Städdag på lördag!
 
Njut av frisk luft på lördag!
 
Lördag kl.10-12
Kl. 10.00 ses vi vid maskinhallen. Sedan gör vi ett litet ryck på banan med lövkrattning och risplockning. I vanlig ordning drar vi oss bort mot röd 5.a för att grilla korv där kl. 12. Familjen Gren och ICA Vallås är snälla att ställa upp med korv och dryck i år igen, vilket vi tackar extra för. Ni som hjälper till att städa banan får även en värdecheck på 100:- i shopen. Jag vill passa på att nämna något som gör mig riktigt glad. Härom dagen kom en medlem in och sa att han inte var hemma på lördag men undrade om han fick städa på fredagen. Självklart sa jag. Han gick ner till Micke och fick instruktioner om vad som kunde göras. Det är att ha hjärta för sin golfklubb. TACK, Rolf Andreasson, för din din klubbkänsla!
När Öppna greenerna?
Vi kommer, om det inte blir minusgrader, att öppna greenerna fredag den 27/3 kl. 12.00.

Shopen öppen på söndag
kl. 9-15 på söndag håller shopen öppen. 
Ni kanske, eller kanske inte, känner till hur stor betydelse skaftets längd har. Längden och tyngden är oftast de viktigaste komponenterna i förbättring av utrustningen. Många tillverkare har fått ner skaftvikten ordentligt i sina orginalskaft. Men få har kortare drivers som orginal, även om de flesta golfare spelar bättre med lite kortare driverskaft. Titta på bilden som är tagen idag. En medelgolfare som slog med en standardlängd (vänster). Sedan samma driver med en tum kortare skaft (höger). Gissa vilken som gick bäst!
Kom ut på söndag så bjuder vi på fika och förklarar varför det blir bättre med rätt längd på drivern.
Gödsla gräsmattan? Onlineversion Flyer.pdf
Några av våra flitiga och elitsatsande juniorer hjälper gärna till att gödsla din gräsmatta. Du får alltså en extra golfdag på våren då du annars skulle varit i trädgården och riskerat få ett ryggskott. Klicka på länken till höger så får du info.
Bäst i Sverige!
Nu är Ringenäs juniorer rankade 1.a i Sverige av ca 470 st klubbar!
Detta kommer säkert att uppmärksammas av lokalpress och annan media. Jag tycker att alla medlemmar i Ringenäs Golfklubb skall vara stolta nu och när ni läser om våra spelare i olika sammanhang. Ni är en del av deras framgång. Tänk att ha varit med om att få fram Sveriges bästa juniorverksamhet, enligt SGFs ranking.
Grattis och tack till alla medlemmar, tränare, ledare och juniorer!
 
Avregistrera mig från nyhetsbrevet