Ringenäsbladet nr 2

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 2
Ringenäsbladet nr 2

Klubbchefen har ordet - I väntans tider

I morse när jag steg ur bilen kände jag första gången sedan november den välbekanta doften och ljuden av morgonen på en golfbana. Nyklippt gräs, fågelkvitter och nybryggt kaffe - Det ger mig lycka i hela kroppen. Även om vädret växlar så är det ljusare och längre dagar. Sädesärlan har kommit, vår personalstyrka samlas igen och våra första golfgäster har börjat anlända. Nu börjar det bli tid att dela med sig av vår vackra anläggning. Vi är alla fulla av förväntan och laddade för den kommande säsongen. Själv har jag fullspäckat med aktiviteter i april. Jag ser t.ex. verkligen fram emot att få medverka på uppstarten för Damkommitténs Modevisning den 12 april, som jag hört ska vara något alldeles extra och startskottet för säsongen. Mer information om vad som händer på Ringenäs kan du läsa nedan. Jag hoppas att jag ska få till en och annan golfrunda i påsk, för nu är jag riktigt sugen att ge mig ut på banan. Hoppas vi ses där! Önskar dig en underbar april och en Glad påsk!
/Maria Skoglund

 

Banan

Nu väntar vi på att gräset ska börja växa på banan så att vi ser alla nya klipplinjer. Banans utseende är även förändrat genom vår trädröjning, igenlagda bunkrar, renoverade bunkrar, tee ombyggnader, rensning/urgrävning av dammar. De nya tee-skyltarna kommer att sättas upp till påsk. 
Från och med fredag den 7 april är det tidsbokning som gäller på 18-hålsslingan.

Digital bollränna! 

Från och med fredagen den 7 april är det digital bollränna som gäller på 9-hålsslingan. Det kommer fungera på samma sätt som en vanlig bollränna fast det är i datorn inne i receptionen. Ni kan inte boka någon tid i förväg utan när man kommer till klubben så blir ni erbjudna nästa lediga tid – precis som i bollrännan. Fördelen är att du som spelare får veta vilken starttid du har och behöver alltså inte hålla koll på bollrännan för att se när det är din tur. Vi kommer även undvika problemet som har varit när röd slinga har varit 9-hålsslinga – att det står flera bollar i backen upp till första tee. Har ni några frågor är det bara att höra av er till receptionen. Ha tanken att det är på samma sätt som tidigare fast det är i datorn och ni får en fast starttid. 

Tävling

Klubbens tävlingsprogram ligger nu ute på hemsidan och på golf.se. Anmälan är öppen till alla årets tävlingar, så ta fram er kalender och planera in årets alla höjdpunkter. Gå gärna in på hemsidan och läs mer om vår nya bonustävling Order of Merit.


  

Restaurang

På påskafton och påskdagen, mellan kl 11.30-15.00, dukar vi upp en härlig påskbuffé med allt som hör påsken till, som t.ex. sill, ägg, Jansson och lax. Läs gärna mer om påsken på vår hemsida och boka gärna bord på 035-161598 eller online på vår bordsbokning

Reception

Bagbricksetiketter finns nu att hämta i receptionen och för dem som önskar skåp finns det ett fåtal Överskåp lediga i ”gamla bagboden” och det är först till kvarn som gäller. Prata med tjejerna i receptionen om detta.

Shop

Under våren kommer vi att ha flera olika demodagar här på Ringenäs:


- Klubbdemo med Ping - Annandag påsk den 17 april kl. 12.00-16.00
- Klubbdemo med Titleist & Callaway - söndagen den 30 april kl. 11.00-15.00
- Skodemo med FootJoy - tisdag den 2 maj kl. 15.00-18.00


Missa inte heller att ta med dina medlemserbjudanden som du fått i brevlådan när du besöker oss. 


   

Golfutveckling

Vi har under helgen haft ett trevligt besök av Svensk Golf som haft kick-off med sitt "gör om mig" projekt. Parallellt har även vårt egna projekt - Ringenäs Gör om mig - dragit igång och du kommer kunna följa våra golfare på vår hemsida och även på Facebook och Instagram under hela säsongen.


Under våren kommer vi ha flera roliga sätt att utveckla sin golf: 

Passgolf - med tillgång till 48 st pass under v.16-23

7-veckorskurser

Svingkurs på 3 veckor
Närspelskurspå 3 veckor
Damdag - en heldag med väninnorna på banan 

I påsk kommer vi även att köra Trivselgolf igen och för dig som kanske känner någon som vill börja spela golf har vi även en nybörjarkurs redan 14-16 april. Du kan enkelt hitta alla våra kurser och boka online här.

Ringenäs junior- & knatteträningar för säsongen är öppen för anmälan, du kan läsa mer detta på vår medlemssida på hemsidan.

Hotell

Inför påsk har vi tagit fram ett medlemserbjudande, där du får 20 % rabatt på boende för nära och kära som kanske kommer på besök. Samtliga rum har havsutsikt med balkong eller terrass och självklart ingår även en härlig frukost. Erbjudandet gäller under perioden 14-17 april 2017. Uppge PÅSKLOGI samt golf-id vid bokning.Det händer i april:

  • Klubbdemo med Ping - Annandag påsk den 17 april kl. 12.00-16.00
  • Klubbdemo med Titleist & Callaway - söndagen den 30 april kl. 11.00-15.00
  • Skodemo med FootJoy - tisdag den 2 maj kl. 15.00-18.00
Hej Alla kära månadsutvecklingsgolfare!

P.g.a. att Erik är på semester denna vecka försvinner tyvärr drop-in möjligheten ikväll.

Du är istället varmt välkommen nästa torsdag, den 6 april kl. 18:00!

Ha en fin vecka till dess!

golfutveckling
Boka klubbutprovning eller  golfutveckling för privat eller gruppkurs här.

Boka tid
Vill du boka en golftid på Ringenäs Golfbana klicka här.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.