Vig denna helg åt golfen!
 
En riktig golfhelg!
 
9-hålaren öppnar
På fredag kl. 14.00.
Bollränna gäller på 9-hålaren som vanligt.
Det är röd slinga som kommer att vara 9-hålare i början. Och första tiden kommer vi att ha provisorisk green på hål 7. Ordinarie green på det hålet ligger under duk för att driva på greenen extra bra. Greenerna och fairway ser riktigt bra ut. Röd slinga kommer att ha riktigt bra kvalitet nu när den har fått vila några veckor extra.
Drives, fairwaywoods och hybrider!
Vi har ett stort antal drives, fairwaywoods och hybrider som vi nu REAR ut i helgen. Klubborna är från förra året och ni kan göra riktiga klipp. REAN på dessa klubborna är lördag och söndag kl. 9-17.
Välkomna!
US Masters
Världens mest mytomspunna tävling och bana, Augusta National och US Masters.
Bobby Jones som vann en grandslam (alla majors samma år) 1930 och förblev amatör och avslutade sin golfkarriär vid en ålder av endast 28 år, 1930. Samma år byggde han banan Augusta National. När banan var klar bjöd han in sina vänner från touren till en liten tävling. Journalister fick nys om detta och skrev att startfältet i Bobby Jones inbjudningstävling troligen var bättre än alla andra världens tävlingar. Det är bara en massa mästare som spelar, skrev de. Och så var tävlingen US Master född. 

Tävlingen är än idag en inbjudningstävling, även om alla de bästa spelarna blir inbjudna. Och det är fortfarande golfklubben som äger tävlingen. Det finns inga reklamskyltar på banan. 
Det är ytterst svårt att bli medlem i klubben som har några hundra medlemmar. Banan stänger efter US Masters för att öppna igen till hösten igen eftersom de inte vill slita för mycket på banan. Men jag antar att de flesta som är medlemmar även är medlemmar i någon annan klubb. 

Klubben har många regler som måste följas. Man får tex inte utnyttja klubben i business syfte. En man som gjorde just detta efter fått det påtalat fick ingen medlemsfaktura året därpå. Han ringde upp och påtalade detta och fick svaret: -Vad märkligt!
Ingen faktura kom den kommande veckan varpå han ringde klubben igen. De svarade igen: - Vad märkligt!
Men när det fortfarande inte kom någon faktura förstod han hur det låg till.
En mycket speciell klubb.

Missa inte denna tävling som sänds i bla SVT torsdag-söndag. 
Och håll tummarna för Stenson!
Fria bollar!
Du vet väl att du som medlem har fria driving range bollar. Det är bara att gå upp till shopen och lämna in ditt körkort eller liknande så får du låna ett rangekort.
Det är dock INTE tillåtet att gå ut och plocka upp bollar på drivingrangen.
De fria bollarna gäller under shopen/receptionens öppettider.

Lycka till med träningen!
Ping Demodag
Imorgon, torsdag, kommer Ping att ha demodag hos oss kl. 15-19.
Passa på att testa alla nyheter.
Ni som köper klubbor under demodagen får 10% rabatt.
 
Avregistrera mig från nyhetsbrevet