Ringenäsbladet nr 8

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 8
Ringenäsbladet nr 8

Klubbchefen har ordet - Summering av en sommarsäsong...

Nu går vi in i andra halvlek. För oss på kansliet innebär det lite andra uppgifter än under högsäsong.

Utvärdering av sommarsäsongen ska göras. Planering, inköp, strategier och projekt inför 2018 ska på plats. Till vår hjälp kommer vi att ha medlemsundersökningen (som är klar i slutet av nästa vecka), gästundersökningar samt utvärderingar från oss i personalen. Allt för att vi hela tiden strävar efter att bli en bättre anläggning för gäster och er medlemmar.


När jag reflekterar över säsongen hittills är jag oerhört stolt och glad över allt vi gjort under året. För att nämna några exempel: omläggning och förbättring av tees, nedtagning av hundratals träd, utökning av platser på rangen, ny belysning på rangen, renovering av flera bunkrar, nya tee-skyltar och två omgångar av stödsådd på banan. Det är med andra ord inte bara regnet som gjort banan grönare i år. Vi har också genomfört JSM match med bravur och som fick mycket beröm av Svenska Golfförbundet. Medlemsfest och 30-års jubileum i juni. Listan är lång. 


Jag vill ta tillfället i akt att tacka hela personalen och frivilliga i klubben som bidragit på olika sätt under säsongen. Vi är lyckligt lottade som har en anläggning med mycket aktivitet året om och överallt: på banan, i restaurangen, i shopen, på hotellet, i konferensen och i golfstudion. Även om dagarna blir kortare och mörkare finns det alltid ljus och värme här i klubbhuset.

Ha en mysig höst!

/Maria Skoglund

Banan

Just nu håller vi på och luftar fairways för fullt. Detta gör vi för att banan ska bli ännu bättre och för att den ska klara av mycket nederbörd. Annars håller vi på med flera andra projekt, t.ex. grusar vi gångarna för att de ska bli jämnare och så har vi förbättrat belysningen på rangen. Vill du träna på kvällarna hittar du nu en tändknapp till beslyningen inne vid bollautomaten.

På banan råder fortfarande lägesförbättring: 
Boll på finklippta delen av spelfältet får markeras, lyftas, rengöras och placeras inom ett scorekorts längd, utan plikt. 

Tävling

Nu börjar tävlingsåret närma sig sitt slut och nästa års planering har redan påbörjats, men än har vi några kvar. På söndagen den 29 oktober tävlar vi i Skinktävlingen. Det är en singeltävling som spelas i tre klasser med löpande start från kl. 8.00. Vi hoppas få se många deltagare på denna tävling!Restaurang

Hösten har kommit till restaurangen vilket syns då vi har både raggmunkar och ärtsoppa på menyn igen. Två mycket uppskattade rätter! Vi vill passa på att informera att restaurangen är abonnerad på lördag den 7/10 och lördag den 28/10 från kl. 16.00, men lunch serveras precis som vanligt dessa dagar. Det börjar även boka på mycket julbordsbeställningar, så är det en speciell dag ni vill komma hit och äta så hör av er redan nu så ni får plats. Du kan läsa mer på vår hemsida om vilka dagar och priser som gäller för Lindbergs klassiska julbord.


  

Golfutveckling - Nu börjar golfsäsongen 2018

Redan nu börjar din golfsäsong 2018! Ja du läste rätt, det är i höst och vinter som är bästa årstiden för att justera och förbättra din golf. Därför rekommenderar vi dig att passa på redan i höst att ge din golfsving och teknik lite extra kärlek. Det är annars så lätt att ta två steg tillbaka efter säsongen och sedan känna att man måste börja om igen i vår.


I höst kan du t.ex. välja mellan passgolf och 7-veckorskurser om du vill träna i grupp. Passgolfen är tillbaka med ett bredare och mer spännande innehåll med både golf och fysisk träning samt inspirationspass och skonsam golf. Annars har vi självfallet även privat golfutveckling. 


  

Shopen & Receptionen - Rea upp till 50%

Sugen på nya klubbor? Nu har shopen sänkt priset på årets klubbor och vi har även fått in nästa års nyheter från Titleist!

Rean fortsätter också på sommarens kläder, skor och bagar. Upp till 50% på reavaror!

Välkommen in och kika runt.


Öppettider i receptionen och shopen:

V.40 & 41

Måndag - söndag 07.00-17.00 


V.42 & 43

Måndag - fredag 07.00-17.00

Lördag - söndag 08.00-16.00


Från v. 44

Måndag - söndag 08.00-16.00Det händer framöver:


golfutveckling
Boka klubbutprovning eller  golfutveckling för privat eller gruppkurs här.

Boka tid
Vill du boka en golftid på Ringenäs Golfbana klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.