AKTUELLT

Ett stort tack – och en stor nyhet…
 
Hösten är på intågande. Ännu återstår många veckor med golfspel, men om vi här på Ringenäs ändå ska summera våren och sommaren 2021, så kan det bara bli med ett ord – Succé! Vilken fantastisk säsong vi har haft så här långt! Jag är så stolt över alla er som på olika håll har jobbat så hårt och därmed lyft vårt kära Ringenäs till nya höjder.
 
Det här gänget har verkligen legat i med en väldigt fin uppbackning och stöttning av er, medlemmar och gäster. Det är många olika parametrar som ska stämma och synkas rätt och det är verkligen något vi ska tacka alla goa medarbetare för…
 
Här kommer ett axplock:
 
Jag börjar med golfutvecklarna. Det är de som tar hand om allt från knattar till oss ”vanliga” spelare, vidare upp till elitnivå. Vilket arbete ni lägger ner! Vi både delar med oss av och är stolta över alla de framgångar och den glädje ni lyckats skapa både med och runt golfen.
 
Sen har vi banan. I skrivande stund mår den ypperligt. Här krävs det verkligen specialkunskap för att på bästa sätt sköta om allt med den – inte minst utifrån faktorer som väder och vind. I höst fortsätter vi enligt våra planer med både en del förändringar och nödvändiga förbättringar.
 
På Ringenäs arbetar vi ständigt med att fånga upp de förslag och önskemål som dyker upp om just olika slags förbättringar. Vi tar en sak i taget, men vi vilar aldrig... Ett stort tack till Klubben för ett mycket gott samarbete!
 
Under året har många nya företag hittat till RIBC, Ringenäs Business Club . Vi är nu uppe i 105 stycken företag som deltar i de olika eventen med allt från kräftfiske till golf, föreläsningar och annat som rör företagsvärlden och nätverkandet. Trots restriktioner har vi kunnat genomföra våra aktiviteter med god uppslutning. 
 
Padelbanan har mått så bra att den har ynglat av sig och blivit två… Att få se den glädje detta spel genererar, samt att också får möta en annan publik som kommer förbi och spelar här, har varit mycket roligt. Padel är en sport som passar de flesta och den är definitivt här för att stanna.
På hotellet har gästerna både kommit tillbaka och blivit fler! Det har i sin tur medfört mera liv och rörelse på hela anläggningen. Det kallas semesterkänsla, väl? I höst ser vi fram emot att åter välkomna tillbaka våra konferensgäster till våra fina konferenslokaler.
 
Mycket trevligt är också att fler hittat hit på kvällarna som gäster både inne i vår restaurang och på Bryggan. Restaurangen har gått med full kapacitet och serverat både massor av luncher och à la carte på kvällarna. Personalen har i alla delar sett till att med bästa tänkbara service ta hand om våra gäster på dygnets alla timmar med allt från frukost till mat och dryck sent på kvällarna – ni är verkligen grymma!
 
Nykomlingen ”Bryggan” har vi provat oss fram med. Den har varit välbesökt från start med sin lilla bar. Nästa säsong kommer det att finnas solskydd där för att mildra temperaturen de varmaste dagarna. Vi ska också skaffa mera växter och riktigt boa in vår mysiga terrass.
 
”Ringenäsaren” blev en riktig snackis.  ”Hur kan en korv va’ så god..?”.
 
I Backoffice/Receptionen och Shopen är det som alltid full rulle. Våra stjärnor där servar alla lika glatt med både data, ekonomi, telefonsamtal. De  bistår oss golfare, hotellgäster och shoppare med all behjälplighet som vi behöver. Ni förtjänar verkligen en stor eloge för detta!
 
Utöver allt detta har vi förstås också ett härligt gäng som ser till att det är rent och fräscht överallt. De servar, lagar, fixar och trixar med hela vår anläggning på ett alldeles fantastiskt sätt.
 
Ett stort och varmt tack till er alla!
*****
 
Sist, men inte minst, vill jag presentera vår nye medarbetare – Henrik Jönne! Från och med den 1 oktober kliver han in i rollen som ny VD/klubbchef efter att de senaste åren varit verksam som VD på Hotel Skansen i Båstad.
Inom kort kommer Henrik själv att presentera sig närmare för er alla.
Varmt välkommen till Ringenäsfamiljen!
 
Nu fortsätter vi att njuta av resten av året så mycket vi bara kan…
 
 
Vi ses på Ringenäs!
Göran Svensson