BALANCE GOLF


 

KURSDAG med BALANCEGOLF

1 Juli 2022

Sving steg 1, klockan 09.00-11.00
ANMÄLAN

Sving steg 2, klockan 11.15-13.15
ANMÄLAN

Närspel steg 1, klockan 14.00-16.00
ANMÄLAN

Utslag steg 1, klockan 16.15-18.15
ANMÄLAN

KURSDAG med BALANCEGOLF

 

Boka 1 kurs  -  595:-
 

Boka 2 Kurser  -  1095:-
 

Boka 3 Kurser  -  1495:-

______________________________________________

 
På Ringenäs är vi stolta över att säga att vi har utvecklat golfare inom Balance Golf-konceptet sedan 2014. Balance Golf är en individanpassad rörelsemodell för golfspelare. Genom en central balans får spelaren en ren bollträff. Varje gång!
 
Enkel, skonsam & effektiv sving!
Den individanpassade modellen bygger på kroppens rörelseförmåga och ger en svingrörelse som är enkel, 
skonsam och effektiv. Modellen upplevs enkel eftersom det är lätt att förstå teorin och att tillämpa den. Minimering av risk för ytterlägen gör modellen, som är skapad enligt människans anatomi, skonsam för kroppens leder. Det fina med grundmodellen är även att den gäller för alla typer av slag och enkelt kan anpassas till olika bollflykter. Dessutom är modellen effektiv och kraftfull eftersom svingrörelsen utgår från individens rörelsemönster för ett minimalt energiläckage. Detta ger maximal effekt med minimal energiförlust. 
 
Svinga i "Central Balans"
Central balans handlar om att stabilisera kroppens tyngdpunkt för att skapa ett konsekvent avstånd från kroppens masscentrum till bollen. Central balans skapas genom Balance Golfs Gyllene Triangel. Den Gyllene Triangeln utgörs av tre punkter: kroppens massacentrum, bollens tyngdpunkt och kroppens tryckpunkt (den centrala delen av trycket som uppstår under och mellan fötterna vid kontakt med underlaget).    
 
Grundbultarna i Balance Golf är med andra ord central balans, fokus på en individanpassad modell och den Gyllene Triangeln, vilka tillsammans ger en enkel, skonsam och effektiv svingrörelse.

Boka din golfutveckling idag för att hitta din Balance Golf Sving - Boka online, ring eller maila oss så hjälper vi dig!