Ringenäsbladet nr 6

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 6
Ringenäsbladet nr 6

Klubbchefen har ordet - Juni, juli, augusti...

Efter en fantastisk start på sommaren gick vi in i högsommar med tävlingar och åter tävlingar på agendan. Ringenäsveckan blev en succé samtidigt som våra tjejer tog hem ett SM silver i klubblag på Barsebäck. Vecka 30 arrangerade vi JSM match, där Ringenäs fylldes med duktiga juniorer och skrudades om till en riktig matcharena. Svenska Golfförbundet och spelarna tackade flera gånger för en riktigt fin bana, bra restaurang, bra tävlingsledning och funktionärer samt en trevlig stämning hos alla medlemmar! Det är första gången vi har en tävling på den nivån och jag är stolt över vad vi visade upp. Stort tack till alla som gjorde det möjligt - ingen nämnd och ingen glömd. Stort tack även till er som generöst delade med er av banan. Om ni vill se lite härliga bilder från JSM Match kan ni klicka här


Nu går vi in i augusti med något lugnare tempo med en bana som fortsatt får fantastiska lovord. Våra golfutvecklare har lite luft i sina kalendrar i augusti så den som önskar kan passa på att slipa till formen inför det stundande Klubbmästerskapet och sensommarspelet. 


Vi har fortfarande en lång säsong kvar, vilket är min personliga favorittid på golfbanan med klar luft, daggfriska fairways och välmående smaragdgröna greener. För egen del blir det ett par veckors semester med tid för reflektion, golf och förhoppningsvis ett och annat dopp i havet innan andra halvlek börjar. 


Önskar er en underbar augusti!

/Maria Skoglund

  

Banan

Juli brukar vara en månad som ”bränner ner" gräset på Ringenäs Golfbana, där endast greener och tee’s är gröna. Nu har vi klarat av juli månad för i år och vi kan glatt konstatera att banan fortfarande är rätt så grön överallt. Detta kommer förhoppningsvis ge oss en ännu bättre bana framöver.

Tävling

Vilken Ringenäsvecka vi hade med många glada deltagare, bra resultat, grymma sponsorer och mycket mer. Nu är den över för denna gång, men vi har fortfarande flera roliga tävlingar kvar för säsongen. Härnäst ser vi fram emot nästa klubbtävling som är Klubbmästerskapet den 12-13 augusti. Alla kan delta i denna tävling och här tävlar vi i både Herr-, Dam-, HCP- och Åldersklasser. Den ingår även i årets Order of Merit - så missa inte att anmäla er!

 

  

Restaurang

Nu när vi går in i augusti månad har vi olika golfsällskap som gästar oss med spel och äter à la carte på kvällarna, men vi är inte fullbokade så det finns självfallet plats om ni som medlemmar vill passa på att njuta av en kväll på Ringenäs Restaurang! 

Varmt välkommen!


Golfutveckling - sista sommarkursen och stundande hösttermin!

Skulle du vilja snabbt bli bättre på "Putt & Chip" - missa då inte sista sommarkursen som går torsdagen den 10 augusti! För att läsa mer om sommarkursen kan du klicka här.

Du kan även enkelt hitta alla våra kurser och boka online här.


Junior och knattars hösttermin

Vi vill även passa på att informera om att höstterminen för knattar och juniorer kommer att dra igång i början av september.

Som vi tidigare informerat under året är det nytt för i år att vi har 3 olika terminer. Detta betyder att alla juniorer och knattar som går i träning i dagsläget kommer att ha ett uppehåll under v. 34 & 35, för att sedan starta upp på nytt med eventuellt nya grupper v. 36. Mer information kommer snart att publiceras kring detta så håll er uppdaterade på vår hemsida och håll utkik efter e-post.


Psst.... Under vecka 36 kommer även de populära personliga konsultationerna tillbaka för er som är medlemmar!


  


Reception & Shop 

Från och med vecka 33 kommer öppettiderna i receptionen och shopen att ändras till: 

söndag-tisdag 07.00-19.00 

onsdag-lördag 07.00-20.00 


Känner du någon som önskar bli medlem kan vi även passa på att tipsa om att medlemspriset nu har reducerats för 2017. Från 1 augusti har vi sänkt medlemsavgiften för året eftersom över halva kalenderåret har gått. 

Välkommen in i reception för mer information.


Det händer framöver:

  • v. 36 - Höstterminen startar för juniorer och knattar 
  • v. 36 - Personliga konsultationer blir tillgängliga igen
Hej Alla kära månadsutvecklingsgolfare!

P.g.a. att Erik är på semester denna vecka försvinner tyvärr drop-in möjligheten ikväll.

Du är istället varmt välkommen nästa torsdag, den 6 april kl. 18:00!

Ha en fin vecka till dess!

golfutveckling
Boka klubbutprovning eller  golfutveckling för privat eller gruppkurs här.

Boka tid
Vill du boka en golftid på Ringenäs Golfbana klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.