Ringenäsbladet nr 1-2018

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet nr 1-2018
Ringenäsbladet nr 1 - 18

Klubbchefen har ordet

En seger för golfen! Golfen ses som friskvård och en folksport.

Golf är en jämlik och ålderslös idrott, nästan alla kan spela golf mot vem som helst; man eller kvinna, ung eller gammal. Det gör den till en folksport och väldigt speciell och unik sådan. En sport du kan ägna dig åt ett helt liv - för alla som behöver röra på sig och vill vara utomhus, men också för de som vill tävla och satsa på elitnivå. Det ger friskare människor och är faktiskt inte dyrare än gymträning eller hockey. En typisk dag här på Ringenäs speglar allt detta. Från minstingarna som får sina första golfintryck med Peter "Frasse" Franzén och Thomas Lindström till våra MTT-golfare som flitigt använder banan i ur och skur varje vecka året runt. Det är med glädje jag ser att vår idrott äntligen blivit accepterad som friskvård och idrott, istället för en lyxsport för ett utvalt segment. 


Du missar väl förresten inte vårt årsmöte på onsdag den 7 februari kl. 18.00 på Tylöbäck?

Förutom Klubbens ordinarie årsmötet kommer jag att gå igenom resultatet från höstens genomförda medlemsundersökning och även berätta en del av vad som händer framöver. Hoppas vi ses där!

/Maria SkoglundBanan

Det har varit väldigt blött på vissa ställen på banan och nu när det är så kallt så ber vi dig tänka på att vara försiktig, då det kan vara oerhört halt på vissa platser.


Vi vill också passa på att be er att undvika att gå i de "stigar" som börjat träda fram på banan, för att försöka skona gräset så mycket som möjligt nu under vintern. Tänk även gärna på att lägga tillbaka de lånade fairwaymattorna i korgarna vid klubbhuset. Vissa lägger dem uppe vid första tee, som såklart är en snäll tanke, men som tyvärr kan resultera i att inte alla hittar dem.


Annars håller vi som vanligt på att röjer på banan så här års. Exempelvis är vi på väg att ta bort lite stenar på röd 7 för att få en bättre spelyta.Tävling

Tävlingsprogrammet för 2018 är nu bestämt och anmälan släpps måndagen den 12 februari. Ni hittar då alla våra tävlingar på vår hemsida. Ringenäsveckan är precis som vanligt v. 29. En förändring som vi varit tvungna att göra är att vi har fått flytta Två Generationer (som brukar spelas på söndagen precis före Ringenäsveckan) eftersom vi arrangerar SM för D30 och D50 helgen v. 28. Håll utkik på hemsidan för hela programmet!


Några av Ringenäs elitspelare (Oliver Larsson, Lynn Carlsson och Oskar Gustavsson) njuter av det vackra vädret!

Restaurang

Restaurangen slog upp dörrarna den 8 januari och det var fantastiskt roligt då det blev fullt ös från dag ett. Förutom alla lunchgäster har vi även haft många konferenser med både återkommande företag och nya som hittat hit. Alla är väldigt nöjda med både lokaler, omgivning och mat - Det är verkligen roligt att Ringenäs pulserar även så här års!


Annars ligger restaurangen i startgroparna inför att vårsäsongen drar igång och vi har försökt ta till oss så mycket som möjligt av det som framkom i medlemsenkäten. Under våren planerar vi att arrangera några event innan säsongen startar upp för fullt. Så håll utkik på vår hemsida och Facebook-sida!


Golfutveckling

Även golfutvecklarna arbetar mycket med planering så här års och längtar för fullt till säsongen är igång igen. Innan det är dags, vill dock golfutvecklarna gärna passa på att träffa dig och prata golf. Därför bjuder de in dig som medlem under perioden 1 februari till 18 mars på en kostnadsfri personlig konsultation. Du kan läsa mer om vad du får i en personlig konsultation på vår hemsida.
Shopen & receptionen

Den 14-18 februari passar vi på att tömma shopen genom en stor rea, innan vårens alla nyheter kommer in. Vi har rea på kläder, skor, bagar, klubbor och bollar! Välkommen in att fynda!För dig som även är nyfiken på när vi ska arrangera demodagar i år blir första tillfället under påskhelgen.


Öppettider

Shop & reception:

Måndag - fredag kl. 07.00-15.00

Lördag - söndag stängt


Extraöppet för rea i shopen: 

Onsdag-fredag 14-16 februari kl. 07.00-18.00

Lördag & söndag 17-18 februari kl. 11.00-15.00


Restaurang:

Måndag - fredag kl. 07.00-16.00

Lördag och söndag kl. 08.00-16.00

Dagens lunch serveras måndag - söndag kl. 11.30-14.30


Det händer framöver:  

  • 7 februari kl. 18.00 - Årsmöte på Tylöbäck
  • 14-18 februari - Utförsäljning i shopenGolfutveckling
Här kan du se alla kurser vi har publicerade just nu.

Årsmöte 7 feb
Välkommen på Årsmöte den 7 februari kl. 18.00 på Tylöbäck! Klicka här för att läsa mer.

Restaurang
Här kan du läsa mer om Ringenäs Restaurang.