Ringenäsbladet nr 3-2018

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 3-2018
Ringenäsbladet nr 3 - 18

Klubbchefen har ordet - Plötsligt händer det...

Vem kan tro att hela banan var snötäckt för drygt en vecka sedan. Ett kast från -2 till + 20 inom loppet av bara några dagar. Det strömmar av liv här på anläggningen. Medlemmar, gäster, säsongsarbetare och flyttfåglar kommer tillbaka till oss med värmen och ljuset.


Idag öppnade vi också äntligen 18-hålsslingan på banan. Den ser riktigt fin ut efter vintern, men precis som våra vinterbleka ben behöver den ges en försiktig start i vårsolen, så vårda den ömt. 


Restaurangen har tagit fram en ny cateringmeny till sommarens och vårens alla fester, den tänker i alla fall jag använda mig av, så jag kan tillbringa mer tid på banan. Detta behövs då min nya sving fortfarande är under utveckling. Den fungerar alldeles utmärkt med Thomas i studion, men ute på banan växer hornen ut igen. Tålamod och långsiktighet är ett av årets mål för mig. Jag tror det blir min allra största utmaning. 


Missa inte informationen här nedan om alla nyheter vi har på gång. 

Önskar er alla en fin fortsättning av april!

/Maria SkoglundBanan

Idag kl. 13.00 öppnade vi 18-hålsslingan för säsongen! I samma stund stängde vi även 9-hålsslingan under en period framöver pga att den behöver vila för att återhämta sig från vinterns spel. Du som är 9-hålsmedlem kommer under denna tid istället kunna spela på 18-hålsslingan utan extra kostnad. 


Greenen på gul 2 har tyvärr ett litet svampangrepp och kan upplevas som "studsig" men annars är redan banan riktigt fin! Nu är det även okej att använda golfbil igen. Observera att det är väldigt blött bara efter vägen fram till fairway på blå 7, så där ber vi er följa markerad väg och ta det försiktigt.Tävling

Nu drar snart golfsäsongens tävlingar igång igen! På söndag den 29 april är det dags för första klubbtävlingen Vårslaget by Peak Performance! Det är en singeltävling med A-, B- och C-klass som också ingår i årets Order of Merit. Är du intresserad kan du läsa mer om tävlingen här. Hela tävlingsprogrammet hittar du som vanligt på vår hemsida och anmälan görs enklast på golf.se!
Restaurang

Äntligen lite sol och värme. Nu till helgen förväntar vi oss att det är många besökare och vi är beredda: utemöblerna är på plats, korven är värmd, mackorna bredda och ölen inkopplad! Varmt välkommen!


Vårt nästa evenemang är den 18 april då Tomas Ericson besöker oss och håller i en vinprovning med spanska viner. Det finns fortfarande några platser kvar, så anmäl er gärna på hemsidan om ni vill vara med.


Den 25 april är det även åter dags för den årliga modevisningen som Damkommittén arrangerar. På Modevisningen visas årets nyheter upp från NICCO, VI TVÅ och Ringenäs Shop. Det kommer även serveras en god och riklig buffé till. Biljetter finns att köpa hos oss i restaurangen.Golfutveckling

Känns golfsvingen lite rostig efter vintern så kan det passa bra att kika in vårt kursutbud. Vårens passgolf startar upp nästa vecka och sedan börjar även sommarterminen för utvecklingskortet, juniorer och knattar under vecka 18. Vi kommer även ha några intensivkurser i närspel som kan passa den som bara snabbt vill fräscha upp det korta spelet! Den 29 april är det även dags för årets första Trivselgolf där vår klubbchef Maria kommer gå med ut och spela!Shopen & receptionen

När säsongen drar igång tycker vi på Ringenäs alltid att det är kul att så testa säsongens nyheter inom golfklubbor! Därför har vi flera demodagar på gång:

- Lördagen den 14 april gästar Titleist oss mellan kl. 10.00-14.00.

- Onsdagen den 18 april kan du prova wedgar från Cleveland kl. 14.00-18.00.

- Torsdagen den 19 april kommer Ping att finnas på plats kl. 14.00-18.00.

- Torsdagen den 26 april finns Callaway på plats kl. 14.00-18.00.
Bagbricksetiketter

Nu finns årets bagbricksetiketter i receptionen som du som medlem kan hämta ut. Som medlem på Ringenäs GK får du en bagbricka och varje år när ditt medlemskap är betalt kan du hämta ut årets etikett. Etiketten sätts på din bricka som du har synlig på bagen. Denna etikett betyder att du betalt ditt medlemskap och har rätt att spela på vår bana utan att erlägga greenfee. Tänk på att be om din etikett nästa gång du kommer hit innan du ska ut och spela! 


Om du inte har någon bagbricka är du välkommen att hämta en i receptionen. Om du ändrat ditt medlemskap till en annan variant ber vi dig också komma inom receptionen och hämta en ny bagbricka då vi har olika färger för olika typer av medlemskap.Hotell & Konferens

Vi vill passa på att presentera Anna Käll som numer är vår nya hotell- och konferensansvariga. Hon har arbetat inom servicebranschen i mer än 25 år och då främst inom hotell och konferens. Den första februari började hon jobba hos oss och hon känner att hon fått ett drömjobb. "Underbar miljö, jätteläckert hotell med massor av möjligheter och fantastiska arbetskamrater", berättar Anna. Hon hälsar att om ni har vägarna förbi receptionen blir hon jätteglad om ni vill komma och hälsa på henne!


Öppettider

Shop & reception:

Denna vecka har vi öppet måndag - söndag kl. 07.00-17.00, men fr.o.m. den 16/4 gäller följande öppettider:

Måndag - torsdag kl. 07.00-18.00

Fredag - söndag kl. 07.00-17.00


Restaurang:

Måndag - söndag kl. 07.00-20.00

Lunchen serveras mellan kl. 11.30-14.30

Bistromenyn serveras mellan kl. 11.30-19.00

À la carte serveras från kl. 18.00


Det händer framöver:  Golfutveckling
Här kan du se det aktuella kursutbudet.

boka Starttid
För att boka starttid på vår 18-hålsslinga kan du klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.