Höstgolf!
 
Än är det många fina golfdagar kvar på året.
 
Underhåll på banan
Idag tom onsdag kör våra duktiga greenkeepers igenom banan. De hålpipluftar greenerna och fyller i hålen med sand (dressar). I det här fallet är det ganska mycket sand som dressas på greenerna. Därför är det bra att man inte spelar direkt efter då det är sand och hål i greenerna.
Men när vi öppnar på torsdag (ev onsdag sen em) har alla moment gjorts och banan är i spelbart skick igen även om arbetena kommer att märkas. Vanlig lättdress gör att greenerna blir jämnare och bättre direkt. Men hålpiplufta och dressa tyngre gör man för att få en bättre och stabilare yta samtidigt som gräsplantan stärks. Mer långsiktigt alltså, men minst lika viktigt. Greenerna kommer även att djupvertikal skäras för att få bort organiskt material. Därefter, på onsdag em, kommer de att vältas. OM banan öppnar innan torsdag morgon kommer det att vara med oklippta greener. Bearbetningen gör att de inte kan klippas förrän torsdag morgon.

Anledningen till att vi, sedan förra året, gör som stora delar av Europa och brittiska öarna dvs lägger mycket arbete på en vecka är att gräset mår bättre av det och ni som medlemmar slipper bli störda många gånger under säsongen. Nu komprimeras många arbetsmoment till tre dagar istället.
Ingrid bäst i sverige
Nu var de framme igen! 
Vilka duktiga juniorer vi har i klubben. 
Ingrid Lindblad vann JMI (Junior Master Invitational) med scoren 73,75,72 på Haverdals GK i helgen. 
Ingrid är nu rankad 1.a i Sverige i sin ålder. Även Lynn Carlsson spelade fantastiskt bra i helgen och blev 4.a med scoren  72,71,74 bland de andra proffsen i Örebro Ladies Open. Ringenäs GK är för tillfället rankad 2.a i Sverige. Slagen av Skaftö GK som har världens näst bästa junior, Markus Kinhult. Grattis och bra jobbat alla juniorer, ledare, tränare och föräldrar!
Shop & Krögargolfen
Den 18.e oktober spelar vi shop & krögargolfen. Tävlingen går över 9 hål och därefter bjuds man på gulaschsoppa av Gösta o co. 
Om man handlat för 2000:- i shopen under året är man kvalificerad till tävlingen.
Vi har inte noterat hur mycket ni medlemmar handlat för utan vi litar självklart på er. Syftet är att ni som handlar i shopen eller är kunder i restaurangen skall få en trevlig höstdag på Ringenäs GK.
Ni anmäler er på golf.se.

Välkomna!
åkagårdens gk
Om någon vecka kan ni göra trevliga utflykter till Åkagårdens GK. Hela oktober (alla vardagar) spelar seniorer i Ringenäs GK för 100:- och juniorer för 50:- på Åkagårdens GK. 
Åkagårdens GK är mycket vacker så det kan bli fin höstgolf.
 
Avregistrera mig från nyhetsbrevet