Nybörjarkurs för att ta grönt kort i golf

   
 
ERBJUDANDE - Få kursavgiften i rabatt vid tecknande av medlemskap efter avslutad kurs! 
(Läs mer om erbjudandet längre ner vid pris)
 
 
På Ringenäs Golfklubb är det enkelt att börja spela golf! Vi lär dig ut ett skonsamt och balanserat sätt att spela golf på via vårt Balance Golf koncept.
 
För att komma ut och spela på egen hand (utan fadder) behöver du grönt kort. Med ett grönt kort får man framförallt spela på hemmabanan, dvs. på den klubb man är medlem i. Det gröna kortet får man genom att gå en nybörjarkurs, men man kan också som junior börja delta i juniorverksamheten vi har på klubben och få det gröna kortet den vägen. För de allra yngsta (2-8 år) har vi även knatteverksamhetenFör att kunna erhålla det gröna kortet måste man också vara medlem i en golfklubb.  Här kan du se Ringenäs olika medlemskap.

När man klarat kursen och spelat upp erhåller man handicap (hcp) 54 vilket registreras i Golfens IT-system som alla golfklubbar i Sverige har. Därefter är det bara ut och spela så mycket man vill, kan och hinner på sin hemmabana. Vill man sedan kunna spela på alla banor i Sverige behövs officiellt hcp, dvs. minst hcp 36,0 (ett fåtal banor kräver ännu lägre hcp). När man spelar bättre än sitt hcp sänker man sitt hcp och spelar man sämre än sitt hcp höjer du det. Ju lägre hcp du vill ha desto mer behöver du spela och träna för att komma ner till ditt mål. Det roliga med golf är att oavsett ambitionsnivå och spelskicklighet kan alla spela med alla på lika villkor.
 
 
NYBÖRJARKURSER (grönt kort-kurs)
 
Kursen omfattar alla praktiska moment samt enklare regler och golfvett. I kursavgiften ingår lån av utrustning och två fadderronder.
 
KURSER UNDER 2020:
 
Nybörjarkurs 1
11,12 & 13 april kl. 09.00-13.00

Nybörjarkurs 2
1,2 & 3 maj kl. 09.00-13.00

Nybörjarkurs 3 
21,23 & 24 maj kl. 09.00-13.00
 
13,14,15 & 16 juli kl. 09.00-12.00
 
 
 
 
*Nybörjarkurserna för juniorer är riktade till barn mellan 10 och 14 år. Där kursens innehåll grundar sig i lite mer praktik och lite mindre teori. Endast de viktigaste teoribitarna är med. Här får de alla grunder för att klara att ta grönt kort som det kallades förr i tiden och en fadderrond ingår.
 
Hittar du inte någon kurs vars datum passar dig så hjälper vi dig gärna med att istället arrangera en privat nybörjarkurs med justerade antal timmar för samma pris som en gruppkurs. Vid en privat nybörjarkurs får du en intensiv utbildning med enbart fokus på dig. Är ni fler än 1 person går det med bra, då det blir en privat gruppkurs. Exakt antal timmar beror på antalet deltagare. För att boka eller få mer information kring privat nybörjarkurs, kontakta golf@ringenasgk.se.
 
Pris: 1995 kr/person (1295 kr/person under 15 år)
Blir du sedan medlem inom 1 år efter att du påbörjat kursen får du kursavgiften i rabatt på medlemskapet!
(Hela kursavgiften i rabatt gäller vid A- & B-medlemskap och halva kursavgiften i rabatt gäller vid 9-hålsmedlemskap) 
 

ANMÄLAN 

Du kan anmäla dig enkelt online. Annars kan du självklart också kontakta oss via mail till golf@ringenasgk.se eller ringa oss på 035 - 16 15 90 så hjälper vi dig.

 

 

EFTER KURSEN - FADDERROND

Efter en nybörjarkurs är det dags att börja spela på banan och genom våra fadderronder hjälper vi dig att klara spelkravet för att få grönt kort, både gällande regler och etikett på banan. Så länge du inte har fått grönt kort måste du nämligen ha en fadder med dig när du spelar på banan. 

 

Organiserad Fadderrond

För både barn och vuxna (som gått kurs hos oss eller gått kurs på annan plats och valt att bli medlem här) arrangerar vi organiserade fadderronder. Vi håller då banan stängd en stund och låter en fadder följa med er ut under 9 hål som hjälper er på banan. 

Du kan anmäla ditt intresse av fadderrond till vår golfutvecklare Peter Franzén som har hand om detta.
 
Egen Fadderrond
Om du känner någon som kan gå med dig som fadder (kravet är att faddern har HCP 36 eller lägre) går det självfallet med bra. Säg bara till i receptionen då (detta gäller dig som är nybörjare och har gått kurs hos oss eller gått kurs på annan plats och valt att bli medlem här)Vi rekommenderar att försöka gå ut när det är lite mindre tryck på banan för att det ska bli en lugnare runda för dig som är nybörjare. 
 
Greenfee vid fadderrond
Två fadderrundor ingår när man gått en nybörjarkurs på Ringenäs. Efter det måste man antingen bli medlem eller betala greenfee för att få gå fadderrundor här (För att få gå fadderrond behöver du alltså gått nybörjarkursen hos oss på Ringenäs eller ha blivit medlem).