Ringenäsbladet nr 7-2019

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 7-2019
Ringenäsbladet nr 7 - 19

Klubbchefen har ordet

"En familjär och vänlig golfklubb"

Golfen är en social sport och Ringenäs är en vänlig och familjär klubb. Väldigt ofta får jag positiv feedback från våra gäster om hur väl bemötta de blir av er medlemmar och hur trevligt det var att spela med er. Tyvärr har jag dock fått en del ledsamma mejl under sommaren, där några blivit nekade att spela med andra. Som tur är händer inte detta särskilt ofta, men en gång är en gång för mycket. I receptionen försöker vi alltid att lösa allt på bästa sätt och para ihop bollar som passar. På Ringenäs tycker vi det är fantastiskt kul att lära känna nya golfvänner och då golfen är generationslös, hoppas vi att alla kan se det som en möjlighet och styrka!


Nu på söndag är det jag som håller i Trivselgolfen och jag ser fram emot att ännu en gång få tillfälle att träffa er medlemmar och hoppas på full uppslutning denna gång. Det är så trevligt och en härlig stämning både på banan och under fikastunden efter spelet.


För dig som är nyfiken på vad som kan tänkas hända på banan i vinter kan jag berätta att Magnus Sunesson kommer tillbaka till oss under september för att fortsätta med vårt omfattande bunkerprojekt. Denna höst och vinter är det blå slinga som står på tur. Kanske har du också lagt märke till våra speglar ute på banan. Vi har satt upp dessa som ett pilotprojekt och än så länge upplevs det väldigt lyckat. Målet är att bygga speglar där det behövs för att öka säkerheten på banan.


Liksom tidigare år kommer vi även denna vinter att ha 9 hål öppna med ordinarie greener när vädret tillåter. Årets vinterslinga blir Gul, till mångas stora glädje.


Fortfarande har vi många härliga golfdagar framför oss. Det vackra höstljuset, dofterna, färgerna och lugnet känns fantastiskt härligt på banan, som nu är i absolut toppkondition! 


Önskar er en fortsatt härlig september och hoppas vi ses ute på banan i höstsolen! 

/Maria Skoglund
Banan

Banan är i fint skick, dock visar väderleksprognosen mycket nederbörd vilket innebär att den stundtals kan bli väldigt blöt. Skulle det komma stora mängder nederbörd kan vi behöva införa golfbilsförbud eller att endast tillåta bil för dem som har läkarintyg.

Luftning av greener
Under tisdag denna vecka kommer vi att jobba vidare med att lufta banan, denna gång är det Blå slinga som står på tur. Detta kan märkas av när ni spelar på 9-hålsslingan under onsdag och eventuellt torsdag. Sedan den 24 september har vi planerat att lufta de sista 9 hålen (Gul slinga).

Bra att veta
På 18 hål gäller tidsbokning under receptionens öppettider (se dessa längre ner) och under samma tider har vi digital bollränna (inne i receptionen) på 9-hålsslingan. Andra tider är det manuell bollränna utomhus som gäller för både 9 hål och 18 hål. 

Du vet väl också om att du alltid kan se aktuell banstatus hemifrån på vår hemsida eller vår Facebooksida för er som har möjlighet till det, alternativt ringa till oss. Bra att veta är även att vi har banarbete på 9-hålslingan på tisdagar vilket gör att den är stängd på dagtid under dessa dagar. Planerade startförbud kan du alltid se i vår kalender på hemsidan.Tävlingar

Nu börjar tävlingsåret lugna ner sig och det är endast en klubbtävling kvar för säsongen. Dock är det inte vilken tävling som helst, utan det är den sista tävlingen i årets Order of Merit! Passa därför på att delta i vår Flaggtävling, söndagen den 15 september och samla dina sista poäng till Order of Merit. Vi kommer efter avslutad tävling självklart ha en prisutdelning för själva tävlingen, men även prisutdelning av just Order of Merit, där första pris är en betald årsavgift i Ringenäs GK!
Anmäl dig senast den 12 september kl. 12.00.

För juniorerna är det även en 18-hålstävling (singel) den 21 september samt en 9-hålstävling (bästboll) den 22 september kvar i Juniortouren. 

Mer information om tävlingarna hittar du på vår hemsida.Restaurang

I restaurangen känns det fortfarande som högsäsong, då vi ännu har många gäster både till lunch och À la Carte som besöker oss. T.ex. är det många ligaavslutningar och konferenser som kommer hit vilket vi tycker är väldigt roligt! Detta gör också att vi kan fortsätta ha långa öppettider och därför är vi glada att meddela att vi även i år kommer ha kvällsöppet nästan hela oktober ut. Har ni inte varit här och ätit på kvällarna ännu så passa på att gör det innan vi stänger kvällsserveringen för i år. Vi vill dock redan nu passa på att flagga för att hela restaurangen är abonnerad den 12 oktober från kl. 17.00 så just denna kväll går det inte att boka bord hos oss.


Det är ju trots allt även redan september, vilket betyder att det bara är drygt 3 månader kvar till julafton! För oss betyder det mycket att stå i då våra populära julbord ofta är fullbokade. Vet ni redan nu att ni önskar boka julbord så är ni varmt välkomna att kontakta oss. Mer information om årets julbord finns på vår hemsida
Golfutveckling

Utvecklingskort - gruppträning för vuxna

Nu är vi inne på sista veckan för de grupper som gått i utvecklingskortet under sommarterminen och redan nästa vecka startar vi upp höstterminen! Har du ännu inte anmält dig, hör av dig direkt till Peter Franzén på peter.pro@ringenasgk.se för att se om vi kan lösa en plats till dig som passar.  Vi kommer annonsera alla gruppers träningsdagar och tider nu under början av veckan. 

Du kan läsa mer om vad utvecklingskortet innebär på vår hemsida.


Balance Golf Women´s Day

Avsluta sommaren på bästa sätt tillsammans med väninnorna! Lördagen den 28 september bjuds alla ni damer in till en rolig träningsdag ihop med vår egen golfutvecklare Thomas Lindström samt Erik Blomqvist och Sofia Edman från Balance Golf! Denna trio kommer bjuda på massor av bra träningstips och även berätta om vikten av att ha rätt klubbor. Missa inte att anmäla dig till detta roliga event på Ringenäs där alla deltagare även får en gåva från Ping. 

Anmälan gör du enkelt online på vår hemsida.


Klicka här för att ladda ner en utskriftsvänlig PDF om Balance Golf Women´s Day.
Shopen - REA!

Vi fortsätter vår stora REA i shopen. Nu finns både kläder, skor och bagar till riktigt bra priser! Samtidigt har vi även fått in snygga höstnyheter från märkena Abacus, Daily Sports, Dahlin och Lyle & Scott! Håll gärna utkik efter andra helgerbjudanden på dessa framöver!


Fredag den 20 september kommer vi även att ha en extra REA-dag på klubbor där du verkligen kan göra fina fynd! Vår klubbexpert Fredrik Kull kommer finnas på plats mellan kl. 12.00-18.00 där han har utförsäljning av demoklubbor, föregående års modeller samt andra fynd från lagret med upp till 75% rabatt! Av demoklubborna säljer vi ut drivers, fairwaywoods samt hybrider och i föregående års modeller finns både flera järn set och enstaka järnklubbor.


Varmt välkommen hit och fynda!
Följ oss gärna på Facebook & Instagram

På både Facebook och Instagram kan du följa vad som händer på Ringenäs varje dag. Klicka på ikonerna nedan för att enkelt hitta just våra sidor på dessa sociala medier. Klicka gärna i att följa oss på dessa sidor så kan du även få uppdateringar direkt i t.ex. mobilen. 

  

Öppettider

Shop & reception

Öppettider t.o.m. 22/9

Måndag - söndag kl. 07.00-17.00


Öppettider fr.o.m. 23/9

Måndag - torsdag kl. 07.00-17.00

Fredag - söndag kl. 07.00-16.00Restaurang

Måndag - söndag: kl. 07.00 - 20.00. 
Lunch serveras måndag - söndag mellan kl. 11.30-14.30.
Bistromeny går att beställa från mellan kl. 11.30-19.00.
À la carte meny går att beställa från mellan kl. 18.00-20.00 

Det händer framöver: Golfutveckling
Här kan du se det aktuella kursutbudet.

boka starttid
Klicka här för att boka starttid på 18-hålsslingan.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.