Startsidan - Ringenäs Golfklubb

Vi brinner för din GOLFutveckling!

 

Kontakta oss

 

Har du frågor kring privat golfutveckling, gruppkurser eller junior- och knatteträningar fyll i dokumentet nedan så svarar vi så snart vi kan.

        

Namn: *
Telefon: *
Epostadress: *
Meddelande:
   
 
  Fält markerade med * är obligatoriska
                

 

 

Om golfteamet

Här på Ringenäs använder våra personliga golfutvecklare sig av ett helhetstänkande genom att väva samman teknik, fysik och utrustning i vår analys. De går kontinuerligt nya utbildningar som omfattar kunskap om golfteknik, utrustning samt hur spelarens fysiska förmåga påverkar tekniken. Allt för att du ska få bästa möjliga hjälp att utveckla din golf.
 
  
Thomas Lindström - "Teknikexpert"
- Golfutvecklare och ansvarig för Golfteamet och juniorer
Thomas har arbetat på Ringenäs GK sedan 2002 och har varit en drivande del i att bygga upp juniorverksamheten till det den är idag. Han har coachat flera duktiga juniorer till elitnivå, inte minst Julia Engström. Han är noggrann i sin analys och duktig på golfteknik, oavsett om det gäller putt, sving eller bunker. 
 
Ålder: född -75
Familj: Sambon Lotta och barnen Alexander och Ebba
Bor: Haverdal, Halmstad
Personliga intressen: Golf, fågelskådning, fiske och Pokémon GO.
Tel: 035 - 16 15 90 / 070-858 44 33
Mail: Thomas
 
 
Peter "Frasse" Franzén - "Spelexpert"
- Golfutvecklare och ansvarig för knattar och medlemmar
Peter har arbetat på Ringenäs GK sedan 2009 men har tidigare arbetat på flera andra klubbar som golfutvecklare. Han har bl.a. jobbat på Ängelholms GK, Haverdals GK, Mölle GK och på spanska golfklubben Noevo PortilHan har lång erfarenhet av att coacha vuxna och följa deras utvecklingskurva över tid och är ödmjuk i sitt arbete med hög empati. Genom sin erfarenhet är han skicklig på att anpassa sin pedagogik och svårighetsgraden beroende på den specifika golfaren framför sig. Peter brinner även lite extra för barns utveckling och är därför ansvarig för knatteverksamheten. 
 
Ålder: född -76
Familj: Sambon Karin och barnen Kasper och Nina
Bor: Jonstorp
Personliga intressen: Golf, fågelskådning, vin och resor.
 
Tel: 035 - 16 15 90 / 070-858 44 34
Mail: Peter
 
 
Erik Blomqvist - "Rörelseexpert"
- Golfutvecklare och specialist inom rörelse
Erik har arbetat på Ringenäs GK sedan hösten 2015 och är även ägare och grundare till företaget Balance Golf som revolutionerat golfsverige samt är ambassadör för Swing Catalyst.
Han har en tidigare egen golfkarriär som collagespelare. Efter karriären har han fördjupat sig mycket inom anatomi och fysiologi i samband med golfrörelsen. Han coachar både juniorer och vuxna men har en extra brinnande låga för de golfare som t.ex. har utmaningar pga. rörlighet och smärta. Han jobbar med flertalet golfare som exempelvis har artros, Bechterew eller Parkinson. 
 
Ålder: född -79
Bor: Göteborg
Personliga intressen: Golf,  vattenaktiviteter och padeltennis. 
Tel: 035 - 16 15 90 / 070-858 46 55
Mail: Erik
 
Fredrik Kull - Golfutvecklare som även hjälper dig med din klubbutprovning!
Fredrik har tidigare arbetat som golfutvecklare på både Åda Golf & Country Club och Trosa GK. Han har tidigare även själv tävlat i golf på elitnivå i Sverige. Fredrik brinner verkligen för golf som sport. Han fick officiellt hcp som 10-åring och har sedan dess älskat just utvecklingsmöjligheten i sporten - "att man utvecklas i sin egen takt och kan göra det i så många plan". Utöver golfvärlden har Fredrik erfarenhet inom hälsocoaching.
 
Ålder: född -92
Familj: Sambon Caroline och sonen Alexander
Bor: Halmstad
Personliga intressen: Golf, jakt, fiske, dykning, fitness och aktier.
Tel: 035 - 16 15 92
Mail: Fredrik