Startsidan - Ringenäs Golfklubb

Deltagarna i Ringenäs gör om mig projekt 2017

 
Patrik Nilsson

Född: 1974

HCP: 13,2
Började spela golf: Tog grönt kort på 90-talet men hade sedan uppehåll och nu spelat de senaste tre åren igen.
Familj: Fru och två barn

Personlig golfutvecklare: Thomas Lindström


Patrik Nilsson är medlem på Ringenäs och ni har säkert sett honom stå och nöta bollar på rangen på Ringenäs på kvällar och helger då han ofta är här och tränar. Han har följande målsättning för säsongen:


"Jag vill bli singelhandicappare och sedan försöka ta mitt spel så långt det går för att bli så bra som möjligt. Jag tror att det är ett rimligt mål, men jag behöver förbättra mitt närspel och min puttning i synnerhet för att klara det. Sedan har jag även ett mål till - för två år sedan startade ett gäng pappor från Lokes förskola och Frösakullsskolan upp en liga - Lokeligan - där vi spelar 9 hål varje söndag under sommarhalvåret. I år skulle jag vilja vinna den ligan som den bästa spelaren också och inte med hjälp av poängbogey-formen som tidigare hjälpt mig, då jag utvecklades mycket under de senaste två åren."Åsa Åberg

Född: 1970

HCP: 18,8

Började spela golf: 2009

Familj: Man och två tonårsdöttrar

Personlig golfutvecklare: Erik Blomqvist

       

Åsa Åberg är en glad, tävlingsinriktad och målfokuserad golftjej som är medlem på Halmstad GK. Tyvärr fick hon ryggproblem under 2014 och har sedan dess slitit med sitt golfspel då det gör ont när hon spelar. För denna säsong har hon därför denna målsättning:


"Jag vill se till att få en svingrörelse som är skonsam för ryggen men som ändå tillåter att jag kan träna som jag vill och ha en bra slaglängd, alltså fungerande för mig. På sikt vill jag sedan även ner till singel-hcp."Edward Ekblom

Född: 1991
HCP: 99 (nybörjare, har ej hcp ännu)
Började spela golf: Som knatte men hade sedan uppehåll tills nu.
Familj: Flickvän
Personlig golfutvecklare: Peter "Frasse" Franzén

Edward Ekblom har tidigare arbetat på Ringenäs och många av er känner kanske igen honom från att ha sett honom på gräsklipparen ute på banan. Han känner därför till banan på Ringenäs väldigt väl, men har dock aldrig spelat den. Vi kommer således att få följa hans resa mot att bli en golfspelare. Hans målsättning för denna säsongen är också följande:

"Mitt mål är att känna, att jag blir en golfspelare på riktigt och att jag har en hobby, en aktivitet, som jag kan hålla på med livet ut. Jag ser fram emot att få ställa mig på första tee, en underbar morgon, när daggen blänker på fairway och solen långsamt börjar gå upp - och känna mig som en golfspelare."
Följ "Ringenäs Gör om mig"-projektet på vår Facebook-sida och deltagarnas egna sidor. 

#RingenäsGörOmMig