SENASTE NYTT FRÅN RINGENÄS GOLFKLUBB!

Ringenäs GKs juniorer bäst i Sverige!

 Ringenäs GK rankas sedan en månad som Sveriges bästa juniorklubb och tolfte bästa senior klubb på den senaste svenska golfrankingen.http://www.golfdata.se/sgfrank/ranking.asp?LIST=TRUE&PER=2015&TOUR=HJ&TYP=1&SORT=R


Detta är ett resultat av en långvarig och medveten satsning på såväl bredd- som elitverksamhet. Klubben har under lång tid haft elitspelare på flicksidan som spelat i juniorlandslaget, men bredden har inte varit tillräckligt stor för att konkurrera med de allra bästa juniorklubbarna. Den stora satsningen på juniorverksamheten under senare år har nu visat sig framgångsrik och nu toppar klubben den svenska rankingen! Syftet med klubbens satsning är att alla spelare oavsett spelnivå och ambitionsnivå skallkänna sig välkomna och känna glädje i sitt golfspel

I Ringenäs GK spelar bl a Emma Svensson och Julia Engströmsom båda under 2014 representerat Sverige i internationella tävlingar. Emma har varit med och tagit EM-silver och VM-brons i lag samt VM-brons individuellt.

Julia har bl a vunnit en internationell juniorelittävling i Finland under 2014. Båda spelade dessutom Europatourtävlingen Helsingborg Open förra året tillsammans med klubbens rutinerade Josephine Jansson. 

Julia var med sina 13 år den i särklass yngsta spelaren i startfältet.
Inför 2015 har även Lynn Carlsson, tidigare Varbergs GK valt att spela för Ringenäs GK. Lynn är rankad som en av Sveriges bästa juniorer och kommer under 2015 att spela på damernas Europatour efter att i slutkvalet inför 2015 ha spelat till sig ett fulla spelrättigheter på Europatouren. Lynn blir därmed klubbens andra spelare på Europatouren efter att Josephine Janson inför2014 som första Ringenässpelare spelat till sig ett Europatourkort.

Med dessa flickor i laget, kompletterat med USA spelarna Frida Svensson och Fanny Johansson siktar Ringenäs högt. Vinst i årets Lag-SM på Barsebäck är inte en orimlig målsättning! Att Ringenäs blir en av favoriterna råder inget tvivel om.
På herrsidan kan klubben visa upp flera lovande spelare på Nordea Tour och den svenska minitouren. Spelarna som alla är runt 25 år är oerhört viktiga för klubben och målsättningen är att inom kort även ha herrar på Europatouren.

På killsidan har Oscar Petersson och Erik Bringman utmärktsig och båda placerade sig topp-10 i sin åldersklass på Skandia Cup vilket är golfens svenska ungdoms mästerskap.

I övrigt har Ringenäs GK flera spelare rankade bland de 10 bästa i sin åldersgrupp på så väl pojksidan som flicksidan och ambitionen är nu att under lång tid kunna vara en av de ledande juniorklubbarna i Sverige.

En viktig person i juniorverksamheten är huvudtränaren Thomas Lindström som visat sig mycket framgångsrik i att såväl få juniorernaatt känna sig motiverade och trygga som att kunna utveckla elitsatsande spelare till allra högsta nivå. Givetvis är även övriga aktiva i verksamheten viktiga för att kunna engagera och motivera spelarna, Ett färskt exempel på detta är att vid årsmötet i februari fattades beslut kring ett dokument som ska vägleda juniorverksamheten där likvärdigt fokus ställs på bredd- och elitverksamhet i klubben. Ett stimulerande arbete som sker i nära samarbete med ägarna till Ringenäs golfbana. Ägarna står för långsiktighet och har skapat en komplett anläggning som borgar för såväl idrottsliga som för social framgångar bland medlemmarna. Ytterligare en orsak till Ringenäs framgångar är att vi gjort det lätt för barnen 4-9 år att börja spela golf genom att vi skänker dem sitt första golf-set när dem börjar i knatteträningen.


Ytterligare information lämnas av:

Jan-Olof Svensson, ordförande Ringenäs GK, 0733-730080

Martin Engström, ordförande junior- och elit kommittén,0707-250309