Startsidan - Ringenäs Golfklubb

Vintergolf - spela golf året om

På sommarhalvåret har vi 27 hål med tre 9-hålsslingor som vi kombinerar ihop till en 18- och en 9-hålsslinga varje dag. Under vintern har vi öppet 18 hål med ordinarie greener.

 
Varje år när första frosten kommer måste vi dock ha startförbud på banan en kortare period. 

Det beror på att gräset inte har börjat sin invintring och är kvar i ett växtstadie. Detta innebär att gräset fortfarande är fullt av ”vätska” och vid frost bryts grässtråna av, om man går eller drar en vagn på det och i värsta fall dör det.

När det sedan varit frost en längre tidsperiod, med jämnare temperatur över dygnet, blir gräset tåligare och vi kan börja beträda gräsytorna igen. 

 
Vintergolf
Under vintern 2019-2020 är det Röd-Gul slinga med ordinarie greener och utslagsplats som är vinterslinga.
Spel på banan är inte handicapgrundande och skall därför inte registreras i GIT.
Däremot kan man spela med varandra i vinterligor eller sällskapsspel och ha ett spelhandikapp som man kan anpassa med utgångspunkt från Röd slingas slopetabell. 
Alla tees är nu anpassade efter tee 50 och både damer och herrar kan därför räkna ut antal erhållna slag efter denna.
 
Eftersom banan inte är handikappgrundande kan man själva i ligaspel eller sällskapsspel bestämma förutsättningarna för vintergolf.
 
Önskar du gå 18 hål går du 2 varv på 9-hålslingan och efter du gått första 9 hål gäller "blixtlåsprincipen", dvs. att varannan boll spelar hål 1 och varannan boll spelar hål 10.
 
För att se aktuella greenfeepriser för vinterspel, klicka här.
 
Med förhoppning om trivsam vintergolf på ordinarie greener.
 
Regel- och Handikappkommittén
Bankommittén