Ringenäsbladet nr 5

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 5
Ringenäsbladet nr 5

Klubbchefen har ordet - Vilken fantastisk juni det blev!

Jag är så stolt över Ringenäs på många sätt. Vi har haft fokus på banan som nu betalar sig. Att som klubbchef eller greenkeeper flera gånger i veckan få höra att banan aldrig varit så fin är som bomull för öronen. Och jag kan ju inte annat än att instämma. Magnus Sunesson och vår bankonsulent Göran Hansson ger också idel lovord. 


Vår medlemsfest blev succé med rekordantal och vädrets makter var med oss. Stor eloge till vårt kök som serverade fantastisk mat till 400 personer. 


Veckan efter följde jag Ingrid Lindblad och Julia Engström på banan under Annika Invitationals Europe dramatik och spänning. Det är golf när den är som bäst. Vilka tjejer vi har! Som om inte det var nog följde Per Längfors och Lynn Carlsson upp med två starka segrar. 


All framgång toppade vi med en familjär midsommar på klubben. Se nu till att njuta av banan i juli, ta med er vänner från andra banor och visa hur fantastiskt vi har det och missa inte Ringenäsveckan. 


Önskar er alla en underbar juli! 

/Maria Skoglund

  

Banan

Vi vill gärna passa på att be dig som medlem om hjälp lite på banan. I bunkrarna har vi nämligen sett att krattorna ibland ligger uppe på gräset, men hela krattan inklusive handtaget ska ligga i sanden. Vi är därför tacksamma för om du hjälper oss med att lägga ner dem om någon före dig missat det. 

På fairway har vi också haft lite problem med sprinklerlocken under säsongen, då locken ibland fastnar när de ska åka ner efter vattningen. Ser du ett sprinklerlock uppe är det bara att trycka till lite lätt på dem så åker de ner igen. 
Tack på förhand för hjälpen och för att vi tillsammans håller så fin ordning på banan! 

Tävling - Ringenäsveckan & JSM Match!

Äntligen närmar vi oss den roligaste veckan på hela året – Ringenäsveckan - då det är tävling varje dag från söndag till fredag! 

Vi har tre välkända sponsorer sedan tidigare och två nya - Electrolux Home Stenalyckan och Golf Joy Travel. Programmet under veckan ser ut som följande: 


Söndagen 16/7 – Två Generationer 
Partävling – Greensome poängbogey. 


Måndagen 17/7 – Bästboll by Electrolux Home 

Partävling – Fyrboll bästboll poängbogey. 


Tisdagen 18/7 – A Taste of Irland 

Singeltävling – Slaggolf, Herr- och Damklass. 

Åldersgräns: 21 år. 

Irish Party (mat, dryck och musik) på kvällen.


Onsdagen 19/7 – Golfresan on Tour 

Partävling – Greensome. 

Åldersgräns: 18 år – Junior får spela med förälder. 


Torsdagen 20/7 – Golf Joy Marocko Trophy 

Partävling – Mixed Irish Greensome (Dam & Herr).

Gemensam frukost kl. 07.00.


Fredagen 21/7 – Bendt Bils MINI-golf 

Singeltävling – Slagtävling/Slaggolf. 

A-, B- och C-klass.


Ringenäsveckan program 2017 (utskriftsvänlig pdf att klicka på)


JSM Match

Veckan efter Ringenäsveckan, närmare bestämt 26-29 juli arrangerar vi på Ringenäs även JSM Match där 96 flickor och pojkar i åldrarna 14-21 år gör upp om vem som är bäst i matchspel. Det ska bli fantastiskt roligt att få arrangera en sådan stor juniortävling och vi hoppas att så många medlemmar som möjligt kommer hit och tittar och stöttar de tävlande. Det kommer vara långa startförbud dessa dagar och vi kommer öppna banan så fort vi kan – då med bollränna. Vi kommer tyvärr inte kunna ge några exakta tider eftersom vi måste kunna skjuta på starttiderna om något oförutsett skulle hända. Vi hoppas ni har överseende med detta. 


Vi vill slutligen passa på att önska alla deltagare under dessa veckor Lycka till – Nu kör vi!


       

Restaurang

Medlemsfesten flöt på fantastiskt bra och det var väldigt kul att det var så många som kom! I restaurangen är det fullt ös som vanligt. Nu drar snart Ringenäsveckan igång och vi är laddade till tänderna då tävlingar varje dag innebär många gäster hos oss i restaurangen. Höjdpunkten blir ju såklart a Taste of Irland-tävlingen med fest på kvällen. Hoppas ni har anmält er till denna tävling!

 

Shop - Regnhelg?

Du har väl kläder för alla väder? Om inte, kan du passa på att komma in i shopen nu i helgen (8-9 juli) och uppgradera golfgarderoben med regnbyxor från Galvin Green. Helt enkelt superbra priser!Golfutveckling - utveckla din golf på bara 2 h!

Skulle du vilja snabbt bli bättre på "Bunker & Pitch", "Lutande lägen" eller "Putt & Chip" kanske en av dessa kurser skulle kunna hjälpa dig att slå vännerna! För att läsa mer om sommarkurserna kan du klicka här.

Du kan även enkelt hitta alla våra kurser och boka online här.


Psst.... I slutet av sommaren/början på hösten kan vi även tipsa om att de populära personliga konsultationerna kommer tillbaka!Det händer framöver:

  • 26-29 juli - JSM Match
Hej Alla kära månadsutvecklingsgolfare!

P.g.a. att Erik är på semester denna vecka försvinner tyvärr drop-in möjligheten ikväll.

Du är istället varmt välkommen nästa torsdag, den 6 april kl. 18:00!

Ha en fin vecka till dess!

golfutveckling
Boka klubbutprovning eller  golfutveckling för privat eller gruppkurs här.

Boka tid
Vill du boka en golftid på Ringenäs Golfbana klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.