Startsidan - Ringenäs Golfklubb

Baninformation

Bildyta


Banan öppen! På 18-hålsslingan gäller tidsbokning via golf.se och på 9-hålsslingan gäller digital bollränna. Varje dag kombineras två av våra tre 9-hålsslingor ihop till dagens 18-hålsslinga. För eventuella startförbud - se vår kalender.

 

Generellt

 

Banan är i fint skick, dock visar väderleksprognosen mycket nederbörd vilket innebär att den stundtals kan vara mycket blöt. Skulle det komma stora mängder nederbörd kan vi behöva införa golfbilsförbud eller att bil endast är tillåtet att köra med läkarintyg. Vänligen kontakta oss på telefon om ni undrar över detta.

 

Fr.o.m lördag den 21/9 har vi startförbud på 18-hålsslingan mellan kl 00:00-08:00 p.g.a mörker.

 

Vi har ett pliktområde på höger sida på blå hål 7 som är markerat med röda pinnar med grön topp och röda linjer. Detta innebär att det är ett pliktområde och spelförbudszon, pga. ett område där det är mer eller mindre ospelbart. Skärningspunkten i pliktområdet gäller som referenspunkt och man droppar inom två klubblängder, dock ej närmre hål. Ett slags plikt gäller. Om man slår från en spelförbudszon pliktar man två slag för varje gång man slår från området. 

 

Vi uppskattar att vi alla hjälps åt att laga torvor och nedslagsmärken för att behålla banan i ett fint skick!

 

På 18 hål gäller tidsbokning under receptionens öppettider, annars gäller manuell bollränna utomhus. På 9 hål gäller digital bollränna inne i receptionen när vi har öppet, annars är det manuell bollränna utomhus.

Tänk på:

  • att kontrollera banstatus innan ni går ut.
  • hur ni går på banan, gena ej på foregreenen/greenen. Använd gångvägarna så mycket det går, för att minimera slitaget.
  • Vissa dagar kan det vara startförbud, du kan enkelt se detta i vår KALENDER.

GOLFBIL
Det är tillåtet att köra golfbil på banan (om det kommer stora mängder nederbörd kan det bli golfbilsförbud eller endast tillåtet att köra golfbil vid uppvisande av läkarintyg!)


DRIVING RANGE  

Rangen fungerar med kort, polletter eller guldtior. Det går att växla i receptionen eller restaurangen under deras öppettider.

ÖVRIGA ÖVNINGSOMRÅDEN 

På Ringenäs har vi två puttinggreener, ett övningsområde samt en 30- och 50-metersbana att träna på.

Välkommen till vår fina anläggning med 27 vackra golfhål!