Ringneäsbladet nr 6

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringneäsbladet nr 6
Ringenäsbladet nr 6 - 19

Klubbchefen har ordet

"Tiden går fort när man har roligt"


Det upplevs ibland som att tiden flyger iväg under sommaren och det känns som det var igår vi drog igång denna säsong, men när jag tittar tillbaka har vi hunnit med mycket. Vi startade högsäsongen med Svensk Golfs Tjejstart som blev ett fantastiskt lyckat event, sedan följdes det upp med midsommarfirande, medlemsfest och årets nya tävling ”Ringenäs Friendly Game”. Ringenäsveckan som var strax därefter toppades med en HIO under Bent Bils Minigolf där vinnaren Gunilla Björkman blev lycklig ägare till en sprillans ny Mini Cooper. Helt fantastisk!!! Samma vecka tog även våra Ringenästjejer hem ännu en medalj till klubben på lag SM i Barsebäck. Jag har aldrig tidigare upplevt en sådan stark laginsats som vårt team gjorde. Stort grattis till Thomas och tjejerna. Det var med stolthet vi skyndade oss att få upp bronsskylten vid infarten till klubben! Sedan har vi även två nya klubbmästare att gratulera: Alexander Lindström och Emma Svensson! Imponerande spel ni stod för i helgens klubbmästerskap!


Nu går vi däremot in i en något lugnare period. Även om semestern är slut för många så är det fortfarande mycket kvar av golfsäsongen och det är ju faktiskt nu som banan är allra bäst – för banan är verkligen i toppskick, så passa på att spela mycket och njut av den. Jag vill ta tillfället i akt och berätta att vi har fått mycket positiv feedback från våra gäster, på allt från banan till personal. Här följer ett exempel på en värmande gästrecension:


 ”Mycket trevlig och väl inarbetad anläggning, superbra golf, trevlig och inbjudande personal, god mat, fint boende. Små detaljer som t.ex. färska snittblommor - t.o.m. på toaletten. ” 


Dessutom har vi i år slagit försäljningsrekord med råge på både hotell och greenfee vilket är fantastiskt roligt! Jag vill därför säga extra stort tack till all fantastisk personal och såklart även till er medlemmar som är så trevliga mot våra gäster! 


På tal om att tiden går fort när man har roligt, så är det redan tre år sedan jag kom till Ringenäs. Det känns nästan som igår, även om mycket ser annorlunda ut idag. Jag har efter noga övervägande valt att gå vidare i livet och sluta på Ringenäs efter denna säsong. Jag kommer vara kvar en bra bit in under hösten och såklart träffa många av er under sista månaderna, men vill ändå passa på att informera er om detta. Ringenäs har en väldigt stor plats i mitt hjärta och det kommer klubben alltid att ha. 


Hoppas vi ses på klubben nu under sensommaren!! 

/Maria Skoglund
Banan

Banan är väldigt fin, men samtidigt rejält blöt på vissa ställen efter den senaste tidens nederbörd. Detta gör att vi just nu endast tillåter er med läkarintyg att köra golfbil på banan. En nyhet på banan är att vi satt upp speglar på Gul 3 och Gul 6 så att man ska kunna se att det är säkert att spela fram sin boll. Vi hoppas dessa blir uppskattade och tjänar sitt syfte.

Vi vill påminna alla än en gång om att laga sina nedslagsmärken på banan. Vi vet att många av er är bra på detta men tyvärr är kanske inte alla det. Så även om det inte är ditt märke är vi väldigt tacksamma för om du lagar dem du ser. Det underlättar för oss och gör att vår bana håller sig i bättre skick! Vi skulle även vilja be er att tänka på att lägga tillbaka krattorna nere i bunkrarna efter ni använt dem. Det är ju olika hur krattorna ska ligga på olika golfklubbor men här på Ringenäs har vi dem nere i bunkern och inte utanför. Tack för att du hjälper oss sprida denna kunskap så att alla vet om det samt att du hjälper oss att hålla banan fin! 

Förhoppningsvis är det några av er som upplever att de nya reglerna såsom att man får putta med flaggan i bidrar till att spelet går snabbare. Dock skulle vi vilja be er om att försöka komma överens i bollen om att antingen putta med flaggan i eller ur. I dagsläget har vi upptäckt att några i bollen vill ha flaggan ur och några flaggan i, vilket såklart är tillåtet men då tyvärr inte snabbar på spelet. Vi ber er också än en gång att vara försiktiga vid hålkanten när ni plockar upp bollen, speciellt ifall flaggan är i, då det är lätt hänt att råka förstöra hålkanten.

Bra att veta
På 18 hål gäller tidsbokning mellan kl. 07.00 - 17.50 och under samma tider har vi digital bollränna (inne i receptionen) på 9-hålsslingan. Andra tider är det manuell bollränna utomhus som gäller för både 9 hål och 18 hål. 

Du vet väl också om att du alltid kan se aktuell banstatus hemifrån på vår hemsida eller vår Facebooksida för er som har möjlighet till det, alternativt ringa till oss. Bra att veta är även att vi har banarbete på 9-hålslingan på tisdagar vilket gör att den är stängd på dagtid under dessa dagar. Planerade startförbud kan du alltid se i vår kalender på hemsidan.Tävlingar

Vilken fantastisk tävlingssommar vi haft än så länge! Den har varit fylld med t.ex. Ringenäs Friendly Game, Ringenäsveckans alla tävlingar, Nationell Damdag och nu senast har vi även fått kora årets Klubbmästare! Vi säger stort grattis till Alexander Lindström och Emma Svensson. Såklart vill vi också gratulera alla övriga vinnare i samtliga klasser! Stort tack till alla er funktionärer och tävlingsledare som jobbat med alla tävlingar i sommar! 

Näst på tur är Comfort Eclectic den 1 september. På denna tävling spelar du tre 9-hålsvarv där du får räkna det bästa resultatet på varje hål, du kan alltså förbättra resultatet för varje runda! Det är en rolig tävling så ta och anmäl dig om du inte redan gjort det. Sista anmälan är den 29 augusti kl. 12.00. Tävlingen ingår även i Order of Merit!

Mer information om tävlingarna hittar du på vår hemsida.Restaurang

Nu är vi mitt i sensommaren och stundtals kan det kännas som det blir lugnare på anläggningen. Dock är det fortfarande full fart då vi nu går in i en period med mycket gäster som bor här och spelar golf. Det är dock med stolthet vi än en gång kan sammanfatta högsommaren som väldigt lyckad då vi t.ex. under Ringenäsveckan hade 295 personer som åt lunch en dag. Trots detta höga tryck har allt flutit på hela sommaren och vi hoppas ni njutit lika mycket av sommaren som vi!


Något extra kul är att vi även börjat få in fler cateringbokningar. Så roligt att vi får vara en del av att förgylla era bröllopsfester, födelsedagar och andra firanden! För dig som vill slippa stressen med att laga maten själv är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Du kan läsa mer om vår catering på hemsidan.


Som många av er vet så har vi ett rabattsystem i restaurangen. Genom att du sätter in 1000 kr på ditt via Ringenäskort får du 10% rabatt på allt du handlar i restaurangen (gäller dock ej alkoholhaltiga drycker). Vi vill observera er på att de pengar som sätts in är giltiga i 1 år från det datum du sätter in dem på kortet. Använder du inte upp dina pengar inom detta år kommer de gå förlorade, men om du fyller på kortet t.ex. dagen innan de går ut kommer de kvarvarande pengarna kunna användas ett år till.
Golfutveckling

Hösttermin börjar för knattar och juniorer

Nu är det hög tid att anmäla till höstens knatte- och juniorträning om det inte redan är gjort! Höstterminen drar igång redan vecka 36 för knattarna och juniorerna och håller på t.o.m. vecka 49. Anmälan skickas enkelt in via ett onlineformulär som du hittar på vår hemsida:

Knattarnas hemsida (2-8 år)

Juniorernas hemsida (9-21 år)


Utvecklingskort - gruppträning för vuxna

Nästa vecka fortsätter träningen för de grupper som tränat sedan i Maj månad efter ett sommaruppehåll. Är du med sugen på att träna golf i grupp - då kan du passa på att anmäla dig till höstens Utvecklingskort där du kommer träna 1 gång i veckan med en grupp under vecka 38 - 48. Du kan läsa mer om vad träningen innebär och anmäla dig online på vår hemsida.


Green Queens Golf på Ringenäs 

Den 20 augusti kl. 17.30-20.30 arrangeras det ännu en tjejkväll på Ringenäs! Denna gång är det Green Queens och Balance Golf som håller i en träningskväll för alla tjejer mellan 22-39 år! Green Queens Golf är ett genuint nätverk i Sverige för positiva och driva tjejer som älskar golf. Denna kväll kommer Sofia Edman och Erik Blomqvist från Balance Golf utveckla din golf under tre timmar!  Anmälan gör du genom att maila till info@balancegolf.se och träningskvällen kostar 395 kr.


Personliga konsultationer

Nu är det äntligen dags för en ny period av personliga konsultationer! Från den 26 augusti t.o.m. den 20 september kan du som är medlem på Ringenäs boka en kostnadsfri personlig konsultation hos Thomas Lindström eller Peter Franzén. Läs mer om detta på vår hemsida.
Shopen - REA!

Rean har startat i shopen! Vi har nu hängt fram en massa sommarkläder med 30 % rabatt på! Dessutom har det börjat komma in en massa fina höstnyheter i form av t.ex. varmare kläder! 


Varmt välkommen in och fynda!
Konferenserbjudande

Såklart vill vi på Ringenäs premiera dig som är medlem när vi har chansen. Därför har vi nu tagit fram ett hösterbjudande på konferenser där du som är medlem hos oss kan boka kommande möten och konferenser och få 15 % rabatt! Har du inte sett våra fina konferenslokaler så är du välkommen att kontakta oss så visar vi dem gärna! Erbjudandet gäller om du bokar innan den 30 september för konferenser under hela 2019. Passa på att boka eller tipsa ditt företag om att ha kick off- eller konferens på Ringenäs med sin vackra stimulerande omgivning.


Många av våra tidigare gäster säger att lugnet och naturen som omsluter oss skapar fantastiska förutsättningar för kreativa möten! 


Krydda ert möte med en av våra konferensaktiviteter 

Utöver själva konferenslokalen kan vi även erbjuda aktiviteter som är allt från teambuildingsövningar och golf till utvecklande övningar för smaksinnet i form av vinprovning och matlagningskurser. På Ringenäs kan vi arrangera ett varierande utbud av aktiviteter.


Läs gärna mer på vår hemsida och boka via mail eller telefon 035-161590. 
Följ oss gärna på Facebook & Instagram

På både Facebook och Instagram kan du följa vad som händer på Ringenäs varje dag. Klicka på ikonerna nedan för att enkelt hitta just våra sidor på dessa sociala medier. Klicka gärna i att följa oss på dessa sidor så kan du även få uppdateringar direkt i t.ex. mobilen. 

  

Öppettider

Shop & reception

Öppettider t.o.m. 18/8

Måndag - torsdag kl. 07.00-19.00

Fredag - söndag kl. 07.00-18.00


Öppettider mellan 19/8 - 15/9

Måndag - torsdag kl. 07.00-18.00

Fredag - söndag kl. 07.00-17.00


Öppettider fr.o.m. 16/9

Måndag - söndag kl. 07.00-17.00


Restaurang

Måndag - söndag: kl. 07.00 - 20.00. 
Lunch serveras måndag - söndag mellan kl. 11.30-15.00.
Bistromeny går att beställa från mellan kl. 11.30-19.00.
À la carte meny går att beställa från mellan kl. 18.00-20.00 

Det händer framöver: Golfutveckling
Här kan du se det aktuella kursutbudet.

boka starttid
Klicka här för att boka starttid på 18-hålsslingan.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.