Ringenäsbladet februrari 2017

Ser mailet konstigt ut? Läs webbversionen av nyhetsbrevet här
Ringenäsbladet februrari 2017
Ringenäsbladet
Klubbchefen har ordet
Vinter på en golfanläggning-Över alla förväntningar
Jag har det hedrande uppdraget om att en gång i månaden få möjligheten att berätta vad som händer här på Ringenäs. Du som medlem är vår viktigaste ambassadör och det är viktigt att ni alla är delaktiga och hålls informerade om vad som händer på anläggningen.T.ex. vill jag tipsa om att du kan läsa klubbens protokoll, såsom årsmötesprotokollet, på vår hemsida. 

Här har varit full aktivitet under hela vintern. Restaurangen har varit välbesökt och banan igång. Vi har verkligen blivit en året runt anläggning. Ett andra hem för många, såväl MTT-golfarna, som vår Julia Engström som sitter och pluggar i omklädningsrummet mellan sina träningspass. En ny upptäckt för mig personligen är att det faktiskt går att spela golf året runt. Jag trodde nog aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle bli en ” vintergolfare”. men riktigt kul är det. Att gå ut en 9-hålsrunda i vinterväder och avsluta med lunch eller en kopp kaffe i klubbhuset ger en go känsla. Har du inte provat rekommenderar jag att ta din nästa promenad på banan med klubborna i högsta hugg. 

Hos oss på kansliet är det nu full aktivitet för att planera den kommande säsongen. Tävlingar ska på plats, kurser planeras, scorekort beställs, shopen laddas med nya varor och en massa annat. Jag vill även passa på att tacka Annelie och Lasse för sina fina insatser och önskar dem båda varmt lycka till i framtiden! Samtidigt vill jag önska vår nya Hotell-och konferensansvarig Caroline Hygrell Andersson samt kökschef Jonas Lindberg välkomna till oss! 

Jag har ju vilat golfen i ett par år så ett antal timmar på golfutveckling har också fått läggas. Med det i åtanke, glöm inte att följa vårt Ringenäs Gör Om Mig projekt. Tre lyckligt lottade golfare får möjligheten att tillsammans med våra golfutvecklare ta sin golf till nästa steg genom att träna som ett proffs.  

Jag önskar er alla en fin mars så ses på rangen eller i klubbhuset. 

Maria Skoglund

Bana, Tävling & medlemslotteri
Banan
Projektet med Magnus Sunesson fortlöper på banan, där flera tees förbättras och bunkrar grävs om och fylls igen. Allt för att få banan färdig till öppning, vilket kommer ske så fort väder och markförutsättningar tillåter. Vi är glada att vi fram till dess kommer fortsätta att ha röd slinga öppen med ordinarie greener. Även rangens nya platser är snart klara för att användas. Du kan följa vårt arbete på banan på vår hemsida.

Tävling
Tävlingsschemat 2017 är i stort sett klart och kommer inom kort läggas ut på vår hemsida

En stor nyhet i år är att vi kommer ha en extratävling över hela säsongen i form av Order of Merit. Det innebär att du som tävlingsdeltagare samlar poäng under sex utvalda tävlingar där det gynnar dig att delta i fler tävlingar än att spela bra i enstaka tävlingar. Gå gärna in på vår hemsida och läs mer om denna roliga nyhet och du – första priset är medlemsavgiften i Ringenäs Golfklubb 2018!

Vinnare i medlemslotteriet!
Vi vill gratulera våra tre vinnare av vårt årliga medlemslotteri, som du som medlem automatiskt är med i när du betalar in årsavgiften före den 31 december. Stort grattis till 1:a pristagare Julia Lind (vinner 5 000 kr i shopen), 2:a pristagare Agneta Torén (vinner 2 000 kr i shopen) och 3:e pristagare Rutger Herlin (vinner 1 000 kr i shopen)! Vinnarna meddelas per post.


Restaurang
Restaurangen kommer från 13 mars hålla öppet även kvällar. Vi fortsätter med våra lyckade traditionella söndagsluncher och kommer under våren att börja med catering för alla tillfällen. Du kan läsa mer om restaurangen här.

Missa inte våra presentkort med 10% rabatt i restaurangen när du laddar kortet med minst 1000:-. För juniorer (t.o.m. 16 år) gäller 30 % vid minst 500:- laddning.

Restaurangen vill passa på att önska glad fettisdag idag!

Shop & Golfutveckling
Shopen
Tessan håller på att fylla hyllorna och väggarna i shopen med nyheter i både klädes- och utrustningsväg, en rolig nyhet tycker vi är solglasögonen från Henrik Stenson som kommer i mars. Vi har även precis fått in alla demoklubbor och fyllt studion så vi är redo för dig som önskar boka en klubbutprovning.

Öppettiderna är mån-fre kl. 8-15 fram till Golfstores årliga Grand Opening den 25-26 mars. Då utökar vi våra öppettider och håller även helgöppet.

Golfutveckling 
Vi brukar säga att man inte tränar inför OS under OS - så nu tycker vi det är hög tid att lägga upp träningsplanen så att du hittar känslan igen innan säsongen drar igång. Om du inte vet hur du ska träna, så kan vi tipsa om att boka en personlig konsultation - helt kostnadsfritt. Annars kanske en temakurs eller passgolfen som kommer tillbaka i år kan passa dig? 

För våra knattar och juniorer är det snart dags att anmäla sig till sommarterminen. Tour- & tävlingsgrupperna startar v. 16 medan tränings- och knattegrupperna startar v. 18. Nytt för i år kommer bli att anmälan sker online, men mer information om hur detta kommer gå till, kommer inom kort.


Hotell
Har du besök över påsk? Hos oss kan din släkt och dina vänner bo på bästa sätt.
För att boka online, klicka här.

Boka tid
Vill du boka en golftid på Ringenäs Golfbana klicka här.

Golfutveckling
Klicka här för att se vilka fler kurser vi har på Ringenäs.