Startsidan - Ringenäs Golfklubb

Baninformation

Vissa dagar kan det vara startförbud, du kan enkelt se detta i vår KALENDER. Vi uppdaterar inte kalendern under låg säsong. 
T.ex. har vi just nu startförbud på 9-hålslingan mellan kl. 00.00-08.00.


Aktuell banstatus - v. 13  - ÖPPEN
Banan är öppen.

Vänligen kontrollera alltid banstatus innan ni går ut, då banan kan vara stängd pga vädret. Detta gör vi i sådana fall både för att vårda om banans skick men likväl för att upprätthålla säkerheten för spelarna.

Generell baninformation
BLÅ slinga gäller med ordinarie greener och utslagspall. På banan använder vi slagmattor och de finns vid första tee.


Banan är i bra skick för årstiden. Vi uppskattar dock att vi alla hjälps åt att laga nedslagsmärken för att behålla den i detta skick.

Manuell bollränna används. Även om du ska gå 18 hål använder du bollrännan ute för 9 hål, efter dina första 9 hål gäller "blixtlåsprincipen" i bollrännan.


Tänk på:
  • att det kan vara kallt nu och det då kan frysa på vilket gör att det blir halt. Var försiktiga!
  • att på högersida vid Blå 5 har vi gjort markarbete. Vi ber dig som spelare därför uppmärksamma att det nu är regel MUA som gäller.
  • vinterslingan är ej hcp grundande.
  • Tänker på hur ni går på banan, gena ej på foregreenen/greenen. Använd gångvägarna så mycket det går, för att minimera slitaget.
Bollränna
Manuell bollränna gäller.

Golfbil
Golfbils förbud gäller just nu.

Driving Rangen
Rangen fungerar med kort, polletter eller guldtior. Det går att växla i receptionen eller restaurangen under deras öppettider.

Övriga övningsområden
På Ringenäs har vi just nu öppet en av våra två puttinggreener samt en 30- och 50-metersbana att träna på.Välkommen till vår fina anläggning med 27 vackra golfhål!