Kravet är att faddern har HCP 54 eller lägre. Säg bara till i receptionen att ni önskar gå en fadderrond så hjälper de er att hitta en lämplig tid.
Vi rekommenderar er att gå ut när det är mindre bokat på banan för att det ska bli en lugnare runda för dig som är nybörjare. 
 
Greenfee vid fadderrond
Så länge man inte är medlem på Ringenäs golfklubb betalar man greenfee för att få gå fadderrundor här. Läser mer om våra medlemskap här