Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 4 - 19

Klubbchefen har ordet

Semesterkänsla i maj!


Besökare som kommer hit frågar ofta om det alltid är lika mycket liv och rörelse här på Ringenäs och så är det verkligen. Oavsett årstid sjuder här alltid av liv och energi. Den speciella känslan man får när man kör in på uppfarten är helt unik. Att mötas av greener som är fyllda med juniorer, nybörjare, gäster och medlemmar som glatt tränar eller förbereder sig för sin runda, samt en restaurang fylld av lunch- och fikagäster ger en riktigt go semesterkänsla. Detta är t.ex. en av anledningarna till att Svensk Golf har lagt sitt event Tjejstart här den 9–11 juni. Vi kan verkligen känna oss stolta över vår anläggning! 


Extra mycket puls är det förstås i maj, både hos oss och i hela Golfsverige, då många vill komma igång med den nya säsongen. Även om det ibland kan kännas väldigt bokat på banan så finns det lediga tider nästan varje dag, framförallt om man vågar göra sig nya bekantskaper. Det är kul att höra att våra gäster berömmer våra medlemmar som välkomnade och trevliga medspelare.


Vi har mycket att se fram emot under sommaren men jag vill ändå passa på att slå ett slag för våra resor i höst. En nyhet är att jag och Frasse kommer att göra en medlemsresa i oktober med buss till fantastiska Timmendorfer Strand i Tyskland.

 

Hoppas du vill följa med oss på någon resa och att du njuter lika mycket av vår puls här på Ringenäs!

/Maria SkoglundFotograf: Oliwia Johansson

Banan

Under början av denna vecka som varit har banarbetarna luftat alla greener på banan. I måndags luftades greenerna på blå slinga och under tisdagen luftades dem på både gul och röd slinga. Vi gör detta jobb för att gräset ska må bättre och frodas i sommar så att vi bibehåller våra fina greener! Eftersom luftningen kan ha en viss inverkan på hur bollen rullar på greenerna har vi haft en tillfällig lokal regel som ger er lättnad på green under dessa dagar. Den gäller även idag (16/5) på gul och röd slinga. För att läsa mer om detta ber vi dig kika på vår hemsida

Nu när det är många av er som låter flaggan sitta i vid puttning (såsom de nya reglerna tillåter) vill vi passa på att be er vara lite extra rädda om hålkanterna. När man tar upp bollen är det nämligen lätt hänt att kanten vid hålet blir skadat, därför uppskattar vi om ni är extra försiktiga när ni plockar upp bollen ur hålet. Hjälp oss gärna att sprida budskapet till era vänner så att vi alla blir mer varsamma.

Bra att veta
På 18 hål gäller nu tidsbokning mellan kl. 07.00 - 17.50 och under samma tider har vi digital bollränna (inne i receptionen) på 9-hålsslingan. Andra tider är det manuell bollränna utomhus som gäller för både 9 hål och 18 hål. 

Du vet väl också om att du alltid kan se aktuell banstatus hemifrån på vår hemsida eller vår Facebooksida för er som har möjlighet till det, alternativt ringa till oss. Bra att veta är även att vi har banarbete på 9-hålslingan på tisdagar vilket gör att den är stängd på dagtid under dessa dagar. Planerade startförbud kan du alltid se i vår kalender på hemsidan.


Fotograf: Joakim Eriksson

Tävlingar

Första klubbtävlingen Vårslaget by Peak Performance är avklarad och vilken trevlig (och blöt!) dag det blev! Nu är det snart dags för nästa tävling. Redan på söndag den 19 maj arrangeras Damernas Invitational som är en rolig mixed-tävling och som spelas som Fyrboll (bästboll). Därefter är det vår traditionella Gökottegolf torsdagen den 30 maj, där alla morgonpigga golfare tävlar med spelformen Scramble. Du kan anmäla dig till samtliga tävlingar på Min Golfwww.golf.se.

Vi kommer även köra det traditionella matchspelet i år där vi tävlar i en matchstege. En jättetrevlig spelform där du kommer överens med motståndaren vilket datum ni ska spela inom en viss tidsperiod och sedan spelar ni 18 hål match. Vi har ett A-slutspel och ett B-slutspel, så alla får spela minst två matcher var. Du hittar mer information om tävlingen på hemsidan.


Fotograf: Joakim Eriksson

Restaurang

I restaurangen har det varit full fart senaste månaden med mycket hotellgäster, medlemmar och andra restaurangbesökare! Så roligt att det flera gånger nu i maj varit fullbokat hotell och vi dessutom nästan haft helt fullt i restaurangen under luncherna! Så kul att många av er medlemmar tar er tid och njuter av vårt utbud i restaurangen, såväl för att luncha och fika som till att besöka oss under kvällens À la Carte-servering!


Nästa högtid i restaurangen är Mors dag den 26 maj. En underbar trerättersmeny kommer att serveras och du hittar all information om detta på vår hemsida. Boka gärna bord snart om ni vill komma hit och fira mor, då det snabbt brukar bli fullt denna dag.


Vi vill även passa på att redan nu flagga för att restaurangen är abonnerad för ett bröllop lördagen den 1 juni. Restaurang kommer vara öppen som vanligt över lunchen men matsalen inne i restaurangen kommer vara avstängd och istället kommer det finnas ett tält uppsatt utomhus med bord och stolar där man kan sitta och äta. Naturligtvis går det även bra att sitta ute på den vanliga uteserveringen om vädret tillåter. Däremot kl. 15.00 stänger vi restaurangen helt för dagen! 


Medlemsfest 29 juni - Save the date!

Lördagen den 29 juni är det åter dags för vår trevliga medlemsfest. Se till att spara datumet i kalendern och om du önskar komma kan du redan nu anmäla dig via Min Golf. Mer information kommer annonseras längre fram.
Golfutveckling

På klubben sjuder det som sagt av liv överallt, inte minst på träningsområdena! Thomas Lindström och Peter "Frasse" Franzén är ofta fullbokade vilket är roligt, men såklart finns det en del lediga tider för privatlektioner utöver de platser som finns kvar på olika gruppkurser med dem. T.ex. finns det platser kvar på passgolfskortet där du kan träna i grupp och välja mellan 5 pass per vecka. Här kan du enkelt träna alla delar av spelet då det finns sving-, puttning-, chip-, pitch- och bunkerpass! Annars finns även några gruppkurser i närspel och camps för de yngre i sommar i form av knatte- och juniorcamps att välja mellan.


Resetips!

Vi vill även passa på att tipsa lite om kommande resor med Ringenäs. Det kan just nu kännas långt dit, men faktum är att resorna vi åker till efter sommaren och i höst närmar sig deadline och därav vill vi ta tillfället i akt att berätta lite mer om våra dem. 


Frasse framhäver att Costa Navarino helt klart är ett av det bästa resmålet de har varit på, därför har de valt att åter arrangera en resa dit i höst. Allt ifrån service till träningsmöjligheter är av toppklass på denna resort. Dessutom spelas två läckra golfbanor under resan och på en ledig dag finns det trevliga utflyktsmål att besöka för den som önskar. Även vår delägare Tommy Gren instämmer med att det är den bästa resort han varit på och vi vet att fler av våra resedeltagare från förra året var otroligt nöjda!


För er som inte vill åka lika långt har vi dock en trevlig nyhet. Nämligen en medlemsresa med buss till tyska Timmendorfer Strand. Under denna prisvärda fyradagars resa kommer vår klubbchef Maria och Frasse och ta hand om deltagarna där det blir fokus på spel och trevlig gemenskap. För er som vill uppleva en resa med en mängd smakupplevelser och trevlig golf finns även en Golf & Gourmet-resa till Italien i höst. Där följer stjärnkocken Stefan Holmström med och guidar er genom mat och vin från regionen.


Du hittar all information om dessa tre resor på vår hemsida.


Fotograf: Ann-Marie Klarén

Shopen

Ännu fler demodagar stundar på Ringenäs! Passa på att besök oss under dessa tillfällen och få träffa experterna från olika sko- och klubbmärken! Under våra demodagar kan du boka en tid för att få en egen stund med leverantörens expert, eller så kan du självfallet bara kika förbi och kolla utbudet. Nedan kan du se vilka kommande demodagar vi har:


22 maj kl. 15.00-18.00 - Skodemo med FootJoy

30 maj kl. 11.00-15.00 - Klubbdemo med Callaway

1 juni kl. 11.00-14.30 - Klubbdemo med Titleist
Följ oss gärna på Facebook & Instagram

På både Facebook och Instagram kan du följa vad som händer på Ringenäs varje dag. Klicka på ikonerna nedan för att enkelt hitta just våra sidor på dessa sociala medier. Klicka gärna i att följa oss på dessa sidor så kan du få uppdateringar direkt i t.ex. mobilen. 

  

Golfens dag

Välkommen till Ringenäs Golfklubb lördagen den 25 maj – då är det Golfens dag med prova-på-golf och andra roliga aktiviteter för hela familjen! 


Vi utlovar en härlig dag på världens vackraste idrottsplats för alla - så ta gärna med dig vänner och familj som är nyfikna på golf. De kommer då får en rolig introduktion till vår fantastiska idrott och du har chansen att få nya spelkompisar. Det kommer finnas flera olika aktiviteter under dagen. T.ex. kommer Ingrid Lindblad intervjuas och hålla en clinic vid två tidpunkter på dagen. För de mindre kommer det finnas möjlighet att prova på knatte- och juniorträning! Shopen kommer även ha extra rea denna dag för dig som kanske vill fynda och restaurangen är öppen som vanligt för frukost, lunch, fika och kvällsservering. 


Mer information och hela programmet för Golfens dag hittar du på vår hemsida.
Öppettider

Shop & reception

Måndag - torsdag kl. 07.00-19.00

Fredag - söndag kl. 07.00-18.00


Restaurang

Måndag - söndag: kl. 07.00 - 20.00. 
Lunch serveras måndag - söndag mellan kl. 11.30-14.30.
Bistromeny går att beställa från mellan kl. 11.30-19.00.
À la carte meny går att beställa från mellan kl. 18.00-20.00 

Det händer framöver: 

   

Golfutveckling
Här kan du se det aktuella kursutbudet.

boka starttid
Klicka här för att boka starttid på 18-hålsslingan.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.