Ringenäsbladet nr 7-2018

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 7-2018
Ringenäsbladet nr 7 - 18

Klubbchefen har ordet - Höst på Sveriges vackraste golfbana...

Vilken sommar vi har bakom oss. Den varmaste och mest solrika sommaren på flera årtionden, men det har också varit en av de absolut tuffaste somrarna, historiskt sett, för Sveriges golfbanor. På Ringenäs har vi dock klarat oss fantastiskt bra och det är svårt att tänka sig att vår nu smaragdgröna fairway var gul och solbränd bara för några veckor sedan. Vi har verkligen en helt otrolig säsong bakom oss på många sätt.


Vi har haft rekord på hotellets beläggning både i juli och augusti. Ringenäsveckan blev återigen en succé och de fina framgångarna för våra elit-tjejer bara fortsätter. Vilka världs-ambassadörer de är!


Jag vill också ta tillfället i akt att tacka alla underbara medarbetare på Ringenäs för det engagemang och arbete de alltid levererar med ett leende på läpparna. En anläggning som denna blir aldrig bättre än personalen. I samband med det vill jag också tacka Ingela Larsson för alla hennes år hos oss samt stora hjärta för Ringenäs och önska henne varmt lycka till i framtiden! Den sista oktober jobbar hon nämligen sin sista dag på Ringenäs. Samtidigt passar vi på att hälsa Åsa Hermansson, Ingelas efterträdare, varmt välkommen in i Ringenäsfamiljen!


För dig som är nyfiken på vad som kan tänkas hända på banan har vi en hel del spännande projekt framför oss. Vi kommer t.ex. att starta upp ett omfattande projekt, enligt Magnus Sunessons förslag, för att förbättra våra bunkrar. Detta inleds på gul slinga redan nu i höst.


Liksom de senaste åren kommer vi också att ha 9 hål öppna med ordinarie greener under vintern när vädret tillåter. Tillsammans med klubben startar vi nu också upp projektet ”Vision 50/50” som är ett jämställdhetsprojekt för moderna golfklubbar och drivs av Svenska Golfförbundet. Det känns riktigt spännande att göra detta tillsammans med klubbstyrelsen. Jag återkommer med rapportering om projektet framöver.


Fortfarande har vi många härliga golfdagar framför oss. Det vackra höstljuset, dofterna, färgerna och lugnet känns härligt på banan. Önskar er en fortsatt härlig september och hoppas vi ses på banan i höstsolen!

/Maria Skoglund
Banan - Höstprojekt

Under hösten kommer vi att både arbeta med att renovera vissa utslagsplatser och sedan inleda ett större bunkerprojekt. Detta projekt kommer att starta den 15 oktober så länge vädret tillåter, vilket innebär att vi kommer stänga den gula slingan. Då vi inte kommer att ha en 9-hålsslinga öppen under denna tid, kommer alla 9-hålsmedlemmar att få gå på 18-hålsslingan istället. 

Psst... 

Du vet väl att du kan se på vår hemsida för att hitta den senaste banstatusen.Kommande tävlingar - Flaggtävling & juniortour

Nu på lördag den 15 september är det årets näst sista Juniortour (18 hål) och vi lyckönskar alla juniorer som anmält sig. Sedan är det dags för årets Flaggtävling på söndag den 16 september! Vi hoppas ni får en riktigt härlig dag på denna roliga tävling! 


Enligt tävlingsprogrammet dröjer det sedan tills slutet på oktober innan vi har den sista Juniortouren och vår årliga Skinktävling. Dock vet vi att i skrivande stund håller det på att planeras en extra tävling i mitten av oktober - så håll utkik för detta på vår hemsida! Sedan planerar vi självfallet att även i år arrangera vår populära jultävling i början av december. Så än är inte säsongen över för den som fortfarande är tävlingssugen!Restaurang - Höstinspirerad À la carte och Fars dag

Just nu håller vi på att fräscha upp och piffa till restaurangen lite extra för att få den ännu mysigare nu när höstrusket tränger sig på. Vi fortsätter också ha många gäster både på luncherna och kvällarna. T.ex. har vi haft många golfgäng från Skåne, Småland och norrut på västkusten varav många har berömt klubben och uttryckt att vi har en väldigt fin anläggning. Med hösten så kommer även lite andra händelser såsom Fars dag och senare även Julbord. Kika gärna in på vår hemsida och läs mer om vad vi erbjuder. Vidare knåpar vi i restaurangen på en ny härlig höstinspirerad À la carte-meny som vi hoppas ni snart ska kunna beställa från!
Konferenserbjudande - Endast till dig som är medlem

Vi vill passa på att erbjuda alla våra medlemmar ett extra konferenserbjudande. Kanske har du ett eget företag eller jobbar på ett företag som ska ha möten och konferenser i höst. Passa då på att ta med dina kollegor till din hemmaklubb på er nästa utbildning, säljkonferens eller möte. Bokar ni konferens på Ringenäs Hotell & Konferens  under oktober, november och december får ni 10 % rabatt på dagkonferens och 20 % rabatt på helpensionskonferens. Välkommen att kontakta Anna Käll som är hotell och konferensansvarig om ni är intresserande och vill veta mer.
Golfutveckling - Höstkurser & personliga konsultationer

Nu är det dags att boka in höstens kurser och varför inte en personlig konsultation. Mellan den 24/9 - 11/10 har du som är medlem nämligen möjlighet att boka in 25 minuter hos antingen Thomas Lindström eller Peter Franzén helt kostnadsfritt där du får chans att sitta ner och diskutera hur du skulle kunna förbättra din golf. 


Under de nu kommande två veckorna kommer även höstens utvecklingskort att starta upp så har du ännu inte anmält dig är du varmt välkommen att höra av dig till oss om du är intresserad! Utöver det kommer vi även inom kort att lägga ut höstens 7-veckors kurser, så håll utkik på hemsidan om du vill fokusera lite extra på svingen i höst!


Pssst... 

För några veckor sedan gick vi även ut med information om vårens resor till Spanien och Gran Canaria. Än så länge finns det platser kvar men om du vet att du är resesugen så kontakta gärna Peter Franzén snart, då vi vet att resorna brukar bli fullbokade fort. Shopen - REA, REA, REA

I shopen sänker vi priserna ytterligare på utvalda varor. Nu kan du göra otroliga fynd på t.ex. klubbor, skor och kläder! 
Varmt välkommen och fynda på rean!Öppettider

Shop & reception:

Måndag - torsdag kl. 07.00-19.00

Fredag - lördag kl. 07.00-18.00

Söndag kl. 07.00-17.00


Restaurang:

Måndag - söndag kl. 07.00-20.00

Lunchen serveras mellan kl. 11.30-14.30 på måndag - fredag och kl. 11.30-15.00 på lördagar och söndagar

Bistromenyn serveras mellan kl. 11.30-19.00

À la carte serveras från kl. 18.00


Det händer framöver:  

  • 15 september - Juniortour 18 hål
  • 16 september - Flaggtävling
  • 16 september - Knattarnas sommaravslutning med höstspel*
  • 16 september - Spelträning för juniorer* samt fadderronder för vuxna och juniorer*
  •  6 oktober - Hallandstourfinalen - Kom gärna och heja på våra juniorer!
*Gäller endast dem som går i Ringenäs GK:s träningsverksamhet.Golfutveckling
Här kan du se det aktuella kursutbudet.

boka Starttid
För att boka starttid på vår 18-hålsslinga kan du klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.