Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 5 - 19

Klubbchefen har ordet

"Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol”


Midsommar står för dörren och nätterna är nu som mest ljusa. Jag är ödmjukt tacksam att få bo i ett land som Sverige. Det prunkar verkligen av växtlighet nu där allt från ängsblommor till gräs växer så det knakar. Våra greenkeepers har fullt upp med att klippa, välta och vertikalskära för att hålla banan i absolut toppskick och det gör de med bravur - banan är helt fantastisk! 


Som alltid har mynt två sidor. I vårt fall har dock myntet två framsidor då både gäst- och medlemsspel ökar. Det är många som vill spela vår fina bana och ibland kan det upplevas som att det blir trångt på banan, men - det finns oftast lediga tider! Att få möjlighet att stifta nya bekantskaper och hitta nya vänner är en stor del av vår sociala idrott. Så tveka inte att boka in dig i en befintlig boll som har en plats över nästa gång.

 

Vi, som många andra klubbar, upplever ibland irritation över långsamt spel nu under högsäsongen. Det är förstås glädjande att de nya reglerna har snabbat upp rondtiderna, men jag vill ändå ta tillfället i akt att uppmuntra alla till att spela efter ”Ready golf”, kolla tiden på scorekorten, släppa igenom vid behov och ta rygg på bollen framför. Skulle du i värsta fall behöva vänta lite så passa på och njut av ert sällskap och naturen. Det finns sämre ställen att vara på.


Jag ser nu fram emot sommarens alla aktiviteter. Vi inleder som vanligt med traditionellt midsommarfirande med trubadur, midsommarbuffé och dans kring stången. Sedan hoppas jag att du inte missat att vår årliga medlemsfest går av stapeln den 29 juni.


Avslutningsvis vill jag tacka Ringenäs fantastiska personal för allt de gör och samtidigt önska alla er medlemmar en riktigt glad midsommar!  

/Maria SkoglundFotograf: Oliwia Johansson


Midsommarfirande

Fira en traditionell midsommarafton på Ringenäs nu på fredag den 21 juni. Kl. 11.30 dukar vi upp en härlig midsommarbuffé med de klassiska ingredienserna som sill, potatis, köttbullar, jordgubbar och mycket mer. Buffén kostar 185 kr/person (barn betalar 10 kr/fyllt år). Vi börjar redan bli fullbokade men från kl. 13.00 finns det platser kvar. Boka gärna bord genom att ringa oss på 035 - 16 15 98.


Kl. 13.00 blir det dans kring stången då vår trubadur kommer spela små grodorna och annan stämningsfull musik! Ta gärna med familj och vänner till Ringenäs och fira midsommar med oss!


Psst...

För dig som är tävlingslysten kan vi även passa på att tipsa om vår trevliga midsommartävling. Läs mer om tävlingen längre ner.


Fotograf: Anonym


Medlemsfest

Lördagen den 29 juni vill vi bjuda in dig som är medlem till vår trevliga medlemsfest. Här samlas vi kl. 19.00 för en härlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Som vanligt sitter vi ute eller i tält så vi hoppas på strålande solsken. Alla som är medlemmar plus en respektive är välkomna att anmäla sig. Boka in er på Min Golf direkt då vi har begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller.Fotograf: Anonym


Banan

Banan är i fint skick. Gräset växer så att det knakar och därför klipper vi överallt så mycket vi hinner. Något som kan vara bra att veta om är att vi för tillfället har ett pliktområde på höger sida på blå hål 7. Det är markerat med röda pinnar med grön topp och röda linjer. Detta innebär att det är ett pliktområde och spelförbudszon, pga. ett område där det är mer eller mindre ospelbart. Skärningspunkten i pliktområdet gäller som referenspunkt och man droppar inom två klubblängder, dock ej närmre hål. Ett slags plikt gäller. Om man slår från en spelförbudszon pliktar man två slag för varje gång man slår från området. 

Bra att veta
På 18 hål gäller tidsbokning mellan kl. 07.00 - 17.50 och under samma tider har vi digital bollränna (inne i receptionen) på 9-hålsslingan. Andra tider är det manuell bollränna utomhus som gäller för både 9 hål och 18 hål. 

Du vet väl också om att du alltid kan se aktuell banstatus hemifrån på vår hemsida eller vår Facebooksida för er som har möjlighet till det, alternativt ringa till oss. Bra att veta är även att vi har banarbete på 9-hålslingan på tisdagar vilket gör att den är stängd på dagtid under dessa dagar. Planerade startförbud kan du alltid se i vår kalender på hemsidan.


Fotograf: Oliwia Johansson

Tävlingar

Vilken start på tävlingsåret vi har haft, nu är vi verkligen i full gång! Till helgen passar vi på att fira midsommar med dubbla tävlingar. På midsommarafton spelas vår traditionella 9-hålstävling som avslutas med midsommarbuffé och dans kring midsommarstången (för de som vill). Söndagen den 23 juni spelas klubbens midsommarscramble med fantastiska Dagmar Glemme som sponsor. Passa på och anmäl dig till dessa tillfällen! 

När vi sedan kommer in i juli månad har vi en rolig nyhet som vi hoppas kommer bli en succé. Ringenäs Friendly Game, en fyrmanna-tävling i en variant av fyrboll (bästboll). Vi avslutar även denna trevliga dag med en gemensam middag med god mat, musik och dans för den som vill. Antal deltagare är begränsat så skynda dig med er anmälan för att säkra ditt lags deltagande.

Mer information om tävlingarna hittar du på vår hemsida.


Fotograf: Per Nilsson

Restaurang

Vi vill passa på att tacka för visad hänsyn den 1 juni i samband med att vi hade en bröllopsfest i restaurangen. Allt blev väldigt lyckat och vi hoppas det inte ställde till det för mycket för er medlemmar. Framöver fortsätter det att vara fullt upp i restaurangen. T.ex. vankas det buffé på midsommarafton, medlemsfest den 29 juni och på kvällen den 6 juli är det middagsfest i samband med tävlingen Ringenäs Friendly Game


Dessutom vill vi redan nu tipsa om vår kommande After beach och förfest innan Gyllene Tiders konsert torsdagen den 4 juli! Vi kommer ha livemusik där trubaduren Anton och Julia kommer spela stämningsfull musik av Gyllene Tider mellan kl. 16.00 - ca 19.00. Kom gärna hit och njut av t.ex. en god högrevsburgare och en kall öl. Kanske är det efter golfrundan, efter en dag på stranden eller som uppladdning inför Gyllene Tiders konsert på Brottet! Så se till att spara datumet i kalendern redan nu så hoppas vi att vi ses på våra evenemang! 
Golfutveckling

Vi vill ta tillfället i akt och passa på att påminna om att juniorernas sommarlovsschema börjar gälla denna vecka (v.25). Går du i juniorträning på Ringenäs och inte har fått mail om dina nya träningstider - vänligen hör av dig till Oliwia. Detta gäller enbart juniorer som är mellan 9-21 år. För knattarna (2-8 år) är träningstiderna samma som innan.


Har du någon yngre som kommer på besök i sommar kan vi tipsa om att vi har några platser kvar på våra Knatte- och juniorcamps. Det är ett tredagars läger för barn mellan 5-8 år samt 9-15 år där man får prova på golf på ett roligt sätt! För de vuxna finns istället närspelskurser, nybörjarkurser och privatlektioner att välja mellan i sommar.


Missa heller inte chansen att spela en trivsam 9-hålsrunda med någon från klubben! Vi arrangerar Trivselgolf ca två gånger i månaden som alla är välkomna att anmäla sig till. Fotograf: Oliwia Johansson


Shopen

Imorgon, tisdag den 18 juni, kan du få hjälp med att välja nästa par skor av en expert från FootJoy som finns på plats mellan kl. 14.00-18.00! 


Sedan på torsdag den 20 juni mellan kl. 10.00-18.00 är du även varmt välkommen att fynda golfklubbor hos oss under vår lagerrensning! Vår klubbexpert Fredrik Kull kommer ha utförsäljning av demoklubbor, föregående års modeller samt fynd från lagret med upp till 75% rabatt! Av demoklubborna säljer vi ut drivers, fairwaywoods samt hybrider och i föregående års modeller finns både flera järn set och enstaka järnklubbor. 


Varmt välkommen!Fotograf: Oliwia Johansson


Följ oss gärna på Facebook & Instagram

På både Facebook och Instagram kan du följa vad som händer på Ringenäs varje dag. Klicka på ikonerna nedan för att enkelt hitta just våra sidor på dessa sociala medier. Klicka gärna i att följa oss på dessa sidor så kan du även få uppdateringar direkt i t.ex. mobilen. 

  

Öppettider

Shop & reception

Måndag - torsdag kl. 07.00-19.00

Fredag - söndag kl. 07.00-18.00


Avvikande öppettider:

Midsommarafton kl. 07.00-16.00


Restaurang

Måndag - söndag: kl. 07.00 - 20.00. 
Lunch serveras måndag - söndag mellan kl. 11.30-14.30.
Bistromeny går att beställa från mellan kl. 11.30-19.00.
À la carte meny går att beställa från mellan kl. 18.00-20.00 

Det händer framöver: 

         


Golfutveckling
Här kan du se det aktuella kursutbudet.

boka starttid
Klicka här för att boka starttid på 18-hålsslingan.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.