Startsidan - Ringenäs Golfklubb

Baninformation

Både vår 18-hålsslinga och 9-hålsslinga är öppna!
Vissa dagar kan det dock vara startförbud, du kan enkelt se detta i vår KALENDER.

Banstatus
2018-06-14
Med tanke på den senaste månaden med värme är vi i stort behov av nederbörd. Eftersom fairwayen har blivit "solbränd" är underlaget hårdare och bollarna går därmed längre. När bollen landar studsar den och rullar den betydligt längre nu. Tänk därför på de golfare du har framför dig och var extra försiktig.

På vissa av våra foregreener är underlaget så mättat av bevattningen vilket gör att det är väldigt mjukt.
Annars blommar gräset fortfarande en del vilket gör att det kan upplevas lite trögt och hoppigt. Annars är banan otroligt fin för årstiden!

Vi berörs, precis som alla andra, av bevattningsförbudet i Halmstad, men det vatten vi använder för att vattna banan tas från våra egna dammar där vi har en vattendom att följa. 


Boka tid på banan
Vår 18-hålsslinga bokar du enkelt på Min golfwww.golf.se
På 9-hålsslingan har vi digital bollränna under receptionens öppettider, vilket innebär att det är precis som en vanlig bollränna där ni får första lediga tid. För att spela på 9-hålsslingan behöver du gå in i receptionen för att kolla hur det ser ut i den digitala bollrännan. 
Vänligen uppmärksamma att vi även kan ha startförbud på 9-hålsslingan, detta ser du i vår kalender. (T.ex. brukar vi har stängt på dagtid på tisdagar pga. banarbete)

Golfbil
För den som önskar använda golfbil går det bra! Vi har för tillfället inget golfbilsförbud.

Driving Rangen
Rangen fungerar med kort, polletter eller guldtior. Det går att växla i receptionen eller restaurangen under deras öppettider.

Övriga övningsområden
På Ringenäs har vi puttinggreener, närspelsområde med bunker samt en 30- och 50-metersbana att träna på.


Välkommen till vår fina anläggning med 27 vackra golfhål!

  


Ny 50 tee på 5e hålet på röd slinga!