US Open, midsommar och festen

Blir det fågel eller fisk på US Open?

US Open
Med blir i alla fall inte "mitt i mellan" på Chambers bay. Banan är bygd på ett gammalt grustag och sådd med svingel gräs.
Grässorten gör att underlaget blir hårt och snabbt. US Open brukar alltid spelas på greener med poa gräs dvs det vi ofta kallar för vitgröe (samma som vi har) i Sverige.

Fairway brukar vara ca 15-20 meter bred, mörkgrön och med tjock ruff vid sidan om fairway. Nu blir det mycket sand och ödelandskap vid sidan av de 50-100 meter breda fairways. Ja, 50-100 meter breda.
Men fairway kommer att klippas på samma höjd som greenerna och alltså vara blixtsabba. Det kommer stundtals vara svårt att få bollen att stanna kvar på fairway när det slår drives. US Open kommer därmed att likna british Open i år. Många tror att vinnaren kommer att vara en spelare som slår långt, högt och har grymt närspel. De tre namnen som nämns i sådana sammanhang är McIllroy, Mickelson och Stensson.
Oavsett vem som vinner kan detta säkert bli ett historiskt US Open med tanke på banan.

Det kommer nog att bli ett antal katastrofrundor och en och annan förnedrad stjärna på banan. Hur som....... Hoppas ni har, eller har vänner som har Viasat Golf och att ni klarar av nattsudden som tidsskillnaden kräver.

Jag kommer att försöka sitta uppe så min telefon förblir avstängd till kl. 9 i helgen.
Midsommar
Glöm inte att åka upp till Ringenäs imorgon. Dans kring stången kl. 13.30.
Välkomna!
Medlemsfesten
Festen är nu upplagd på "min golf".
Ni går in och anmäler er till festen, som i GIT är en tävling som heter MEDLEMSFEST 2015.
Deltagarantalet är maximerat till 350 pers för att alla som kommer skall få plats.

Hjärtligt välkomna!

Ha nu en riktigt härlig golfmidsommar!