Startsidan - Ringenäs Golfklubb

Möt våra golfare i Ringenäs gör om mig

 

Nu har hösten gjort sitt intåg och vi har avrundat projektet Ringenäs Gör Om Mig med våra deltagare. Under söndagen den 1 oktober hade vi avslutningsdagen på Ringenäs där de fick mäta sig själva mot PGA spelare i puttning, se hela sin utveckling i golfstudion genom filmer från första tillfället tills idag samt spela 9-hål tillsammans. Projektet startade med de tre utvalda deltagarna Åsa Åberg, Edward Ekblom och Patrik Nilsson i april. Sedan dess har de tränat själva flera gånger per vecka samt träffat sin personliga golfutvecklare cirka en gång per vecka. Här nedan berättar deltagarna själva hur resan mot deras mål varit:Patrik Nilsson

Född: 1974

HCP: 13,2
Började spela golf: Tog grönt kort på 90-talet men hade sedan uppehåll och nu spelat de senaste tre åren igen.
Familj: Fru och två barn

Personlig golfutvecklare: Thomas Lindström

Målsättning:

"Jag vill bli singelhandicappare och sedan försöka ta mitt spel så långt det går för att bli så bra som möjligt. Jag tror att det är ett rimligt mål, men jag behöver förbättra mitt närspel och min puttning i synnerhet för att klara det. Sedan har jag även ett mål till - för två år sedan startade ett gäng pappor från Lokes förskola och Frösakullsskolan upp en liga - Lokeligan - där vi spelar 9 hål varje söndag under sommarhalvåret. I år skulle jag vilja vinna den ligan som den bästa spelaren också och inte med hjälp av poängbogey-formen som tidigare hjälpt mig, då jag utvecklades mycket under de senaste två åren."


 

Fotograf: Joakim Eriksson.


Hur har det gått med din målsättning:
Åsa Åberg

Född: 1970

HCP: 18,8

Började spela golf: 2009

Familj: Man och två tonårsdöttrar

Personlig golfutvecklare: Erik Blomqvist

 

Åsa Åberg är en glad, tävlingsinriktad och målfokuserad golftjej som är medlem på Halmstad GK. Tyvärr fick hon ryggproblem under 2014 och har sedan dess slitit med sitt golfspel då det gör ont när hon spelar. För denna säsong har hon därför denna målsättning:


"Jag vill se till att få en svingrörelse som är skonsam för ryggen men som ändå tillåter att jag kan träna som jag vill och ha en bra slaglängd, alltså fungerande för mig. På sikt vill jag sedan även ner till singel-hcp."Edward Ekblom

Född: 1991
HCP: 99 (nybörjare, har ej hcp ännu)
Började spela golf: Som knatte men hade sedan uppehåll tills nu.
Familj: Flickvän
Personlig golfutvecklare: Peter "Frasse" Franzén

Edward Ekblom har tidigare arbetat på Ringenäs och många av er känner kanske igen honom från att ha sett honom på gräsklipparen ute på banan. Han känner därför till banan på Ringenäs väldigt väl, men har dock aldrig spelat den. Vi kommer således att få följa hans resa mot att bli en golfspelare. Hans målsättning för denna säsongen är också följande:

"Mitt mål är att känna att jag blir en golfspelare på riktigt och att jag har en hobby, en aktivitet, som jag kan hålla på med livet ut. Jag ser fram emot att få ställa mig på första tee, en underbar morgon, när daggen blänker på fairway och solen långsamt börjar gå upp - och känna mig som en golfspelare."
#Ringenäsgörommig