Ringenäsbladet nr 8-2018

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 8-2018
Ringenäsbladet nr 8 - 18

Klubbchefen har ordet - Njut av Ringenäs året om...

Efter en riktigt fin höst med sensommarvärme går vi nu in i vinterläge (dock inte vintervila) då vi är en Året runt-anläggning som njuter av årstiderna. En fin sommar har verkligen toppats av en fantastisk höst. Banan har varit och är fortfarande i riktigt bra skick. Vi har fått många kommentarer från gäster att våra greener har varit helt grymma i oktober. Så roligt att höra! 


Ofta får jag frågan om vad vi gör på vintern. På kansliet och banan är planerna för 2019 i full gång, t.ex. ska aktiviteter sättas, projekt på banan genomföras samt maskinerna få lite kärlek och omvårdnad efter säsongen. 

Några delar vi redan hunnit med är att restaurangen och närområdet har fått lite extra omtanke genom att vi piffat till det lite. Därutöver har vi också byggt en ny duschvägg i herrarnas omklädningsrum och ute på banan har killarna kommit igång med bunkerprojektet på gul slinga tillsammans med Magnus Sunesson i spetsen. Har ni inte sett förändringarna ännu kan ni gärna ta en promenad och titta - det ser riktigt lovande ut! Under nästa helg kommer även några i vår personalstyrka att utbildas i de nya reglerna som införs 2019. Detta ser vi fram emot då det är regler som lovas att snabba upp och förenkla spelet. 


Sedan står julen snart för dörren och med det så vill vi såklart upprepa förra årets succé Jul på Ringenäs. Den följs sedan upp med både julbord, vår traditionella jultävling över 9 hål och nyårscatering. Tänk gärna på att boka bord för julbord i tid, då de brukar vara väldigt populära. 


Jag vill också passa på att säga hur glad jag är över att vara ansvarig här, det ger mig så mycket tillbaka. Dagligen får jag höra av er medlemmar och gäster hur mycket ni uppskattar det arbete vi lägger ner för att utveckla banan och anläggningen. Ni ska veta att det värmer! Vårt mål är att vara en aktiv, öppen och familjär golfklubb för er året runt och det är ni medlemmar som gör detta möjligt genom att vara här och leva klubblivet under alla årstiderna. 


För egen del njuter jag också av stämningen och höstmyset på klubben. Nu när det är färre ljusa timmar på dygnet förflyttar jag golfen till en upplyst range med egenträning och tid med våra golfutvecklare. En och annan timme på banan blir det förstås också, såsom häromkvällen då det blev tre hål som avslutades med en hink bollar på rangen. Det resulterade i två km på stegräknaren, frisk luft och lite rolig närspelsträning. Inte var jag ensam där ute heller och det var väldigt roligt att se. 

På Ringenäs behöver golf verkligen inte betyda högsommar och 18 hål. Så härligt! 


Hoppas vi ses på Jul på Ringenäs eller en annan dag på anläggningen! 

/Maria Skoglund
Jul på Ringenäs

För andra året i rad kommer vi att arrangera julmarknaden Jul på Ringenäs som blev så omtyckt förra året. I år går den av stapeln nu på torsdag den 22 november mellan kl. 17.00-20.00. På julmarknaden kommer vi bland annat bjuda på julsmaker från restaurangen i form av julinspirerade pizzor samt dra igång julrean i shopen. Vi kommer även ha utställare som säljer till exempel tomtar, ljus och kransar samt lokalodlad grönkål och närproducerad julmust. För att se vilka utställare som kommer kan du kika på vår Facebooksida eller hemsida. För barnen kommer det även finnas möjlighet att både träffa tomten samt att delta på julbus med Frasse.


Varmt välkommen till en kväll där du får en försmak av julen!Banan

18-hålslingan är öppen och i fantastiskt skick för årstiden. Bra att veta är att vi har utslagspall på korthålen (par 3) nu samt att det  är manuell bollränna som gäller, dvs. bollrännan som står ute. Eftersom 9-hålslingan (gul slinga) är stängd pga. markarbete med bunkerprojektet så används dock inte bollrännan för 9 hål. Utan när ni vill gå 9-hål, lägger ni istället er boll i rännan för 18-hålslingan. 

Vi vill också passa på att be er att tänka på att om det är frost kan banan vara stängd. Detta är något vi måste göra tills gräset vintrat in. För aktuell status på kalla morgnar kan du hålla koll på vår Facebook-sida eller ringa in till oss.  

För er som är nyfikna på hur bunkerprojektet går så kan vi meddela att vi arbetar på för fullt ute på gul slinga. Grundarbetet är nu gjort medan finjustering och torvning återstår. Det är sedan först under våren 2019 som vi kommer att så alla ytor och då se helheten. Men vill du se lite hur arbetet varit hittills har vi lagt upp några bilder på vår hemsida

Psst... 

Du vet väl att du alltid även kan se banstatusen på vår hemsida.
Kommande tävling

Nu börjar det närma sig kallare tider och vi alla längtar till en av årets tokigaste grejer på Ringenäs! På lördagen den 8 december spelar vi årets Jultävling. Det är en 9-hålstävling där vi avslutar med en värmande gulaschsoppa i restaurangen. Tävlingen spelas som singeltävling med Poängbogey. Du tävlar även i lag med de du lottas ihop med och lagtävlingen spelas som Bästboll.

För att läsa mer om tävlingen – klicka här. Hoppas du vill vara med den 8 december!
Restaurang

Det lackar som sagt mot jul och i restaurangen förbereder vi för fullt för både Jul på Ringenäs, julbord och senare även nyårscatering. 


Under Jul på Ringenäs kommer vi t.ex. även att sälja våra egna inlagda sillar. Du kan alltså passa på att köpa Lindbergs populära sillar även till ert julbord under denna kväll! Därutöver kommer även Fredrika som jobbar i restaurangen att sälja marsipanfigurer hon gjort själv. De är verkligen superfina hantverk - några av er kanske har sett bilder på dem på Facebook redan? 


Därefter blir det såklart fullt fokus på alla julbord vi har! Mellan den 30 november till den 16 december dukar vi upp Lindbergs klassiska och fantastiska julbord! Än så länge finns det en del platser kvar på framförallt fredagar och söndagar, men det är verkligen hög tid att boka bord nu. Läs gärna mer om våra julbord här


Som vanligt kommer vi även i år att erbjuda Nyårscatering och mer information om det finns nu på vår hemsida
Golfutveckling

Håll gärna ögonen öppna om träningsutbudet för 2019. Vi sitter just nu med planeringen och snart kommer vi att publicera vinterns utbud på hemsidan. Har du kanske något förslag på en rolig kurs du skulle önska att vi ordnar är du varmt välkommen att kontakta oss så tar kikar vi på om det går att ordna!


För dig som dock inte vill vänta med att starta 2019 års säsong har vi såklart förberett rangen med både bollar och belysning så att det går fint att träna efter mörkrets inbrott. Har du däremot svårt med motivationen men skulle vilja träna är du hjärtligt välkommen att kontakta våra golfutvecklare så hjälper de dig att träna på rätt saker under vintern. Både Thomas och Frasse finns tillgängliga för privata tider under i stort sett hela vintern!
Shopen & receptionen

Vi passar på att be er medlemmar tänka på att tömma era bagar (som står i skåp här på Ringenäs under vintern) på ev. ätbara produkter så att inte mössen gör det åt er. Varje år när det börjar bli kallt letar sig de små liven in i värmen och det kan då vara dumt att ha nötter eller liknande i sin bag.

REA
Under Jul på Ringenäs kommer Tessan ha galen rea i shopen! T.ex. kan du fynda fina märkeskläder från 300 kr och uppåt,  Titleist Pro V1 samt Pro V1X för endast 299 kr/dussin bollar och en hel del annat kul! Missa inte hennes erbjudanden på kvällen den 22 november!

Julklappstips:
Mellan den 18 november - 5 december kan du beställa personligt tryck på Titleistbollar med garanterad leverans innan jul! Välkommen in i shopen för mer information. 

PS! Håll gärna utkik efter årets julkalender som kommer ha fina erbjudanden varje dag fram till jul! Mer information om kalendern kommer inom kort på hemsidan och vår Facebook-sida.Öppettider

Shop & reception:

Måndag - fredag kl. 07.00-15.00


Extraöppet innan jul:

Torsdag den 22 november kl. 17.00-20.00

Lördag och söndag den 8 - 9 december kl. 11.00-15.00

Lördag och söndag den 15 - 16 december kl. 11.00-15.00


Restaurang:

Måndag - torsdag har vi öppet mellan kl 07.00 - 20.00*. 
Fredag till söndag har vi öppet mellan kl. 07.00 - 17.00*. 

Lunch serveras måndag - fredag mellan kl 11.30-14.30 och lördag - söndag mellan kl. 11.30 - 15.00. 
Bistromeny serveras mellan kl 11.30-19.00 på måndag - torsdag och mellan 11.30 - 17.00* på fredag - söndag. 
À la carte serveras mellan kl 18.00- 20.00* på måndagar - torsdagar.

*Våra öppettider i restaurangen kan komma att variera beroende på hur många gäster vi har. Vissa dagar kommer vi att stänga tidigare och vissa dagar har vi öppet längre. Ring oss gärna för att veta exakt att vi har öppet den dagen ni tänkt komma.


Det händer framöver:  Golfutveckling
Här kan du se det aktuella kursutbudet.

Banstatus
För att se vår banstatus kan du klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.