Våren är här

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Våren är här
Ringenäsbladet nr 2 - 19

Klubbchefen har ordet

Våren är här - även om det regnar ibland!


Mars är ju den första vårmånaden och vi har mycket att se fram emot. Jag måste säga att banan ser otroligt fin ut och håller alla tummar att vi kan öppna enligt planen, vilket är den sista helgen i mars. 


Februari och mars har bjudit på mycket utbildningar och erfarenhetsutbyten för oss i personalen. Tillsammans med Svenska Golfförbundet, Golfadministratörernas förening, Balance Golf och Swedish Greenkeepers Association har vi utvecklat oss och nu känner vi oss väl rustade och laddade inför säsongen. Rekryteringen av personalen inför säsongen är nästintill klar och successivt börjar våra "säsongare" att jobba igen. Mars bjuder förutom på Grand Opening även på en städdag på banan och på en introduktion för nya medlemmar. Jag hoppas att så många som möjligt kommer att delta på städdagen, då vi behöver hjälp med att få banan extra fin till öppningen! Hoppas vi ses där!


/Maria Skoglund

Banan

Banan ser ut att ha klarat vintern väldigt bra och nu hoppas vi på att vädret är med oss så att vi kan öppna 18 hål på Grand Opening som är helgen den 30 och 31 mars! Vi har dock fortfarande mycket vatten på banan pga. den stora mängden nederbörd som kommit den senaste tiden.  Skulle det vara så att vi framöver får ännu mer nederbörd kanske vi kommer behöva stänga banan under en tid. Detta beror på att det bildas stora vattenansamlingarna på t.ex. fairway av regnet och de tar lång tid att torka upp nu eftersom marken fortfarande är väldigt mättad och växtligheten ännu inte kommit igång. För att se aktuell banstatus kan ni kika på vår hemsida.

Städdag på banan

Söndagen den 24 mars har vi städdag på Ringenäs Golfbana och vi önskar be alla medlemmar som har möjlighet att hjälpa oss med att rensa upp efter vintern. Vi räfsar bland annat ihop pinnar och löv som trillat ner som banpersonalen sedan plockar upp. Vi samlas vid maskinhallen kl. 10.00 för att få instruktioner från vår banpersonal om vad som behöver göras på banan. Vi håller på fram till kl. 12.00. Medtag gärna räfsa eller kratta då det är svårt för oss att ha så det räcker till alla. Efter avslutat arbete bjuder ICA Supermarket Vallås på korvgrillning.
Tävlingar

Nu finns tävlingsprogrammet ute på vår hemsida. Passa på att gå in redan nu och se vilka datum det är som gäller i år och planera in de i kalendern. En rolig nyhet för året är en 4-manna tävling med avslutande middag som kommer släppas inom kort, håll ögonen öppna efter mer information.


Restaurang

Rekryteringen av all sommarpersonal börjar falla på plats och det känns som vi kommer bli ett kanongäng i sommar. Så vi är nu redo när det nu börjar bli lite mer puls i restaurangen efter en lugnare vinterperiod. Den 10 mars dukade vi t.ex. upp vår populära brunch och den blev mycket uppskattad. Hade ni ingen möjlighet att komma då så får ni nya chanser i höst då vi planerar fler tillfällen. Den 18 mars ändrar vi även våra öppettider då vi kommer ha öppet fram till kl. 20.00 på måndagar - torsdagar för À la carte servering. Läs gärna mer om våra öppettider längre ned eller på vår hemsida.


Till påsk kommer vi servera en fantastisk påskbuffé, både på påskafton och påskdagen, och här har vi redan tagit emot flera bordsbeställningar. Så vet ni att ni vill äta hos oss under denna högtid, passa på att boka bord redan nu innan vi blir fullbokade. Läs gärna mer om vår påskbuffé på hemsidan.


Vi kommer även att piffa till uteserveringen och göra den lite mysigare i år. Vår förhoppning är att ni kommer vilja sitta här och njuta på uteserveringen långt in på kvällskvisten!
Golfutveckling

Denna vecka är våra golfutvecklare Thomas och Peter "Frasse" på golfresa till Gran Canaria med ett stort gäng golfare som får massor av träning och coachning på banan. I höst kommer fler chanser att åka på golfresa med dem. Läs gärna mer om alla våra golfresor på vår hemsida!


Snart är även säsongen igång rejält här på hemmaplan och för er som är sugna på att utveckla er golf finns hela kursutbudet nu publicerat på hemsidan, med undantag för Passgolfens schema som kommer lite senare. Det går dock bra att redan nu köpa passgolfskortet för sommaren. Nytt för i år är att passgolfen löper under en längre tid, dvs. 13 veckor istället för 8, och du får tillgång till 65 pass istället för 40. Vi hoppas att detta upplägg blir lika populärt som innan!


 


Grand Opening i shopen

Nu laddas shopen upp för fullt med vårens nyheter! Vi har några nya klädmärken för året som är på väg in vilket vi tycker är väldigt kul, men självfallet har vi även många återkommande favoriter. Den 30 och 31 mars är det Grand Opening här på Ringenäs vilket betyder massor av extra fina erbjudanden i shopen!
Damkommitténs modevisning

Damkommittén önskar alla Ringenäs medlemmar  varmt välkomna till deras årliga modevisning, onsdagen den 10 april kl. 18.30 på Ringenäs Restaurang. Under kvällen kommer Damkommittén presentera årets aktiviteter samtidigt som ni får njuta av en god middagsbuffé och trevlig modevisning. Under modevisningen får vi se årets nyheter med både herr- och damkläder samt skor (som inte bara är för golf) från RINGENÄS SHOP och NICCO! 

Köp din biljett i restaurangen för 250 kr/person (endast kontant betalning eller via Swish). Det ingår buffé, ett glas vin, öl eller alkoholfritt alternativ, samt modevisningen. Läs gärna mer på hemsidan.
 


Informationsträff för nya medlemmar

Söndagen den 24 mars kl. 15.00-17.00 vill vi passa på att bjuda in er som nyligen blivit medlemmar hos oss till vår planerade informationsträff. Vi träffas i restaurangen där vi bjuder på fika och informerar om lite allt möjligt gällande Ringenäs Golfklubb. Vi kommer även ha en liten rundvandring för att visa hela anläggningen.

Om du är ny medlem och önskar komma på vårt informationsträff kan du anmäla dig genom att ringa 035 16 15 90 eller maila golf@ringenasgk.se. Varmt välkommen!


Öppettider

Shop & reception

Måndag - fredag: kl. 07.00-15.00


Restaurang (t.o.m. den 17 mars)

Måndag - fredag: kl. 07.00 - 15.00. 
Lördag - söndag: kl. 11.30 - 15.00. 
Lunch serveras måndag - söndag mellan kl. 11.30-14.30. 

Restaurang (fr.o.m. den 18 mars)

Måndag - torsdag: kl. 07.00 - 20.00. 
Fredag - söndag: kl. 07.00 - 16.00. 
Lunch serveras måndag - söndag mellan kl. 11.30-14.30.
Bistromeny går att beställa från mellan kl. 11.30-19.00.
À la carte meny går att beställa från mellan kl. 18.00-20.00 


Det händer framöver: 

* Så länge vädret tillåter öppnar 18-hålsslingan!
   

Golfutveckling
Här kan du se det aktuella kursutbudet.

boka starttid
Klicka här för att boka starttid på 18-hålsslingan.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.