Tack för 18 fantastiska år!
 
Det är med både glädje och sorg jag skriver detta.
 
Tack!
Efter 18 fantastiska år har bestämt mig för att hoppa på en ny utmaning. Jag kommer att vara kvar i golfbranschen men inte på Ringenäs GK och Halmstad utan ha hela Sverige som arbetsplats.
Jag kommer from 11/1 2016 vara stationerad i Malmö och vara ansvarig för SGA dvs Swedish greenkeepers association.

Glädjen består självklart i att börja med en ny utmaning. Och sorgen ligger i att lämna en arbetsplats som betytt så mycket för mig.

Det är få förunnat att få jobba på en så härlig plats som en golfklubb. När man sedan får jobba på en av Sveriges absolut bästa klubbar kan man inte önska mycket mer. 

Att börja som pro på Ringenäs 1998 var kul. Att se hur juniorerna utvecklades från vanlig juniorgolf till Sverigeelit var fantastiskt. Och när Josephine Jansson vann JSM var det största bedriften i Ringenäs GKs historia. Ingen visste då att hon skulle vinna flera EM guld och sedan följas av ännu fler juniorer som vinner både SM, EM guld och tom VM medaljer. Den idrottsliga utvecklingen har verkligen varit enastående.

Svårare att mäta men minst lika glädjande har klubbens utveckling varit. När jag kom hit 1998 visste nästan ingen i landet vad Ringenäs vad. Och de som visste hade inte alltid något positivt att säga. Nu, 18 år senare, vet de flesta vad Ringenäs är. 
Och både klubb, anläggning och spelare möts med respekt.
Och med den förändring som skedde från år 2006 märkte jag hur medlemmars attityd förändrades. Man blev stolt över att vara medlem i Ringenäs GKs. Men den familjära och hjärtliga stämning behölls i klubben, trots alla idrottsliga och kommersiella framgångar som skett. Det kändes som allt bra bevarades samtidigt som vissa saker förbättrades.

Och när jag frågade Gunnar Håkansson, generalsekreterare i Svenska golfförbundet, om han kunde komma och inviga vårt hotell svarade han:
- Klart jag kommer. Vi har koll på vad ni gör i Ringenäs, vi gillar det och vi vill gärna vara med på er invigning och gärna lyfta fram er som ett gott exempel.
När man hör det känner man stolthet och glädje.

Samma glädje och stolthet har jag funnit i den härliga, och ständigt ökande, Ringenäs Business klubben. Där det fanns 32 st företag (sponsorer) år 2006. Idag är antalet 125 st företag. Och vilken glädje de har spridit både inom gruppen men även till övriga medlemmar.

Att få göra den här resan med fem delägare har varit otroligt spännande. Det har blivit många spännande och roliga möten sedan år 2006. Och jag kan konstatera att jag numera har några av mina allra närmsta vänner bland ägarna till banan. Och bara den vänskapen har varit värd resan. 

Eftersom jag känner herrarna som äger Ringenäs så väl kan jag med gott samvete säga att bättre ägare till Ringenäs finns nog inte att hitta. 

Med dessa rader skulle jag vilja tacka alla fantastiska medlemmar, sponsorer, delägare, jobbakompisar för 18 fantastiska år som anställd på Ringenäs GK. Det som gör det hela mycket lättare för mig är att jag kommer att fortsätta att vara medlem i Ringenäs GK. 
Men fortsättningsvis kommer jag att befinna mig på andra sidan disken för att inte tala om när jag är ute på vår fantastiska bana och njuter av spelet golf.

Stort tack!


Mvh

Göran Tyrsing


 
Avregistrera mig från nyhetsbrevet