Startsidan - Ringenäs Golfklubb

Baninformation

Nu till helgen 15/12-16/12 kommer vi att öppna banan vid 11.00 pga det kalla vädret, om det visar sig att vi kan öppna banan tidigare lägger vi upp här på hemsidan och facebook. 

Vissa dagar kan det vara startförbud, du kan enkelt se detta i vår KALENDER.
T.ex. har vi just nu alltid startförbud på 18-hålslingan mellan kl. 00.00-08.00 pga mörker och sedan banarbete.

Banstatus - ÖPPEN  (15/12 - 16/12 kommer banan att öppna 11.00) 
2018-12-14
BLÅ slinga gäller med ordinarie greener och utslagspall. På banan använder vi nu slagmattor på finklippta delen och de finns vid första tee.


Banan är i fantastiskt skick för årstiden. Vi uppskattar dock att vi alla hjälps åt att laga nedslagsmärken för att behålla den i detta skick. Manuell bollränna gäller nu. Även om du ska gå 9 hål använder du bollrännan ute för 18 hål. Utslagspall gäller numer på korthålen (par 3) på 18-hålslingan.

Bunkerprojektet på den stängda gula slingan fortgår. Grundarbetet är nu gjort medan vi nu håller på och torvar. 
Inom snar framtid kommer vi att fylla på med ny fin bunkersand. Därefter återstår såklart en hel del finjusteringar till våren då vi t.ex. kommer att så alla ytor. För att se bilder från projektet kan du klicka här.Tänk på:
  • att det kan vara kallt på morgnarna nu och att banan då kan vara stängd pga. frost. Vi håller detta uppdaterat på vår hemsida och Facebook-sida.
  • att på högersida vid Blå 5 har vi gjort markarbete. Vi ber dig som spelare därför uppmärksamma att det nu är regel MUA som gäller.
  • vinterslingan är ej hcp grundande 
  • Tänker på hur ni går på banan, gena ej på foregreenen/greenen. Använd gångvägarna så mycket det går, för att minimera slitaget
Bollränna
Manuell bollränna gäller.

Golfbil
Golfbils förbud gäller just nu.

Driving Rangen
Rangen fungerar med kort, polletter eller guldtior. Det går att växla i receptionen eller restaurangen under deras öppettider.

Övriga övningsområden
På Ringenäs har vi puttinggreener, närspelsområde med bunker samt en 30- och 50-metersbana att träna på.


Välkommen till vår fina anläggning med 27 vackra golfhål!