Lite nytt och lite gammal info.
 
Julklappstips och bantips.
 
Frostiga greener
Det finns ett antal saker, vi som spelare, kan göra för att banan skall bli så bra som möjligt. En viktig sak är frostiga greener. 
USGA dvs Amerikanska golfförbundet är kanske den organisation i världen som lägger ner mest energi på banskötselfrågan. USGA visar på ett mycket illustrativt sätt hur gräset kan skadas om man går på det när det är frost. De säger också att det är mycket svårt att veta när och om gräset dör om man går på det vid frost. Av den anledningen är det viktigt att man är noga med att inte öppnar greenerna för tidigt vid frostnätter. Det är förrädiskt då en green kan klara sig och en annan green dör om man går på den för tidigt. Se gärna filmen som är mycket bra men endast på engelska. http://youtu.be/zkoWWrHzuAg

På måndag börjar vi med fairwaymattor för att spara banan. Och vill ni göra en stor insats som kommer att förbättra banan kan ni laga ert och någon annans nedslagsmärke på green. Tyvärr var det gott om märken i söndags. Hjälps vi åt med att laga dessa minskar svamprisken under vintern.
Julklapps tips
Jag vill passa på att påminna om Titleist bollarna med ert namn tryckt på bollarna. Ni kan självklart välja att skriva något annat tex. "bortslagen av kalle" eller "titta på bollen, det är sista gången du ser den". Jag vi har fått in några roliga tryck. Du kanske har något fyndigt som du vill ha tryckt till julklapp?
Om du inte är på jakt efter bollar så har vi både nyheter och slutspurt på REAN.

Välkommen in mellan kl. 10-15 lördag och söndag.
 
Avregistrera mig från nyhetsbrevet