Ringenäs tjejer bäst i sverige!

Uttdrag från Hallandsposten:
Guldgänget. Coachen Thomas Lindström fick sig en badtur efter SM-guldet, men det kunde han nog leva med. Tjejerna som grejade segern var, från vänster på bilden, Julia Engström, Emma Svensson, Frida Svensson, Fanny Johansson, Josephine Janson och Lynn Carlsson.

Guldgänget. Coachen Thomas Lindström fick sig en badtur efter SM-guldet, men det kunde han nog leva med. Tjejerna som grejade segern var, från vänster på bilden, Julia Engström, Emma Svensson, Frida Svensson, Fanny Johansson, Josephine Janson och Lynn Carlsson. 

Bild:
 
Carl Philip Wangle

Ringenäs vann 
överlägset SM-guld

Ringenäs GK är svenska mästare. Det höll under lördagen undan i SM-toppen och utökade ledningen till fjorton slag ner till tvåan. Det resulterade i ett sensationellt SM-guld som nykomlingslag. 


– Det är helt fantastiskt. Det har inte riktigt sjunkit in ännu, men det är verkligen superkul, säger RIGK-tjejen Lynn Carls
son glatt.
PUBLICERAD 18 JULI 2015 UPPDATERAD 19 JULI 2015

Halmstadlaget hade inför lördagens  fjärde och avslutande dag i Elitserien i Barsebäck ett drömläge att knipa SM-guldet. Det ledde med sex slag ner till tvåan Göteborg och tycktes bara behöva hålla samma höga nivå i singelspelet för att bevaka ledningen och ta ett sensationellt guld. Det gjorde inte Halmstadstjejerna nervösa.

– Jag kan bara tala för mig själv, men jag var inte nervös. Jag försökte bara hålla mig till mitt eget spel och spela så bra som möjligt. Det gjorde de andra tjejerna också, vilket räckte hela vägen, förklarar Carlsson.

Carlsson, 21, gick ut som sista tjej på banan. Hon visade tidigt prov på mental styrka och vek inte ner sig. Hon briljerade under den första delen av rundan, för att sedan tappa lite på de sista hålen.

– Jag spelade stabilt. Jag öppnade bra på första sex och gjorde tre raka birdies på trean, fyran och femma. Jag tappade sedan på sista nio och gjorde några onödiga missar, men nu med ett SM-guld i handen gör det inte så mycket, skrattar hon.

Ringenäs vann sålunda Elitserien som nykomlingslag. Det är en sällan skådad prestation i idrottssammanhang.

– Vi har gjort precis vad vi är kapabla till och det är verkligen superkul att vinna. Jag tycker inte att det är en överprestation, men det ska göras och alla har gjort det sjukt bra, säger hon och fortsätter:

– Vi är även ett sjukt ungt lag, men har mycket erfarenhet från landslaget, samtidigt som vi fungerar bra tillsammans som lag och har roligt tillsammans.

Halmstadstjejerna får därmed möjlighet att avsluta SM-veckan med att fira ett guld ihop. 

– Vi får se var eftermiddagen och kvällen tar oss, men vi ska i varje fall njuta av att vara det bästa laget i Sverige, avslutar Carlsson.

Halmstads GK klarade sig med nöd och näppe kvar i Elitserien. Det placerade sig till slut på en elfteplats med sex slag ner till Stockholms GK på nedflyttningsplats. Det innebär att Halmstad representeras av två lag även nästa år i Elitserien.

– Vi åkte ner med förhoppningar om att ta medalj, men glädjen att vara kvar är lika stor som glädjen kändes efter medaljerna. Vi fick bara fokusera på något annat, säger HGK-spelaren Linnea Torsson. 
HGK fick sålunda se lokalkonkurrenten briljera i deras ställe. 
– Det är bara att gratulera, men det är surt. Jag hatar att förlora. De ska få sig en utmaning nästa år, avslutar Torsson. 
HGK-herrarna misslyckades med att ta sig upp till Elitserien. Laget placerade sig till slut på andraplats i division ett västra, sju slag efter nyuppflyttade Hills GK.